LuMens #14 Karen Hamaker-Zondag


Macht verdwijnt waar liefde verschijnt

Voor deze video podcast zijn we in Amstelveen en gaat Ferdinand in gesprek met niemand minder dan Drs. Karen Hamaker-Zondag. Karen is een veelzijdige wetenschapper, onderzoeker, auteur en veelgevraagd spreker. Al op haar zestiende begon ze haar studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna volgden studies planologie, astrologie, Jungiaanse psychologie en parapsychologie. Ze geniet internationale bekendheid en heeft een groot aantal boeken op haar naam staan die in meerdere talen zijn uitgebracht. Karen ontving diverse onderscheidingen voor haar baanbrekende werk op het gebied van de astrologie en de Jungiaanse psychologie. Ze heeft haar eigen opleidingsinstituut waar ze verschillende opleidingen en trainingen heeft ontwikkeld, waaronder de vierjarige HBO opleiding astrologie en de nieuwe module ‘Niets is wat het lijkt’ over maatschappelijke autonomie.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering (donderdag 24 november, 20:00):

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen dit geluid te verspreiden? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

Trailer LuMens #14 Karen Hamaker-Zondag
479 downloads

 

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden. Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

 

Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw stem.


Doneer: stimuleer kwaliteit en verspreiding


Vervolg:

Van jongs af aan was Karen Hamaker (Schiedam, 1952) geboeid door mensen, landen, culturen, geschiedenis en archeologie. Daarom besloot ze om Sociale Geografie te gaan studeren aan de UvA. Ook begon ze zich in die tijd te verdiepen in de astrologie, de wetenschappelijke parapsychologie, symboliek en Jungiaanse psychologie, Tarot en I Tjing. Ze begon naast haar universitaire studie lezingen en cursussen te volgen over deze, voor haar fascinerende onderwerpen. Ondertussen werkte ze hard door aan haar studie en haalde in 1972 cum laude haar kandidaats (tegenwoordig Bachelor) in de Sociale Geografie om vervolgens te starten aan een tweede studie Planologie. Ook begon ze astrologielessen te volgen en wilde daarnaast graag het hoe en waarom van het menselijk gedrag begrijpen. Dat vond ze in de Jungiaanse psychologie, waar ze in die tijd tegenaan liep. Ze ontdekte dat déze psychologie een interessant kader vormde voor de astrologie. Gaandeweg begon ze verbanden tussen beide te zien en begreep hoe ze die kon combineren. Dat werkte ze vervolgens uit in een eerste serie astrologieboeken, en werd tevens een belangrijk onderdeel van de astrologielessen die ze ging geven.


In 1975 studeerde Karen af en werd doctoranda in de Sociale Geografie. Enerzijds vond ze alles wat met geografie samenhangt boeiend, maar tegelijkertijd begon ze datzelfde jaar met een eigen bescheiden astrologische praktijk. In 1976 begon ze met lesgeven in de astrologie, dat uiteindelijk uitgroeide tot een opleiding die officieel in 1980 van start ging onder de naam Stichting Achernar. In deze tijd begon ze ook met het geven van lezingen in de astrologie. Tussendoor vond ze ook nog tijd om haar tweede universitaire studie af te maken, ook al wist ze dat haar hart meer in de richting van astrologie, Jungiaanse psychologie en symboliek en lag. Maar Karen houdt ervan dingen af te maken dus in 1978 studeerde ze af als doctoranda in de Planologie. In het najaar van datzelfde jaar verscheen haar boek ‘Psyche en Astrologisch Symbool’. Er zouden nog vele boeken volgen. In diezelfde periode kwam Karen voor het eerst op televisie in een uitzending met Freek de Jonge, die geheel gewijd was aan de astrologie. Karen genoot van het lesgeven, en door haar reizen naar congressen en lezingen in het buitenland nam ze de nieuwste ontwikkelingen mee naar Nederland. Naast astrologie en parapsychologie bleef ze ook intensief bezig met de psychologie van Carl Jung. Dat resulteerde uiteindelijk in een vijfjarige opleiding Symbolische Psychologie, gebaseerd op de psychologie van Jung, die in 1987 van start ging. Jung stelde dat “Macht verschijnt waar liefde verdwijnt”, hierdoor werd Karen aangezet om het verschijnsel macht verder te onderzoeken. Ze heeft dit meer dan 25 jaar gedaan en stuitte daarbij op veel informatie en achtergronden over het geheime en criminele handelen van machthebbers. Dat verwerkte ze vervolgens in twee speciale modules van de opleiding: Wereldbepalende Machtsstructuren en De Financiële Wereld.


Door haar lezingen en workshops in het buitenland, verwierf ze internationale bekendheid. In 1992 werd ze in de Verenigde Staten genomineerd voor de prestigieuze Regulus Award. Dit is de hoogste astrologische onderscheiding die eenmaal in de drie jaar wordt uitgereikt. In 1998 werd door de astrologische gemeenschap, de Regulus Award for Astrological Education toegekend voor haar werk op het gebied van astrologisch onderwijs en de verbreiding van astrologische kennis via woord en geschrift. In 1999 ontving ze in Australië het ‘Honorary Masters Diplom’ van de International Astrological Guilds of Educators, en in hetzelfde jaar werd ze benoemd tot erelid van de Argentijnse Vereniging voor Jungiaanse Psychologie. In februari 2009 werd ze door de C.G. Jung Vereniging Nederland benoemd tot erelid.

 

Op YouTube plaatste ze verschillende informatieve lessen over astrologie met als doel misverstanden over de astrologie uit de weg te ruimen en te laten zien wat een horoscoop precies is. Naast haar passie voor alles wat samenhangt met de psyche van de mens heeft ze ook een passie voor geschiedenis. Historische ontwikkelingen zijn immers het gevolg van een opeenstapeling aan menselijke beslissingen, die op hun beurt de mens weer beïnvloed. Daarnaast verdiepte ze zich ook in de wereld van economie en geld.

 

Sinds het begin van de Coronacrisis is Karen regelmatig te gast in verschillende, veel bekeken video podcasts over al deze onderwerpen. Het historische en psychologische materiaal, gecombineerd met de actualiteit, heeft ze verwerkt in haar recente cursussen en modules waaronder Achtergronden van de huidige crisis, Diepere dynamieken van onze tijd, en Niets is wat het lijkt.

 

Onderwerpen die in dit gesprek aan bod komen:
De mens als expressie van de bron
Machtsstructuren
Menselijke psyche en psychopathie
Zoektocht naar de waarheid
Het verlaten van de eenheidsbeleving
Het ego-bewustzijn en bewustzijnsontwikkeling
De mannelijke- en vrouwelijke waarden
De middeleeuwen en de verlichting
Astrologie
Carl Jung en de Jungiaanse psychologie
Het archetype van de schaduw, de donkere kant van de ziel
De taal van het onbewuste
De laatste stuiptrekkingen van macht en controle
Het Yin en Yang denken
Geld als zinvol ruilmiddel
De Federal Reserve Bank (FED), de Tempeliers en de Rothschilds
Familieopstellingen van Hellinger
Het boek van Henoch
Het collectieve onbewuste
De functie van emoties
Het zelf genezend vermogen
Kindermisbruik
Zoektocht naar innerlijke autoriteit
Passieve en actieve projectie
Trauma als grootste kracht
De utopie van ‘The great reset’ en de nieuwe wereld orde
De einde van de huidige ‘Kali yuga’, bekend als het Duistere Tijdperk, Tijdperk der Ontucht

 

Meer informatie op https://www.karenhamakerzondag.com/v2/


Bestel het Tijdboek: haal een blauwdruk voor een nieuwe wereld in huis

Wil jij jezelf verder verdiepen, verwonderen, en meer visie in huis halen? Over 'hoe dan wel'? Daar is Tijdboek LuMens voor ontwikkeld, door vele handen vanuit verschillende invalshoeken, om een gezamenlijk fundament beschikbaar te hebben waarop we als mensen elkaar weer kunnen vinden en verbinden in harmonie.

Dit boek is ook als kado beschikbaar om weg te geven.

Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Nico Cost
2 jaar geleden

De vraag die mondiaal steeds meer komt bovendrijven is: “Welke rol speelt de mens in de evolutie van bewustzijn in dit universum?” Mondiaal, omdat het leven één is. Evolutie komt voort uit een collectief bewustzijn.
Het éne bewustzijn heeft een duale materie geschapen. Vergelijk dit met de geboorte van een mens waar de conceptie een big bang is en de intelligentie van het DNA leidt tot het wezen.
De balans tussen alles in de materie wordt bepaald door de twee hoofdkrachten aantrekking en afstoting. Het leven is bewegen, niets staat stil en zelfs de kleinste deeltjes in een kei trillen.
Door de ontstane verscheidenheid kan de materie evolueren en daarmee neemt het bewustzijn toe. De groei in bewustzijn door de materie is (in grove stappen) waarneembaar van sterren naar mineralen naar planten naar dieren.
De huidige mens is bezig een brug te slaan tussen de dierenwereld naar de mensenwereld, we moeten nog mens worden omdat ons bewustzijn de dierenwereld nog moet ontgroeien. Niet meer geleefd worden door onze instincten (reptielenbrein) en onze emoties (zoogdierenbrein).
De mens kan in liefde leven, ook als gehele soort. Dat ligt evolutionair voor ons en daarmee wordt duidelijk dat de mens de cyclus eens zal doorbreken zodat we niet meer in herhaling hoeven te vervallen.
Na ons zal de evolutie ook doorgaan, wij zijn niet het eindpunt en de evolutie draait niet om de mens. Het is de evolutie van het levende universum, dit universum is een wezen en wij maken daar onderdeel vanuit net zoals alles in dit universum daar onderdeel vanuit maakt.
Dit universum wordt geboren en zal eens sterven, wetende dat dit universum ook weer onderdeel is van iets groters. De mens zal dat nooit kunnen begrijpen, omdat een mier ook nooit de mensenwereld zal kunnen begrijpen.
Onze rol is de overgangssoort zijn tussen dieren en mensen, van zoogdierenbrein naar mensenbrein. Een belangrijke schakel in de groei van bewustzijn. Het leven lijkt van dichtbij een cyclus, maar is in feite een spiraal.

Eef de Bruijn
2 jaar geleden

Hoi Ferdinand, fantastisch Lumens als leidraad voor een betere samenleving. Heb al meerdere afleveringen gezien en het eerste boek gelezen. Als reactie stuur ik je graag mijn visie, die ik in ons plaatselijk weekkrantje heb geplaatst, veel succes met Lumens.

NAAR EEN ECHTE SAMENLEVING.

Als je vrijwilligerswerk doet in bv. een moestuin en er dan bij het weggaan groentes mee kan nemen, voelt dat enorm goed, lijkt wat op het Let’s ruilsysteem, maar gaat verder.
Het gevoel dat je krijgt als je je energie in de grond en aan de planten geeft is enorm bevredigend. Al zou je geen groenten mee krijgen zou je je nog steeds erg fijn voelen.
Zo zou ik ook de gemeenschap willen zien, mensen die in hun werk bevrediging vinden en niet alleen voor het geld zouden hoeven te werken.
Een gemeenschap zonder geld, mensen die het fijn vinden om er voor elkaar te zijn, elkaar om niets te helpen, verbonden in liefde.
Zonder geld zou er geen streven meer hoeven te zijn naar meer ….. meer ……. en nog meer. Als je dingen produceert, zorg je ervoor dat die duurzaam zijn.
De criminaliteit zou hiermee ook voor een groot deel afnemen, alles is zo te krijgen waar je behoefte aan hebt, hoef je niets te stelen er niet voor te moorden.
Verzamelaars blijven natuurlijk wel steeds meer willen dan ze nodig hebben, maar die zouden we via therapie misschien wel van de kwaal af kunnen helpen.
Mijn mening is weg met de politiek want die functioneert niet meer, weg met Rutte en zijn World Economic Forum clubje, weg met het geld dat de elite steunt.
Als je mensen kiest als volksvertegenwoordiger en daar mandaat aan geeft jou te vertegenwoordigen, vergeten ze snel dat ze daar namens duizenden of zelfs miljoenen kiezers daar geplaatst zijn en gaan dan hun eigen partijbelang voorop stellen.
De regering en de volksvertegenwoordiging gaan gewoon hun eigen gang en dat brengt ons nergens.
Het volk zal in armoede gaan, uit hun huizen worden gezet als ze hun huur en energie rekeningen niet meer kunnen betalen, dat was in de vorige eeuw ook gebeurd, dan staan er duizenden of miljoenen mensen op straat.
Het bestuur in eigen hand nemen is oké, maar denk niet dat ze dat over zich heen laten komen, ze drukken hun eigen plannen door, zonder aanzien des persoon,
zelf hebben ze nergens last van.
Hiermee is een samenleving zonder geld de elite te slim af en staan die gelijk zonder macht als geld geen waarde meer heeft.
Ze zullen dan wel proberen om dan de grondstoffen als waarde aan te grijpen, die we dan wel weer in ons bezit moeten stellen.
Het is dan wel de vraag of de handhavende macht, politie , leger en justitie zich hier bij neer zullen leggen, of zich aan de kant van de elite scharen en zich tegen de burgers richten, zoals bij verschillende demonstraties al te zien is geweest.

Als model van een nieuwe samenleving vind ik dat de Society 4.0 van prof. Bob de Wit heel goed als leidraad zou kunnen dienen, ware het niet dat hij nog steeds aan geld of een ander ruilmiddel wil vasthouden.
Het per regio alles regelen en grotere vraagstukken via samenwerking met andere regio's regelen lijkt mij een goed idee.
Globale problemen worden dan wat ingewikkelder, daar de EU en globale organisaties zoals de VN en WHO totaal geen voeling met de lokale bevolking hebben, zelfs in Den Haag hebben ze geen idee wat er bij de bevolking leeft.
Echte democratie bestaat niet zolang er mensen zijn die denken meer als een ander te zijn, hetzij door opleiding of afkomst.
We worden allemaal geboren en gaan allemaal dood, dat is voor iedereen hetzelfde, het enige verschil nu is in welk gezin je wordt geboren en sterft, het geld heeft daar verschil gebracht, is voor mij de grote gemene deler die de mensheid verdeeld.
Laat de LIEFDE ons weer verbinden en weer een SAMENLEVING opbouwen waar we weer om elkaar geven en niet meer langs elkaar leven voor geld en bezit, bekomen van een steeds sneller wordende wereld die alleen steeds meer stress oplevert en je vergeet te leven, want daar is geen tijd meer voor.


LuMens is aangesloten bij de VVJ

Visie voor een nieuwe wereld