Het Ontrafelen van Magie

Een zinderend waargebeurd verhaal


Rating: 4 sterren
4 stemmen

Levering: 1-2 werkdagen

Uitvoering: 330 pagina's normaal formaat paperback

 

Zie reacties onderaan deze pagina.

 

Uitvergrotingen back en front cover:

Klik op afbeelding om uit te vergroten

Over het boek 'Het Ontrafelen van Magie'

LuMens brengt dit boek uit in Nederland, een autobiografische roman wat gezien kan worden als waargebeurde Alchemist, naar het boek van Paulo Coelho. Een zinderend avontuur van een jongeman op wereldreis, die op zoek naar magie tot de grootste ontdekkingen komt en al het geleerde moet toepassen om te overleven...

 

Bekijk de podcast met de auteur Jan Golembiewski

Reviews

"Boek in 1 adem uitgelezen. Wauw wat een magie. Wat een voorbeeld van overgave, vertrouwen en de angst vol omarmen. Ik ben nog niet zo ver hoor dat ik mijn paspoort verbrand :) Echt een bijzonder boek. Thanks en lekkere dag gewenst." Allard Droste, oprichter Ayuna

"Een absoluut boeiend verhaal dat niet alleen een avontuur is, maar een spirituele reis van stap voor stap loslaten, tot aan zelfrealisatie. Dit boek was niet alleen vermaak. Het inspireerde mij diep om een rechtvaardiger en zuiverder leven te leiden. En te vertrouwen dat wat er ook maar naar mij toekomt terwijl ik op dit pad loop, goed voor mij is, ook wanneer alles bleek lijkt. Probeer het eens, het kan je leven diepgaand veranderen." Marnix Bosscher, lachyogadocent

"Meeslepend en uitdagend om te lezen... Confronterend, diep, rauw en duister in delen, het werk zal je alles doen heroverwegen wat je denkt te weten en te begrijpen over het leven, religie, geloof en overtuiging. " Ian Banks, Blue Woolf-recensies

"Ik heb het meeste werk gelezen van Paolo Coelho, van Herman Hesse, Richard Bach en Deepak Chopra - die allemaal op hun eigen manier schrijven over 'echte' magie. En de memoires van Jan Golembiewski over zijn reis om erachter te komen wat magie is, verdienen het om in dezelfde rang te worden gezien als deze grote schrijvers." Hud Saunders, auteur en scriptconsulent

“Warm, grappig en intens menselijk: dit boek is een inspirerend, diepgevoeld en pijnlijk eerlijk coming-of-age-avontuur. Het is een verhaal over een gevaarlijke spirituele zoektocht die religie overstijgt, en een authentieke ervaring waar je een preek van zou kunnen maken. Een indrukwekkend debuut.” Bob Maguire, priester en mediapersoonlijkheid

 

Een woord van de vertaler

De 18-jarige Jan begint vanuit Australië aan een reis door een gedeelte van de Cariben, Europa en Afrika, maar tevens – belangrijker nog – aan een innerlijke reis, op zoek naar de zin van het leven. Op het moment van vertrek denkt hij een rugzak nodig te hebben die bijna net zo zwaar is als hijzelf. De rugzak is een projectie van zijn innerlijke uitgangspositie. 

Beide reizen zijn door het hele boek met elkaar in wisselwerking. De innerlijke reis dwingt hem keuzes te maken in de uiterlijke reis, de gevolgen waarvan weer invloed hebben op zijn innerlijke reis, enz. Hij ontmoet demonen (de egokant van de maatschappij) en engelen (mensen die hem belangeloos helpen). Geleidelijk aan, na een bezoek aan een RastafarI, krijgt de innerlijke reis de overhand en wordt zijn geestelijke ontwikkeling duidelijk, met als hoogtepunt zijn verblijf in de gevangenis. Daar ontdekt hij wat hij voor zijn medemens kan betekenen.

Ik heb al veel boeken mogen vertalen, maar ben er nog nooit eentje tegengekomen als dit. In de uiterlijke wereld lijkt de reis op een avonturenroman, in de innerlijke een zoektocht naar God, naar rust. Zoals hij het zelf uitdrukt: “Mijn vrijheid zit vanbinnen. Ik ben gelukkig en niemand kan me daarvan beroven”.

- René Swinkels, vertaler van esoterische boeken

 

Life changing - door Ferdinand van der Neut, oprichter LuMens

"Ik heb de winter van 2016-2017 doorgebracht in Australië, om mijn toenmalige initiatief Fruit Fly Ninja (tegenwoordig Super Ninja) onder de aandacht te brengen 'Down Under'. Daar verbleef ik op verschillende plekken, waaronder een maand bij Jan Golembiewski en zijn internationaal georiënteerde gezin in Sydney. Er ontstond een bijzondere connectie, en samen hebben we kerst gevierd op hun ongerepte land een paar uur zuidelijk in een bos aan zee. Een werkelijk schitterend gebied, maar wat nog meer indruk op mij maakte was de voelbare harmonie en verbinding binnen hun gezin. Oprechte interesse en betrokkenheid, het voelde super natuurlijk maar tegelijkertijd zo zeldzaam. Ik weet nog dat ik na een week al vroeg wat hun geheim hierin was. Ze zeiden unaniem: 'Meditatie. Wij doen dagelijks aan Transcendente Meditatie.'

Dit antwoord heeft mij ertoe gebracht om eenmaal thuis ook een cursus TM te gaan doen, hoewel dit inmiddels al flink gecommercialiseerd en prijzig was. De ervaring bij Jan en zijn gezin heeft mij persoonlijk op een ander levensspoor gezet, waar ik voorheen nog weerstand had op zaken als meditatie werd dit een hoeksteen van mijn leven. Jan stuurde me terloops een pdf met een boek dat hij geschreven had over een bijzondere periode uit zijn leven. Pas na een aantal maanden begon ik zijn pdf te lezen, en zijn verhaal greep mij direct en bleek een echte pageturner te zijn.. Waanzinnig inspirerend en tijdloos, spannend en meeslepend. Met stijgende verbluffing en enthousiasme verslond ik het boek.

Ik ben bepaalde inzichten die ik zijdelings oppikte uit het verhaal nooit vergeten, en recent kwam ik weer in contact met Jan. Nu ik zelf met LuMens boeken uitgeef ontstond het idee om na Australië en Italië het boek ook in Nederland uit te brengen. Zeker gezien de aansluitende boodschappen die we via de podcasts en boeken al podium geven, maar vooral ook omdat het ook zo fijn en ontspannend kan zijn om gewoon weer eens een goed verhaal te lezen waarin het niet in de eerste plaats draait om de informatie. Bepaald geen clichématig boek dus!"

 

Over de auteur

Jan Golembiewski is tegenwoordig hoogleraar, architect en neurowetenschappelijk onderzoeker. Hij bestudeert hoe gebouwen onze hersenen, gezondheid en gedrag veranderen. Hij is vader en echtgenoot. Hij ontmoette zijn vrouw kort na het verhaal van dit boek, ze trouwden toen Jan nog maar 22 was. Samen hebben ze over de hele wereld gewoond, hebben drie stoere jongens gehad, die ‘elk het licht van duizend sterren dragen’.

 

Zowel Jan als zijn vrouw zijn erin geslaagd om van zichzelf professoren in de academische wereld te maken. Ze wonen in Sydney en in een boomhut in het meest heilige inheemse Yuin-land met uitzicht op een miljoen jaar oud meer met vogels (papegaaien, adelaars en emoes...), buideldieren (kangoeroes, buidelratten, wallabies…) en slechts een handjevol sensationele mensen - onze enige buren, een paar kilometer de bush in.


Bestel ook Tijdboek LuMens: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Dit boek is daarmee een zeer waardevol document om in huis te hebben voor de jaren die gaan komen. Zie het als houvast, wegwijzer en gouden stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.


Reactie plaatsen

Reacties

Marrit Koster
9 maanden geleden

Beste Ferdinand,
In de nieuwsbrief stond de presentatie van het Australische boek aangegeven. Ik zie deze middag niet meer staan op de site. Gaat deze niet door of is het inmiddels jammerlijk volgeboekt ? Ik had hier samen met partner graag naar toe gegaan.
MvrGr
Marrit

Ferdinand van der Neut
9 maanden geleden

Hoi Marrit, ja dat klopt, die presentatie gaat niet door. Live podcast in het Engels is niet de meest ideale setting. We gaan wellicht een signeersessie organiseren die zaterdagmiddag, hou de nieuwsbrief nog maar in de gaten. Dank voor je enthousiasme!


LuMens is aangesloten bij de VVJ

Bewust waarnemen en verwonderen