De nieuwe mens komt

Ferdinand van der Neut: Ik heb begin vorig jaar een onuitwisbare ervaring gehad die heeft geleid tot het maken van dit tijdboek, een blauwdruk voor een nieuwe wereld. ‘Hoe weet je ineens zo zeker dat dit is wat je wilt doen?’ vragen mensen. Het antwoord is even simpel als bijzonder te noemen: ik had een visioen, letterlijk. Ik ben geen goeroe of profeet, maar voor mij was dit visioen een keerpunt in mijn leven. Zo gaf het me de inspiratie om aan LuMens te beginnen. Daarom wil ik dit hoogstpersoonlijke verhaal graag met je delen, want het gaat over alles, en iedereen.

Maart 2020. Ik heb een helder visioen over een nieuwe mens die een nieuwe wereld gaat bouwen. Ik zet een stapje in de schoenen van deze nieuwe mens, die wezenlijk anders is dan voorheen. En dat is overweldigend. Ik ervaar een fenomenaal gevoel van liefde voor alles wat leeft en wat er is. De mensen om mij heen voelen niet eens als 'andere mensen', maar als onderdeel van mijzelf. Ik zie en voel de eenheid van mensen onderling.

 

Ik zie dat zelfs op DNA-niveau de mens aan het veranderen is. De ontwikkeling en versterking van multidimensionale zintuigen zoals telepathische gaven zijn hier onderdeel van. De eenheid van de mensheid is niet slechts een intellectueel begrip, maar een helder weten. Iedereen ziet en voelt dit direct vanuit de eigen waarneming. We geven aan elkaar zonder iets terug te verwachten, want het voelt niet als weggeven. We zijn immers één.

 

Door het wegvallen van de angst om tekort te komen, valt ook de behoefte aan geld en bezit weg. We delen alles met elkaar en voorzien met plezier en liefde in elkaars behoeften. De nieuwe mens heeft geen behoefte aan macht. De aandacht en behoeften van de nieuwe mens zijn wezenlijk verschoven van ‘ik’ naar ‘wij’.

 

Ik voel een uitbundige liefde voor alles wat leeft, voor alle uitingen van het unieke zelf om op een creatieve, onbevangen en bevlogen manier het leven te vieren en te eren. We ervaren niet alleen de eenheid met elkaar, maar ook met de dieren, de natuur en met de oorspronkelijke bron van de schepping, God of het universum, wat voor naam je er ook maar aan wil geven. Geloven is weten geworden.

 

Donkere krachten

De nieuwe mens is niet langer vatbaar voor donkere krachten of verleidingen. Zaken als geld, macht en bezit doen ons niks meer. Het kwaad heeft geen grip meer op ons, de donkere tentakels glibberen zo van ons af. In het visioen zie ik hoe deze donkere energie echt overal zijn tentakels heeft, in letterlijk ieder mens en letterlijk in alles wat mensen opgebouwd hebben aan maatschappelijke constructies zoals het onderwijs, wetenschap, religies, overheden, geschiedenisboeken, Hollywood, bedrijven, wetgeving, de medische wereld, media, banken en vooral onszelf. Al deze aspecten in de buitenwereld zijn via de mensen zelf gemanifesteerd.

 

Ik zie hoe de mens steeds verder van zijn eigen natuur afgedreven is door alle maatschappelijke en onnatuurlijke constructies die we samen hebben opgezet en uitgebreid. Ik zie hoe destructief de mindset van ‘meer willen’ is en welke impact dat heeft op onze eindige planeet.

 

Ik zie dat religies in principe op liefde gebaseerd zijn, maar dat de tentakels van het kwaad ook hier zijn binnengedrongen. Ik zie hoe alle mensen in de oude wereld in meer of mindere mate vatbaar zijn voor het kwaad, onder andere door trots en ego, geld en lust.

 

Oog in oog met het duister

Op een bepaald moment kom ik in een directe confrontatie terecht met de kern van deze donkere krachten, wat zichtbaar is als een wezen. Ik heb het gevoel dat dit de grote kern (of bron) van angst is, en dat... wil je verder lezen? Steun ons werk en bestel het boek.

 

Ferdinand van der Neut is ondernemer, heeft een voorliefde voor innovatie en vernieuwing, en is initiator van LuMens. Zijn persoonlijke en professionele ontdekkingstocht, zijn fascinatie over het verleden en zijn visioen over de toekomst, waren de voedingsbodem voor het LuMens initiatief. Zijn wens is om bij te dragen aan het ontstijgen van de polarisatie in mensen en de wereld, door de huidige realiteit transparant te belichten, mensen te inspireren, en nieuwe richtingen te bekrachtigen.

Visie voor een nieuwe wereld