LuMens #5 Hermine Schoneveld & Esther Landa


Balanceren van vrouwelijk en mannelijk

In deze 5e Podcast van Tijdboek LuMens ontmoeten twee vrouwen elkaar: Hermine Schoneveld en Esther Landa. Met elkaar praten zij over de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke in onze samenleving.

Hermine Schoneveld is facilitator bij WomanWise. Een vrouw die al tientallen jaren haar eigen weg gaat op het pad van sjamanisme en daarmee vele vrouwen heeft begeleid en geïnspireerd.

Esther Landa is hartredacteur en schrijver bij Tijdboek LuMens, facilitator, coach en begeleider van vrouwengroepen en ceremonies met een grote passie om stap voor stap bij te dragen aan het vergoten van het bewustzijn dat ons gaat helpen om bij te dragen aan een gezondere en evenwichtigere samenleving.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering (do 14 juli 20:00):

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen dit geluid te verspreiden? Dat kan door bijvoorbeeld het intro-filmpje te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

Trailer LuMens #5 Hermine Schoneveld & Esther Landa

 

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden. Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

 

Praat mee onderaan deze pagina bij het 'digitale haardvuurtje', kom er lekker bij voor een gesprek rondom deze aflevering. Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek?


Doneer: stimuleer kwaliteit en verspreiding


Vervolg:

Womanwise gaat over het onderzoeken van de vrouwelijke weg, de oude wijsheden en kennis die werd doorgegeven van vrouw tot vrouw. Over verbinding met de vrouwelijke bron, haar kracht, zachtheid en liefde. Hermines levensproces is tekenend voor haar werkproces en de wijsheid die zij deelt in haar begeleiding is diep doorleefd en ervaren. Ook met haar man Bart Wiegers geeft ze inspirerende workshops en Vision Quests.


Hermine en Esther praten over de kwaliteit en het veld van vrouwen, heilige seksualiteit, de mannelijke en vrouwelijke schaduwkanten en wat we in deze tijd te doen hebben om bij te dragen aan meer stabiliteit in onszelf en de wereld om ons heen.

Ze nemen daarvoor het medicijnwiel als voorbeeld. Het medicijnwiel dat in veel culturen en sjamanistische tradities gebruikt werd om de cycli van het leven te duiden. In het westen zien we tijd als lineair. Het medicijnwiel laat zien dat alles een terugkerend proces is. Cyclisch. Zoals de dagen, de seizoenen, de maanstonden van een vrouw, maar ook een hele levensloop. Het medicijnwiel kent een naar buiten gerichte kant (de mannelijke zijde en een naar binnen gerichte kant (de vrouwelijke zijde). Wanneer we deze balans in onszelf meer in acht zouden nemen, zou er vanzelf meer balans in de buitenwereld kunnen ontstaan.

 

Site Hermine: https://www.womanwise.nl/

Site Esther: https://estherlanda.nl/


Bestel het Tijdboek: haal een blauwdruk voor een nieuwe wereld in huis

Wil jij jezelf verder verdiepen, verwonderen, en meer visies voor blijvende harmonie in huis halen? Daar is Tijdboek LuMens voor ontwikkeld, door vele handen vanuit verschillende invalshoeken, om een gezamenlijk fundament beschikbaar te hebben waarop we als mensen elkaar weer kunnen vinden en verbinden.

Dit boek is ook als kado beschikbaar om weg te geven.

Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
2 jaar geleden

Interessant, op velerlei gebied. Inhoudelijk herkennen, bevestigen met eigen inzichten en proces. En opmerken dat zo vaak het woord “eigenlijk” wordt gebruikt en dat bij mij niet resoneert. Want als het woord eigenlijk wordt weggelaten, dan “ is” het gewoon zo. En dat wordt dan werkelijk bedoeld. “Eigenlijk” wordt vaak opgevolgd door en geassocieerd met het woordje “maar” en is in die zin vaak gebruikt als een excuus-woord om iets niet te doen. Dat valt mij in deze tijden nog meer op dan ooit. En dat is weer deel van mijn proces: ik kan struikelen over woordgebruik en ontdek daarin weer een andere laag van inzicht.
Enfin, dit gesprek is interessant, zette mij inhoudelijk weer verder in beweging. So thnxx, Ingrid


LuMens is aangesloten bij de VVJ

Visie voor een nieuwe wereld