LuMens Talks & Music

LuMens geeft podium aan concrete visies voor een wereld in eenheid en harmonie. Tijdens live evenementen met publiek krijgen verschillende sprekers het podium die vervolgens hier online om de beurt worden uitgezonden.


Boekpresentatie Een Australische Alchemist*

Zaterdag 11 november, details volgen nog via o.a. de nieuwsbrief

*Tijdelijke boektitel

 

Door: Ferdinand

Een bijzondere samenloop van omstandigheden komt tot uiting op 11 november: we brengen een Australische boek uit in Nederland, een autobiografische roman wat gezien kan worden als Australische Alchemist, naar het boek van Paulo Coelho.

Life changing
Ik heb de winter van 2016-2017 doorgebracht in Australië, om mijn toenmalige initiatief Fruit Fly Ninja onder de aandacht te brengen 'Down Under'. Daar verbleef ik op verschillende plekken, waaronder een maand bij Jan Golembiewski en zijn internationaal georiënteerde gezin in Sydney. Er ontstond een bijzondere connectie, en samen hebben we kerst gevierd op hun land een paar uur zuidelijk in hun bos aan zee. Een werkelijk schitterend gebied, maar wat nog meer indruk op mij maakte was de voelbare harmonie en verbinding binnen hun gezin. Oprechte interesse en betrokkenheid, het voelde super natuurlijk maar tegelijkertijd zo zeldzaam. Ik weet nog dat ik na een week al vroeg wat hun geheim hierin was. Ze zeiden unaniem: 'Mediatie. Wij doen dagelijks aan Transcendente Meditatie.' [De meditatie van Jan Storms is trouwens gebaseerd op TM, maar dat terzijde].
Dit antwoord heeft mij ertoe gebracht om eenmaal thuis ook een cursus TM te gaan doen, hoewel dit inmiddels al flink gecommercialiseerd en prijzig was. De ervaring bij Jan en zijn gezin heeft mij persoonlijk op een ander levensspoor gezet, waar ik voorheen nog weerstand had op zaken als meditatie werd dit een hoeksteen van mijn leven. Jan stuurde me terloops een pdf met een boek dat hij geschreven had over een bijzonder levensverhaal dat hij meegemaakt had. Pas na een aantal maanden begon ik eens aan deze pdf, en dit verhaal greep me al snel en bleek een pageturner te zijn zoals dat dan genoemd wordt. Waanzinnig inspirerend en tijdloos, en spannend en meeslepend. Ik ben bepaalde inzichten die ik zijdelings oppikte uit het verhaal nooit vergeten, en recent kwam ik weer in contact met Jan. Nu ik zelf met LuMens boeken uitgeef ontstond het idee om na Australië en Italië het boek ook in Nederland uit te brengen. Zeker gezien de aansluitende boodschappen die we via de podcasts en boeken al podium geven, maar vooral ook omdat het ook zo fijn en ontspannend kan zijn om gewoon weer eens een goed verhaal te lezen waarin het niet perse draait om de informatie en boodschappen. Het waargebeurde verhaal van Jan heeft zijn basis in spirituele overgave en een actieve keuze maken om voor het goede te gaan staan.

Huidige status
Het boek is inmiddels vertaald en ligt nu bij de vormgever, terwijl Jan zijn ticket naar Nederland al heeft geboekt. Op 11 november 2023 zijn we dus van plan om het boek te lanceren, wellicht nemen we daar gelijk een podcast over op met publiek er bij om de diepte in te gaan en publieksvragen mee te nemen. Jan heeft nog veel meer te vertellen, zo is hij in Sydney professor aan de universiteit in Sydney op het gebied van psychologische architectuur. Hoe gebouwen invloed hebben op het menselijk welzijn en vibratie. Een groot persoonlijk interessegebied van mij :)

Tot zover deze update, als het je aanspreekt: blokkeer zaterdagmiddag 11 november maar in je agenda! Locatie volgt nog, hoe de nieuwsbrief of website in de gaten voor verdere updates! Wij hebben er in ieder geval al veel zin in...


Boekpresentatie editie 2: 'Waarnemen'

Zaterdag 27 mei, 13:00 - 17:00, Op Hodenpijl te Schipluiden

 LuMens Talk - Willem Glaudemans - Waarneming is een spiegel en geen feit (link)

 

LuMens Talk - Willemijn Bessem - Verslaving aan drama doorzien (link)


Boeklancering editie 2 'Waarnemen'

25 maart 2023, Mariakapel Coudewater te Rosmalen

LuMens Music: Anna Fernhout (21 mei 2023)

Je bent allang genoeg

Anna Fernhout is zangeres, stembevrijder en nog veel meer. Ze runt in Amsterdam het Centrum voor Stembevrijding en heeft op Spotify meerdere hits staan.

LuMens Talk: Karen Hamaker-Zondag (14 mei 2023)

Waarnemen zonder projecties

Drs. Karen Hamaker-Zondag is wetenschapper en onderzoeker. Al op haar zestiende studeerde zij sociale geografie en daarna volgden studies planologie, astrologie, Jungiaanse psychologie en parapsychologie. Karen schreef 36 boeken en geniet internationale bekendheid.

LuMens Talk: Maarten Oversier (online op 30 april 2023)

Trauma doorzien brengt genezing

Maarten Oversier is een ervaren regressietherapeut – sinds 1996 deed hij al meer dan 15.000 sessies. In 2021 kwam zijn succesvolle boek ‘Bestaansrecht’ uit.

LuMens Talk: Sander Compagner (online op 16 april 2023)

De keizer heeft geen kleren aan

Sander Compagner is oprichter en uitgever van De Andere Krant en tevens voorzitter en mede-oprichter van de Vereniging van Vrije Journalisten (VVJ).

LuMens Talk: Henk Fransen (online op 2 april 2023)

De natuur als bijbel

Henk Fransen inspireert mensen om hun lichtfrequentie te verhogen en sterk te staan in de uitdagingen van deze tijd. Zie www.genezendvermogen.nl


Boeklancering editie 1 'Eenheid'

11 november 2021, Ede


Bestel een Tijdboek: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Dit boek is daarmee een zeer waardevol document om in huis te hebben voor de jaren die gaan komen. Zie het als houvast, wegwijzer en gouden stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Podcast kanalen voor onderweg of tijdens het sporten

De podcasts zijn ook als mp3 te downloaden (klik rechtsboven in onderstaande player), te bekijken op YouTube en te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Podbean en Google Podcasts.

Praat mee op deze site

Bij de afleveringen hier op onze eigen site kunnen reacties achtergelaten worden. Zo kan er in onze eigen 'digitale huiskamer' een gesprek gevoerd worden rondom de verschillende thema's. Klik daarvoor door op één van bovenstaande afleveringen.

 

Help ons groeien door onze content zoals deze pagina via onderstaande knoppen te delen in je eigen netwerken. Veel dank daarvoor!

 


Als je wilt reageren op een LuMens Talk kan dat hieronder:

Reactie plaatsen

Reacties

Ans
3 maanden geleden

Hoe kan ik de Lumens talk met Maarten Oversier nog eens terugkijken/luisteren?
Ik zie dat de video nu op privé staat.
Deze video was voor mij zeer inspirerend en ik wilde hem aan een vriendin laten zien vanwege een bij haar zich voordoende soortgelijke situatie die Maarten omschreef, maar kan hem niet meer vinden. Ik hoor het graag!
Met een hartelijke groet, Ans Smolenaers.

Helen Kloosterman
6 maanden geleden

Mooie beeldende talk van Henk Fransen. Henks duidelijke uitleg geeft mij stof tot nadenken.

Fijn dat deze korte talks van de boeklancering nog eens terug te kijken zijn. Altijd inspirerend!


Bewust waarnemen en verwonderen