De Tijdboeken

De oude manier van leven hapert en brokkelt af, maar wat is het alternatief? Tijdboek LuMens is een bundeling van verschillende (bekende) mensen om antwoord te geven op deze vraag.

'Je kunt LuMens zien als gouden stip op de horizon, als houvast en wegwijzer voor onderweg.'


De korte krachtige artikelen zijn geschreven vanuit menselijkheid en bezieling. Tezamen vormen ze een universeel fundament om op te bouwen, geworteld in tijdloze wijsheden en bevlogen van frisse inzichten. Daarom zijn deze boeken waardevolle documenten om in huis te hebben, voor nu én de jaren die gaan komen. Je kunt het zien als gouden stip op de horizon, als houvast en wegwijzer voor onderweg. Ontdek welke schrijvers je al kent, LuMens is een beschrijving van een indrukwekkende beweging die steeds verder groeit en bekender wordt.

Als mooie aanvulling in ons boekenassortiment is Ontwijken of ontwaken opgenomen in onderstaand overzicht. Dit boek is een krachtige verzameling van achtergrondverhalen van mensen die zich bezield uitspreken in deze tijd.

We wensen je veel inspiratie en een bijzondere reis toe.

Levertijden: 1-2 werkdagen

Betalingen zijn nu ook mogelijk in Florijnen, neem daarvoor even contact op.


Boeklancering 'Het Ontrafelen van Magie'

Een bijzondere samenloop van omstandigheden komt tot uiting op 11 november dit jaar. Wij brengen dan een Australische boek uit in Nederland, een autobiografische roman wat gezien kan worden als een waargebeurde versie van De Alchemist, naar het boek van Paulo Coelho. Een zinderend verhaal van een jongeman op wereldreis, die op zoek naar magie tot de grootste ontdekkingen komt... De auteur, die Ferdinand persoonlijk kent, komt hiervoor speciaal naar Nederland en zal door Ferdinand live on stage geïnterviewd worden tijdens een live podcast opname. Lees verder.

 


Welkom bij de tweede editie van Tijdboek LuMens, waarin je een reis maakt van ‘onbewust aannemen’ naar ‘bewust waarnemen’.

 

Wat je altijd voor waar hebt aangenomen blijkt steeds meer te haperen, zowel over je binnen- als buitenwereld. Onwaarheden komen aan het licht en aannames kloppen niet meer. Maar wat is dan wel ‘waar’? Hoe onderscheid je illusie van waarheid? Hoe diep gaan die illusies? Wat beïnvloedt, vormt, of vervormt jouw perceptie?

 

Het boek opent met verschillende artikelen over 'De onzichtbare werkelijkheid', om allereerst duiding te geven aan waar alles tot in de diepste kern vandaan komt, om vervolgens aandacht te geven aan 'De zichtbare wereld' in het tweede gedeelte van het boek. Het geheel wordt afgerond met het derde en laatste deel: 'De voelbare verbinding', tussen het onzichtbare en zichtbare.

 

We hebben 25 inspirerende auteurs, leraren en ervaringsdeskundigen gevraagd hun licht te laten schijnen op dit thema. Je wordt door hun verhalen uitgenodigd je eigen onderzoek te doen naar wat waar is, en om diepgaand zelfonderzoek te doen naar hoe je zelf precies waarneemt. Dat biedt ons een prachtig natuurlijk kompas om door het leven te kunnen navigeren naar een wereld in eenheid.

 

We wensen je veel leesplezier en wagenwijd open ogen in deze steeds verder ontluikende wereld.

 

Met bijdragen van onder meer:

Karen Hamaker-Zondag, Maarten Oversier, Henk Fransen, Willem Glaudemans, Willemijn Bessem, Jan Vingerhoets, Sander Compagner, Janneke Monshouwer, Ard Pisa, Eveline van Dongen, Sanne Burger, en Ferdinand van der Neut.

 

Kado opties

Je kunt met het vuurtorenpakket (incl. 45% korting) een voorraadje ingepakte kado's in huis hebben en daarmee een fraaie verrassing paraat hebben, zowel qua vormgeving als qua inhoud. Je geeft hiermee een boek waar nog lang en diep over nagepraat kan worden.

 

Tot slot: bekijk ook het aankomende evenement over editie 2 op 27 mei 2023 te Schipluiden: https://ophodenpijl.nl/evenement/lumens/

 

Betalingen zijn nu ook mogelijk in Florijnen, neem daarvoor even contact op.

 
Sale!

Tijdboek LuMens editie 1: Eenheid

€ 28,00 € 18,00
Sale!

Tijdboek LuMens editie 1: Eenheid

€ 28,00 € 18,00

Editie 1 laat zien hoe we een wereld van eenheid en harmonie kunnen op- en uitbouwen. Thema's als leiderschap, seksualiteit, levensbewustzijn, wonen, gezondheid, economie, ondernemen, onderwijs, wetenschap, en persoonlijke groei zijn uitgewerkt in 32 artikelen en een slotgedicht. Het ontstijgt dualiteit en laat een natuurlijke, echte wereld zien. Een wereld in vrijheid, waarheid, eerlijkheid, gezondheid, gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en liefde. Ja, dat zijn grote woorden, maar het boek laat concreet zien dat het te realiseren is, en hoe. Het boek is daarmee een waardevol document om in huis te hebben voor nu en de periode die voor ons ligt. De eerste editie laat zien dat 'de nieuwe wereld' niet een vergezocht ideaalbeeld is, maar een zeer concrete visie die op steeds meer vlakken al in opbouw is en door steeds meer mensen uitgedragen wordt. Dit waarachtige en liefdevolle fundament om een nieuwe samenleving op te baseren is ons verlangen, en we denken ten diepste van ieder mens wel. We wensen je daarom veel plezier en inspiratie toe met deze blauwdrukken voor een nieuwe wereld.

 

Schrijvers en geïnterviewden

Editie 1 bevat bijdragen van Bob de Wit, Jan Geurtz, Tijn Touber, Geert Kimpen, Sanne Burger, Ad Broere, Sander Funneman, Aluna Omnium, Jeff Hoeyberghs, Joel aan 't Goor, Dieke Dee, Leonie Perz, Lilian Roozenboom, Suzanne Grieger, Jeroen Arents, Anthony Migchels, Nikos Frangiskatos, Tabitha Zijlstra, Bo Baden, Marcel Messing, Ferdinand van der Neut en anderen.

 

Korting nodig?

LuMens is afhankelijk van boekverkopen en donaties, maar we vinden het ook fijn om toegankelijk te zijn voor mensen die minder te besteden hebben. De boodschappen zijn voor iedereen. Dus, ben je bijvoorbeeld student of zit je erg krap bij kas maar wil je wel heel graag het boek in huis hebben, vul dan als kortingscode EENHEID8 in voor 8 euro tegemoetkoming. Mocht je ons werk willen steunen dan zijn wij heel blij met een donatie. Zo kunnen we elkaar ondersteunen. Hartelijk dank.

 

Kado opties

Je kunt met het vuurtorenpakket (incl. 42% korting) een voorraadje ingepakte kado's in huis hebben en daarmee een fraaie verrassing paraat hebben, zowel qua vormgeving als qua inhoud. Je geeft hiermee een boek waar nog lang en diep over nagepraat kan worden.

Betalingen zijn nu ook mogelijk in Florijnen, neem daarvoor even contact op.

 
Laatste exemplaren!

Ontwijken of Ontwaken

€ 24,95
Laatste exemplaren!

Ontwijken of Ontwaken

€ 24,95

Velen herkennen zich niet meer in de berichtgeving van overheid en media, of betwijfelen of ze wel de gehele waarheid te horen krijgen. En, waar is de discussie gebleven? Waarom wordt er door mainstream media en in de sociale media grootschalige censuur gepleegd? Het lijkt wel of er nog maar één waarheid mag bestaan, namelijk die van de overheid. Hebben we dan nog wel een democratie? Dit boek is geschreven voor en door mensen die niet willen wegkijken, maar die de realiteit onder ogen durven te zien. Die bereid zijn de confrontatie met een onverwachts onzekere toekomst aan te gaan en die hun eigen zoektocht naar de waarheid zijn gestart. Een zoektocht die we hier aanduiden met ontwaken. De samenstellers van dit boek vroegen aan een groep kritische en mondige mensen uit Nederland en Vlaanderen hun persoonlijke verhaal op schrift te stellen over wanneer en waardoor hun bewustzijn over de werkelijkheid veranderde en wat dat voor consequenties voor hun leven heeft gehad. Bij sommigen gebeurde dit al jaren geleden, anderen ontwaakten tijdens de zogenaamde coronacrisis.

 

Met bijdragen van:

Roy Martina, Bryan Roy, Geert Kimpen, Michaéla Schippers, Maarten Oversier, Peter Toonen, Robert Bridgeman, Brecht Arnaert, Käthie Schene, Mordechaï Krispijn, Ceylin de Jong, Pieter Stuurman, Frank Stadermann, Ella Ster, Liesbeth Becu, Willem Frederik Erné, Angelo Meijers, Almo Caloe, Ferdinand van der Neut, Tanni Koens, Harriet Algra, Esther Landa, Karel Besseling, Berber Pieksma, Frits Bus, Maria Groot, Elise van Keulen, Arie Elgersma, Carolina Schomper, Corry van der Schouw, Wytske van Hoven.

 

PS: Dit boek is een recente uitbreiding van onze boekenfamilie. Wij zien het als een indrukwekkende verzameling van inzichten en achtergrondverhalen van mensen die zich bezield uitspreken in deze tijd. Ook dit boek zien wij als toekomstig collectors item, nu al een museumstuk te noemen. Vandaar dat wij bij uitzondering dit boek toevoegen aan ons assortiment.

 

Betalingen zijn nu ook mogelijk in Florijnen, neem daarvoor even contact op.

LuMens - bewust waarnemen en verwonderen