LuMens #11 Maarten Oversier


Georganiseerd misbruik: wegkijken of aanpakken?

 

Voor deze aflevering doen we een uitzonderlijk beroep op uw aandacht.


We reizen voor deze opname af naar Groningen om in gesprek te gaan met Anne de Vries, voorzitter van Het Kenniscentrum TGG (Transgenerationeel Georganiseerd Geweld). Deze stichting doet onderzoek naar het bestaan van georganiseerd misbruik in Nederland en biedt begeleiding aan hulpverleners. TGG is een zeer omvangrijk en structureel fenomeen met verregaande gevolgen voor mens en samenleving, met name in Nederland zo blijkt. Door de ervaringen van slachtoffers en hun behandelaars te verzamelen en te vergelijken, probeert het KTGG een objectief licht te werpen op het patroon van de herhaalde getuigenissen over georganiseerd misbruik in Nederland. Hierdoor kan het fenomeen helder beschreven worden en constructief onder de aandacht gebracht worden. Want zolang men wegkijkt kan het blijven bestaan, aldus betrokkenen.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering (donderdag 8 september, 20:00):

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen dit geluid te verspreiden? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

Trailer LuMens #9 Anne De Vries

 

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden. Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

 

Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw stem.


Doneer: stimuleer kwaliteit en verspreiding


Crazy Horse: https://youtu.be/Ku8ga-krBe4


Bestel het Tijdboek: haal een blauwdruk voor een nieuwe wereld in huis

Wil jij jezelf verder verdiepen, verwonderen, en meer visies in huis halen hoe het dan wel kan? Daar is Tijdboek LuMens voor ontwikkeld, door vele handen vanuit verschillende invalshoeken, om een gezamenlijk fundament beschikbaar te hebben waarop we als mensen elkaar weer kunnen vinden en verbinden in harmonie.

Dit boek is ook als kado beschikbaar om weg te geven.

Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens is aangesloten bij de VVJ