LuMens #4 Geert Kimpen


Let’s talk about sex…

Voor de vierde LuMens podcast belanden wij deze keer in Bodegraven waar wij op bezoek gaan bij toneelregisseur, schrijver en uitgever Geert Kimpen. In onze zoektocht naar een wereld in harmonie is de rol van seksualiteit niet te ontkennen. Hoe kan de harmonie floreren tussen partners, tussen mannen en vrouwen in het algemeen, en wat voor invloed heeft (de drang naar) seks op onze binnen- en buitenwereld? Geert is bij uitstek een aangewezen persoon om hier zijn licht op te laten schijnen. Zijn eerste roman De Kabbalist was al meteen een groot succes. Het werd in 23 landen en 15 talen uitgegeven en is al meer dan 100.000 keer verkocht. Ondertussen heeft Geert meerdere succesvolle boeken op zijn naam. Hij combineert in zijn boeken levenslessen, wijsheden uit andere culturen en inzichten over liefde en seksualiteit. Schrijven is voor Geert vooral het delen van inspiratie, troost en bezieling.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering:

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen dit geluid te verspreiden? Dat kan door bijvoorbeeld het intro-filmpje te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

Intro-filmpje LuMens #4 Geert Kimpen

 

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden. Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

 

Praat mee onderaan deze pagina bij het 'digitale haardvuurtje', kom er lekker bij voor een gesprek rondom deze aflevering. Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek?


Doneer: stimuleer kwaliteit en verspreiding


Vervolg:

Geert groeide op in Vlaanderen waar zijn ouders een boekhandel runden in een kunstenaarswijk in Antwerpen. Zijn vader had een grote bewondering voor schrijvers. Geert mocht al jong meehelpen in de winkel en ontwikkelde dezelfde passie voor het schrijverschap, met Herman Hesse als één van zijn grootste literaire helden. Zijn katholieke jeugd, welke voor Geert een bron van inspiratie werd, leverde in eerste instantie de nodige frustratie op. Zo ging hij naar een katholieke jongensschool, in die tijd vaak een voedingsbodem voor veel leed en ellende. Het was een tegennatuurlijke situatie om tijdens de pubertijd alleen met jongens te zijn. Normale omgang met vrouwen was onmogelijk en dat frustreerde.

Toch was Geert ook gefascineerd door de katholieke wereld. De rituelen, de mis, de gewaden, de mysterieuze woorden en het idee dat je iets met elkaar viert, dat vond hij geweldig. Deze fascinatie kwam terug in zijn keuze voor het theater. Op zijn 25ste verhuisde hij naar Nederland en volgde de regieopleiding aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam. Als theatermaker won hij met zijn debuutvoorstelling Menelaos de prestigieuze Prins Bernard Prijs. Hij richtte een eigen theatergezelschap op om eigenzinnig toneel te brengen. Naast theater en toneelstukken schreef hij verhalen voor verschillende bladen.

Ondanks zijn succesvolle carrière als regisseur had Geert al jaren de droom om schrijver te worden. Toen zijn dochtertje geboren werd gooide hij het roer radicaal om. Want hoe kon hij zijn dochtertje leren haar passie en haar hart te volgen als hij dit zelf niet deed? Vanaf dat moment werd hij fulltime schrijver.

Hij richtte drie uitgeverijen op; London Books, Paris Books en Berlin Books. Sinds 2012 organiseert hij schrijfweken waar inmiddels honderden auteurs aan deelnamen. Zijn uitgeefactiviteiten komen hiermee tegemoet aan de vraag van vele auteurs om begeleiding en steun te krijgen bij hun ontwikkeling als schrijver.

In het gesprek met Ferdinand vertelt Geert over zijn meest recente roman Het meisje dat aan de oever verscheen dat gaat over zielsverwantschap, liefde, seksualiteit en lotsbestemming. Het is een romantisch, meeslepend en spannend verhaal over hoe een jongen door het leven en vele ontmoetingen met anderen wordt ingewijd tot een volwassen man. Een verhaal ook met diepe wijsheden uit het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken.

Liefde en seksualiteit zijn terugkerende thema’s in zijn werk. Volgens Geert hebben we een veel te beperkt beeld van wat seksualiteit is. Seksualiteit en erotiek zijn manieren om jezelf en je partner ten diepste te leren kennen. Die diepe en zelfs heilige seksualiteit vind je terug in de tradities van oude culturen van over de hele wereld.

Over zijn talent zegt hij dat hij altijd een nieuwsgierige leerling is gebleven door steeds weer het jongentje in zichzelf op te zoeken. Eén van de mooie momenten die hij beschrijft, was zijn ontmoeting met schrijver Paulo Coelho auteur van de bestseller De Alchemist. Een schrijver waar hij overigens vaak mee wordt vergeleken. Geert kent vele moeilijke, maar ook mooie uitdagingen in zijn leven zoals het worstelen met het bestaan, zijn scheiding, de liefde, de geboorte van zijn dochter en zijn huidige liefdes- en zakenpartner Michelle Shanti. Hij vertelt verder over de ontwikkeling van de mannelijke seksualiteit, de rol van porno en de kunst van het liefdesspel. Sinds de seksuele revolutie in de jaren ‘60 heeft de vrouw een enorme sprong gemaakt, terwijl de man eigenlijk geen idee meer heeft wat er van hem verwacht wordt. De laatste tijd zie je dan ook dat er een mannenbeweging ontstaat. Mannen die elkaar ontmoeten in mannengroepen, op mannenfestivals en rond vuurcirkels. Ze rijzen als paddenstoelen uit de grond. Voor Geert is seksualiteit een goddelijke kwestie, waarbij het de kunst is om af te stemmen op de ander en op dezelfde frequentie te komen, om zo werkelijk in verbinding te komen. Maar ook door je kwetsbaarheid te durven tonen om zo tot verdieping te kunnen komen. Hij is positief over de toekomst, de structuren van onze huidige maatschappij brokkelen af en daar komt iets nieuws en mooiers voor in de plaats. Tot slot adviseert hij ons om te blijven zoeken, te blijven ontdekken, maar vooral ook om uit onze comfortzone te stappen.

 

Referentie:

Het meisje dat aan de oever verscheen, door Geert Kimpen: https://mail.geertkimpen.com/meisje-oever-inhoud.html


Bestel een Tijdboek: haal een blauwdruk voor een nieuwe wereld in huis

Wil jij jezelf verder verdiepen, verwonderen, en meer visies voor blijvende harmonie in huis halen? Daar is Tijdboek LuMens voor ontwikkeld, door vele handen vanuit verschillende invalshoeken, om een gezamenlijk fundament beschikbaar te hebben waarop we als mensen elkaar weer kunnen vinden en verbinden.

Dit boek is ook als kado beschikbaar om weg te geven.

Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens is aangesloten bij de VVJ

Visie voor een nieuwe wereld