Je bent al ver gekomen. Je kunt nu doorpakken.

Je bent al zo krachtig en je hebt al zoveel knap werk gedaan. Toch voel jij dat er meer potentie in je zit.

Daarom presenteert LuMens de Floreer Spiraal ©️. Een krachtige tool om je eigen next level leraar te worden.

Herken zelf jouw unieke levenslessen en breek door, florerend in jouw unieke kracht.

 

Scroll verder of kom naar het Floreer Bootcamp op 19 mei 2024.


Het verhaal van de Floreer Spiraal

'Sinds ik bewust de Floreer Spiraal hanteer in mijn leven zie ik steeds duidelijker de werking van het Universum in actie. Ik kan nu ten diepste -tot op de kern- levenslessen inzien en tot me gaan nemen. Het is alsof ik met de Spiraal de speelregels van het leven heb ontvangen. Ik zie nu hoe ik heel mijn leven lang zelf heb aangetrokken wat er op mijn pad verscheen. En dat ik daar nu bewuste keuzes in kan maken. Mijn gevoel voor dankbaarheid is grootser dan ooit en ik voel mijn draagkracht, innerlijke rust en levensgeluk doorbreken op een hogere laag.'  - Ferdinand van der Neut, oprichter LuMens


Herken je dit?

Je hebt al behoorlijk wat aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en bent daardoor al ver in je kracht komen te staan, maar het voelt alsof je nu in een bepaalde mate stagneert.

Je ziet soms door de bomen het bos niet meer in bewustzijn-land.

Je voelt dat er meer potentie in je zit, maar je weet niet goed hoe je dit kunt aanboren.

Je zou willen dat je een persoonlijke guru of teacher tot je beschikking had, zodat je direct verzekert bent van wijsheid op maat.

Je verlangt er naar om te kunnen verbinden met mensen die hetzelfde pad als jij bewandelen.

Je weet dat er meer is in het leven en bent ready om dit te ontvangen.

 

Dan ben je hier aan het goede adres. De unieke methode van de Floreer Spiraal zorgt namelijk dat je...

✔️ ...jouw eigen ultieme guru/leraar kunt worden.

✔️  ...jouw next level levenslessen leert herkennen en kunt integreren.

✔️  ...doorbreekt naar een volgend niveau van leven en kunt gaan floreren in je onbevangen kracht.

✔️  ...medereizigers van hetzelfde pad ontmoet tijdens events van LuMens


Zo werkt de Floreer Spiraal

De Floreer Spiraal geeft een heldere, gelaagde opbouw van het leven. Iedere laag staat op de voorgaande laag. Gaten in de ene laag resulteren automatisch in structurele problemen op de volgende laag. En andersom geldt het net zo: heling op de ene laag resulteert in groei op de volgende.

Met de Floreer Spiraal leer je jouw volledige levenssituatie te doorzien en blokkades op te lossen. Je leert volledig te gaan floreren.

De Floreer Spiraal Lagen (FSL's)

FSL0 – De Goddelijke Basis van het bestaan, de Eenheid die we zijn, de Bron die we delen.

FSL1 – Eerlijke Zelfreflectie, écht eerlijk

FSL2 – Eerlijke Communicatie met wie dan ook

FSL3 – Verbonden Intimiteit (heilige seksualiteit, vertrouwd broeder- en zusterschap)

FSL4 – Dienend Leiderschap en vertrouwd volgerschap

FSL5 – Bezielde Co-creatie van alles wat we om ons heen ervaren

 

LuMens gebruikt de Floreer Spiraal als kapstok voor al haar activiteiten, zoals podcasts, boeken en events.

Een groeiende fundering voor jouw en ieders grootsheid

Grootsheid vraagt om een sterk fundament. Met de Floreer Spiraal versterk je continu jouw basis en kun jij gaan floreren als nooit tevoren. Je groeit door naar een win-win-winnaar (de ander wint, jij wint, en het geheel wint). Je gaat het leven steeds meer als fantastisch en vruchtbaar spel ervaren. Zo ontwikkel jij jezelf richting ultiem persoonlijk leider- en meesterschap.


Kosmische aantrekking via de Floreer Spiraal

De goddelijke feedback loop van de kosmos: alles wat je uitzendt krijg je weer terug.

Leer jouw stappen zetten met de Floreer Spiraal en merk hoe je van binnenuit een goddelijke stuwing voelt groeien. Wat jij ten dienste aan Waarheid de wereld in rimpelt, dat ontvang jij via de kosmos in je eigen goddelijke basis weer terug. Je frequentie stijgt en zo trek je nieuwe situaties en mensen aan die resoneren met jouw nieuwe vibe. Dit is de Wet van Aantrekkingskracht in volle glorie. Andersom geldt dit net zo. Wanneer je nog (deels) vanuit afgescheidenheid en voor het ego leeft, dan zal dat andere situaties en mensen aantrekken. Dit zal o.a. via ongemak een ander soort levenslessen brengen. Dit is hoe het leven zichzelf corrigeert en uiteindelijk weer richting Thuis brengt.


Een diepere uitleg van de Floreer Spiraal

FSL0 – De Goddelijke Basis van het bestaan

Zonder besef van de Oneindige Overvloed die wij allen in ons dragen als heilige geest -als godsvonk- zal het afgescheiden ego vervulling en verbinding buiten zich gaan zoeken. En dat nooit vinden. Totdat de weg naar buiten zich omkeert naar binnen toe. Voel jij je diep van binnen alleen of al-één? Alone of all-one? Fundamentele wijsheid zit diep in onze taal, omdat het zo van wezenlijk belang is. Ben je op zoek naar vervulling of ben je al vervuld? Dat is de basis van de rest van het leven.

 

FSL1 – Eerlijke Zelfreflectie met jezelf

Zonder besef van wie je werkelijk bent - één met Geest - neem je een identiteit aan die niet volledig waar is. Onbewust creëer je een verhaal over wie je dan wel zou zijn. Onbewust hypnotiseer je jezelf in een set aan overtuigingen waarin jij je comfortabel genoeg voelt. Maar diep van binnen kun je voelen dat er iets (nog) niet helemaal klopt. Alles wat je vervolgens op die set aan overtuigingen baseert klopt ten diepste niet en daarom leeft er altijd in jou een angst, een twijfel, een onzekerheid.

 

FSL2 – Eerlijke Communicatie met wie dan ook

Zolang je in een niet volledig verhaal over jezelf gelooft, kun je simpelweg niet volledig in waarheid communiceren met anderen. Je communiceert (deels) vanuit onwaarachtige overtuigingen, waaronder illusionaire behoeften en angsten. Durf jij ten allen tijden jouw perceptie te delen met anderen? Of ga je dit (deels) nog uit de weg? Laat je door het pleasen na om jouw wijsheid te delen, jouw grenzen te bewaken en jouw verlangens uit te spreken?

 

FSL3 – Verbonden Intimiteit (heilige seksualiteit, vertrouwd broeder- en zusterschap)

Wanneer je (onbewust) niet helemaal eerlijk bent draag je (onbewust) een masker in die betreffende situatie(s). De verbindingen met je dierbaren lijden hieronder; er is (nog) niet helemaal een volledige verbinding mogelijk met elkaar. Dat is diep van binnen voor jullie beiden voelbaar.

 

FSL4 – Dienend Leiderschap en vertrouwd volgerschap

Een diep verlangen van de mens is om zich verbonden te voelen met anderen. Wanneer dit nog niet een volledig onderdeel is van jouw leven, dan zul je (onbewust) via andere wegen tóch proberen te compenseren en iets te vinden wat er op lijkt. Wanneer dit vanuit een leidersrol gebeurt dan kan dat zich uiten in een (onbewuste) manipulatie/machtsmisbruik voor bijvoorbeeld seks, sociale status en zelfverrijking. Hierdoor ontbreken er vruchten voor de betreffende volgers. Wanneer het compenseren van gemis aan verbondenheid vanuit een volgers-rol gebeurt kan dat zich uiten in bijvoorbeeld wegkijken, opofferen en onderwerpen.

 

FSL5 – Bezielde Co-creatie van alles wat we om ons heen ervaren

Weet dat stilte en vrede ook co-creaties zijn. Wat er ook gecreëerd wordt; wanneer het leiderschap nog (deels) voor het ego aan het werk is, zullen de resulterende co-creaties niet (volledig) harmonieus en constructief voor het geheel kunnen zijn. Er zit namelijk een verstoring in het systeem, een lek. De veiligheid en bedding ontbreken om tot een volledige bezielde samenwerking met resultaten te komen. Dit geldt net zo goed in het klein (jouw familie/vrienden/werk-systeem) als in het groot (de samenleving).

 

Wanneer een samenleving als geheel bezield co-creëerd dan uit dat zich in zichtbare schoonheid, dankbaarheid en eerbetuigingen aan het leven zelf. Het wonder van het bestaan is niet te bevatten en alleen maar aan over te geven, te bejubelen en tot ontroering toe te ervaren.


Archetypes

De Floreer Spiraal kent per laag positieve en negatieve Archetypes. Het herkennen van een Archetype kan een ingang zijn tot de krachtige verdiepende werking van de Floreer Spiraal.

 

De Verwelkende Archetypes

FSL0 – De Bewuste Betweter, Het Eenzame Ego

FSL1 – De Zoete Zelf-Hypnotiseur

FSL2 – De Plezante Pleaser

FSL3 – De Gemaskerde Genieter /Gebroeders/Gezusters

FSL4 – Het Boevige Baasje

(en 4b – De Vruchtloze Volger)

FSL5 – De Zonderlinge Samenwerker

De Florerende Archetypes

FSL0 – Het Zinderende Zijn, De Oneindige Overvloed

FSL1 – De Volleerde Voeler

FSL2 – De Ware Waarspreker

FSL3 – De Tantrische Topper /De Volledig Verbonden Vriend(inn)en

FSL4 – Het Lerende Lichtbaken

(en 4b – De Vertrouwende Vruchtenplukker)

FSL5 – De Bruisende Bouwer

De Floreer Spiraal laat jou signaleren waar je staat, waar je gaten (nog) zitten en hoe je vervolgens kunt groeien richting heelheid. Blokkades op de ene laag resulteren onvermijdelijk in stagnatie op de opvolgende laag, en doeltreffende heling zorgt voor consistente groei. De Archetypes kunnen daarbij richting geven.


Volg LuMens en ga floreren

Leer om aan de hand van de Floreer Spiraal steeds krachtiger te worden. Leer steeds dieper jouw lessen van het leven te herkennen om zo volledig tot bloei te komen.

Volg LuMens; schrijf je in voor de nieuwsbrief, kom naar Het Floreer Bootcamp op 19 mei, en abonneer je op ons YouTube kanaal. Let's flourish!

Scroll verder voor nog meer informatie over de Floreer Spiraal.


Investeer in jouw ontwikkeling en kom ook naar het Floreer Bootcamp

Zorg dat je er bij bent!

Nieuwsbrief

LuMens relateert alles wat ze doet aan de Floreer Spiraal. Blijf daarom op de hoogte van events, podcasts en ander leuk nieuws door je in te schrijven voor de LuMens nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Vervolg Floreer Spiraal:

Het achterliggende idee

Het idee achter de Floreer Spiraal is dat je uit de zwaarte stapt van persoonlijke groei. Zaken als werken aan jezelf, je schaduw onder ogen komen en je trauma’s verwerken hoeven je niet omlaag te trekken. De Floreer Spiraal komt namelijk vanuit een hele andere kant en gaat uit van jouw goddelijke, blije essentie. Jij weet dat diep in jou een liefdevolle kern zit. Jij weet dat in jou een weten huist dat haarfijn kan aanvoelen wat klopt en wat niet klopt. Jij beschikt over een intuïtie die keer op keer meer blijkt te weten dan jijzelf cognitief kunt begrijpen. Dit is de basis van de Floreer Spiraal. Je wordt met deze tools jouw eigen leraar.

Met de Floreer Spiraal ga je jouw innerlijke krachten inzetten en versterken op een fijne en plezierige manier. Hiermee kun je volledig de joy en vreugde beleven in jouw groei en ontwikkeling. Tot en met jouw ultieme persoonlijk leider- en meesterschap.

Want uiteindelijk is dat hetgeen wat overblijft: het proces van het leven zelf. Er is namelijk geen doel om naar toe te leven. Er is geen eindstation van wie jij moet of zal worden. Er is alleen maar de ervaring van het Leven zelf, de reis. Dus we nemen dat als basis, om van het proces dat ‘leven’ heet een feestje en een ontroerend mooi avontuur te maken. Dit doen we door alles wat zich aandient vanuit een compleet ander licht te bekijken – het hoogste licht.

 

De groei richting ultiem persoonlijk leider- en meesterschap

De Floreer Spiraal is opgebouwd uit vijf lagen, die staan op een basis van goddelijkheid. Elke laag staat telkens weer op de voorgaande laag. Dit principe is geïnspireerd op de bekende Fibonacci spiraal die vrijwel overal in de natuur voorkomt, hetzij bij benadering. Want deze alom geprezen spiraal met haar Gouden Ratio nergens exact in de natuur is terug te vinden is, maar slechts enkel bij benadering? Ook hier tapt de Floreer Spiraal inspiratie uit: we streven naar schoonheid, zuiverheid en puurheid. En we zullen steeds dichterbij komen, maar we kunnen berusten in de imperfecties in en om ons heen. Dat is de natuur, dat is de realiteit en dat is het spel van de reis. Vanuit de imperfecties ontstaan de ervaringen. De onbalans brengt het verlangen naar balans en zet ons aan tot beweging. En zo begint het avontuur. Als we iets ongemakkelijks, vervelends, pijnlijks, vreselijks ofdestructiefs ontdekken in of buiten ons hoeven we dus niks meer af te wijzen of te veroordelen. We hoeven onszelf slechts één eenvoudige vraag te stellen: voel ik een roeping, een enthousiasme, om hier iets mee te doen? Je hoeft dus niks te doen. Je bent vrij, altijd. De praktijk leert ons echter dat bepaalde zaken steeds dringender en intenser om aandacht zullen gaan vragen. Maar jij blijft vrij om te kiezen. Wat uiteindelijk in dit proces overblijft is enerzijds een onberispelijke JA voor datgene dat klopt, en een onverzettelijke NEE voor dat wat niet klopt. Je weet zodoende zonder twijfel richting te geven én te begrenzen. Deze uitkomst geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de mensheid als collectief. Dit proces is uiterst geduldig en genadig. Hier gaan meestal meerdere mensenlevens overheen, maar dat hoeft nu dus niet meer. Als je het eenmaal ziet, dan snap je het. En dat is maar goed ook, want dit proces is namelijk onontkoombaar en niet van weg te vluchten. Je kunt het Universum zien als een zelfcorrigerend en zelfhelend systeem. 

De intentie met de Floreer Spiraal is om het hiervoor beschreven proces van natuurlijke groei te doorzien. Om zo te leren surfen op de golven, in plaats van overspoeld te worden door gebeurtenissen of meegesleurd te worden in een stroom van dramatiek.

 

Transformeer ongemak naar bewustzijn

Vrijwel alle ongemak en pijn in het leven is terug te leiden naar het ontbreken van een gezonde laag in de Floreer Spiraal. Ergens is er een gat, een hiaat in de Spiraal wat de oorzaak is van de vervelende situatie (of erger) waar je in zit. De Floreer Spiraal helpt je telkens weer om te lokaliseren wat er ontbreekt en hoe je dit vervolgens kunt oplossen. Structurele problemen op de ene laag vinden hun oorsprong praktisch altijd in de laag (of lagen) er onder. De Spiraal leert je dus om zowel dieper als bredernaar het leven te kijken. Er schuilt vaak een hele wereld onder de oppervlakte van welke situatie dan ook. Die wereld wil gezien worden en aan het licht komen, omdat het anders een ongeziene rol zal blijven spelen. Zo zou jij blijven dweilen met de kraan open. De problemen zullen terug blijven komen zolang de dieper liggende oorzaak niet mee genomen wordt. De Spiraal ziet dit proces als spel en als een onlosmakelijk onderdeel van het leven. Want het leven is altijd in beweging zijn, waardoor er altijd een vorm van onbalans ontstaat. De Floreer Spiraal brengt steeds weer het inzicht, de groei én de balans terug.

 

Begrenzen

Waar ligt jouw grens, wanneer grijp jij in? In jouw leven zijn er ongetwijfeld situaties te herkennen die zich op de negatieve schaal bevinden. Op wereldschaal -wat ons uiteindelijk allen raakt- zijn er in ieder geval meerdere situaties als ‘destructief’ aan te merken, de hoogste mogelijke graad van negativiteit. Daarna is er niks meer. Mensen komen minimaal in beweging als iets slechts ‘ongemakkelijk’ is. Naarmate de graad van negativiteit toeneemt neemt steeds meer de drang naar verandering toe. De vraag is: waarom moet het zover komen? Het simpele antwoord is Nee, dat hoeft niet. Want verandering begint bij onszelf.

 

Dezelfde vraag kun je namelijk ook op je eigen wereld in het klein toepassen: waarom laat jij het zover komen in je persoonlijke situaties? Waar ligt jouw grens totdat je besluit om in beweging te komen en situaties in jouw leven te veranderen? Het antwoord is direct afhankelijk van wat jij acceptabel vindt. Praktisch al jouw problemen zijn terug te leiden naar onvolledigheden in jouw Floreer Spiraal. Het is aan jou om te bepalen wat je acceptabel vind, wetende dat jouw Floreer Spiraal nog niet volledig is. Je bent vrij. Je weet echter ook dat situaties kunnen aanhouden, terugkeren of verslechteren. Maar dat doet er niet eens toe, waar het om draait is dat jij gaat herkennen waar je nog niet een volledig goddelijk leven leidt. Zo kun je nieuwe keuzes gaan maken om de gaten in jouw Spiraal te dichten. Uiteindelijk stop je met jezelf af te zonderen in je ego, om jezelf voor de gek te houden, om niet jouw waarheid te spreken, om niet volledig intiem te zijn met je dierbaren, om je macht te misbruiken en voor eigen gewin te creëren.

 

De negatieve schaal:

  1. Ongemakkelijk
  2. Vervelend
  3. Pijnlijk
  4. Vreselijk
  5. Destructief

 

De meest negatieve situaties zullen de meeste aandacht van je opeisen, maar wellicht wil je eerst andere zaken aandacht geven. Zo kun je oefenen en groeien met de Floreer Spiraal. Je wordt zo steeds krachtiger om uiteindelijk ook de meest negatieve omstandigheden op te kunnen lossen, te begrenzen, er uit te stappen, of wat het ook is waar je mee te maken hebt.

Bevrijd jezelf en groei in je kracht om richting te geven aan jouw Ja’s, en om standvastig te begrenzen van datgene wat niet (langer) dient, in en om je heen. Een ultiem voorbeeld hierin kan gevonden worden in Yeshua. Een Ware Waarspreker die vanuit heelheid kon begrenzen en harten kon inspireren voor een kloppend geheel.

De vrijgekomen ruimte die ontstaat na begrenzen geeft nieuwe vruchtbare bodem voor een vollediger, goddelijk leven.

 

 

Volg LuMens en ga floreren

Leer om aan de hand van de Floreer Spiraal steeds krachtiger te worden. Leer steeds dieper jouw lessen van het leven te herkennen om zo volledig tot bloei te komen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, kom naar Het Floreer Bootcamp op 19 mei, en abonneer je op ons YouTube kanaal. Let's flourish!


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een goddelijk leven in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste (nog meer) zin en vertrouwen in het leven te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens onderschrijft de RPG's van Agenda 2029

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - podcast seizoen 3: Het verschijnende pad