Seizoen 1: Visie voor een nieuwe wereld

De afleveringen van seizoen 1 laten met aanvullende verhalen en gesprekken een steeds duidelijker beeld zien: de wereld is in verandering, hoe komt dat, en wat kan ieders bijdrage zijn richting een nieuwe wereld in harmonie en eenheid.

 

Op 8 december 2022 is de slotaflevering van seizoen 1 gepubliceerd.


Synopsis

We hebben nu de kans om als mensen iets te kiezen voor het nieuwe tijdperk dat voor ons ligt, aldus prof. Bob de Wit (#01) in de eerste aflevering: komt de mensheid (weer) in een ongelijke top-down structuur terecht, of wordt het een menswaardige samen-leving in echte gelijkwaardigheid? Om hierin dagelijks de juiste keuzes te kunnen maken is een sterke band met je intuïtie cruciaal, maar hoe werkt dat dan precies? Juno Burger (#02) zet dit helder uiteen in een levendige tweede episode. Juno legt verder uit aan dat je vanuit een compassievol hart de strijd en dualiteit kunt ontstijgen richting een wereld in echte harmonie; een gelijkwaardige samenleving. Zelfs voor het ergste kwaad dat we in de wereld zien is liefde hét blijvende antwoord, zo onderbouwde ook Hans Stolp (#3) vanuit zijn eigen visioenen en esoterische kennis van onder andere Steiner en Jung.

Maar, hoe zit het met onze eigen schaduwkanten, hoe kijken we daarnaar? Hoe heeft bijvoorbeeld seks invloed op hoe (dis)harmonieus we met onszelf en onze naasten omgaan? Daarvoor gaat Esther Landa vanuit LuMens het gesprek aan met Hermine Schoneveld (#5).

Als we onze schaduw niet aankijken maar er tegen verzetten dan heeft dat zelfs impact op onze gezondheid. Innerlijke strijd zorgt voor kwalen en ziekten, vertelt Henk Fransen (#6). Henk legt als geen ander uit hoe je je trilling kunt verhogen om gezond mee te gaan in de groei naar een nieuwe mensheid. En daar hoort bij om nee te zeggen tegen dat wat je niet dient. Op 'nee' zeggen heeft ook Joris Rietveld (#7) een bijzonder licht op te schijnen, nadat hij 17 jaar (!) in een sekte heeft geleefd. Hoe het verloochenen van je intuïtie en innerlijke geweten drastische gevolgen kan hebben, zowel in het klein als in het groot.

Wanneer je weer in je eigen kracht staat, vrij komt uit schuld en slachtofferschap, dan kun je gaan doen waarvoor je op Aarde gekomen bent. Bonnie Bessem en haar partner Irina Veelders (#8) geven hun visie op ons leven op Aarde en hoe we bij ons eigen licht, 'onze eigen zon' kunnen komen, om van daaruit te manifesteren. Vanuit dat pure licht, die grootste zon, is het mogelijk om steeds meer licht te werpen op duister, zowel in ons als om ons heen. En dat is wat we met Anne de Vries (#9) aangaan: licht werpen op georganiseerd misbruik. Dit thema is in onze ogen om meerdere redenen een sleutelthema. Onder andere de heftige emoties die het kan oproepen kunnen als oefening opgepakt worden om te groeien in je eigen kracht en zelfkennis. Om daar goed bij te blijven gaan we in gesprek met Vera Helleman (#10), zij weet Ferdinand op bijzondere en indrukwekkende wijze te begeleiden langs zijn eigen diepe pijn en emotie.

Als we pijnen en emoties niet verwerken kan er trauma ontstaan, en als je dat in dit leven niet oplost dan komt dat in een volgend leven gewoon weer terug, legt Maarten Oversier (#11) uit. Dit overdrachtsprincipe wordt ook wel 'karma' genoemd. Maarten schijnt een bijzonder licht op het belang van traumaverwerking en de zielenwereld, en daarmee de groei die wij als mensheid doormaken. In het verlengde hiervan gaan we een gesprek aan met Pim van Lommel (#12), om een wetenschappelijke basis mee te krijgen over het bestaan van bewustzijn buiten je lichaam. Wat is 'dood' eigenlijk? Kijk mee naar dit bevrijdende gesprek die ook de mind gerust kan stellen en tevens een ander licht schijnt op angst voor de dood.

Weten in wat voor Grootsheid we leven, brengt ons weer terug op Aarde. Zorgdragen voor de wereld en begrenzen van datgene wat schadelijk is kan als essentieel onderdeel gezien worden voor in wereld in balans. In navolging van het gesprek met Anne de Vries (#9) gaan we dit keer in gesprek met Maria-Louise Genet (#13) om te bespreken hoe de zaken ervoor staan rondom het officiële onderzoek naar kindermisbruik in Nederland. Kijk mee en onderteken en deel ook de petitie, want er staan op grote schaal zaken aantoonbaar haaks op elkaar met betrekking tot de veiligheid en bescherming van kinderen in Nederland.

'Macht verdwijnt waar liefde verschijnt' is een variant van een uitspraak van Carl Gustav Jung, en dat is dan ook het antwoord van Karen Hamaker-Zondag (#14) op de uitdagingen in deze tijd. Als geen ander weet Karen de zaken te duiden en uit te leggen wat jij, via het doorgronden van jouw emoties, kunt doen om te navigeren in deze tijd en daarmee een verschil van wezenlijk belang maakt voor jezelf en jouw omgeving.

Ferdinand van der Neut (#15) sluit dit eerste podcast seizoen van LuMens af met een samenvattende kijk op de wereld en het leven zelf. Bereid je voor op een gesprek waarin het allerhoogste naar het allerlaagste wordt gebracht: we zijn allemaal één, dus hebben we elkaar nog wel iets te verwijten..? Een diepgaand gesprek over vergeving, verwondering en nog veel meer.

Een prachtig slot van seizoen 1, en we kijken er naar uit om je in het voorjaar weer terug te zien voor seizoen 2 met een nieuwe insteek... We verklappen nog niet alles (de nieuwsbrieflezers weten al meer) maar we staan in ieder geval al te trappelen van enthousiasme!


De afleveringen van seizoen 1

De trailers (intro-filmpjes) zijn te downloaden via bovenstaande thumbnails. Dank je wel voor het meehelpen verspreiden van deze geluiden voor een bredere visie op de realiteit.


Bestel het Tijdboek: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Dit boek is daarmee een zeer waardevol document om in huis te hebben voor de jaren die gaan komen. Zie het als houvast, wegwijzer en gouden stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Podcast kanalen voor onderweg of tijdens het sporten

De podcasts zijn ook als mp3 te downloaden (klik rechtsboven in onderstaande player), te bekijken op YouTube en te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Podbean en Google Podcasts.

Praat mee op deze site

Bij de afleveringen hier op onze eigen site kunnen reacties achtergelaten worden. Zo kan er in onze eigen 'digitale huiskamer' een gesprek gevoerd worden rondom de verschillende thema's. Klik daarvoor door op één van bovenstaande afleveringen.

 

Help ons groeien door onze content zoals deze pagina via onderstaande knoppen te delen in je eigen netwerken. Veel dank daarvoor!

 


Visie voor een nieuwe wereld