LuMens #312 Vilna van Betten, auteur HEEL en brein achter Happy Healing

Podcast seizoen 3, aflevering 12 (S03E12)


Zelfheler stuwt mensen op zielenpad

In deze leerzame aflevering gaat Ferdinand in gesprek met ‘Happy Healer’ Vilna van Betten in haar stijlvolle woonkamer in Voorburg. Vilna is de auteur van de bestseller ‘Heel’ waarin ze de reis beschrijft naar balans en heling en hoe je je eigen zielenpad kunt lopen. Ze is het creatieve brein achter ‘De Vilna Methode’, die ze onder andere deelt tijdens haar retraites. Daarnaast is ze een healer en een veelgevraagd spreker die met veel humor, liefde en passie haar visie op gezondheid deelt.

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Donderdag 11 juli 2024, 20:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S03E12 Vilna Van Betten Trailer
86 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen en ander relevant nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Bijdragen aan bestaan LuMens


Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. 

 

Overboekingen kunnen zowel eenmalig als maandelijks ingesteld worden naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Je kunt ook rechtstreeks doneren met iDeal:


Vervolg:

Vilna van Betten ervaarde ruim 20 jaar geleden een keerpunt in haar leven. Na zeven jaar te hebben gekampt met ernstige fysieke problemen, die gepaard gingen met een langdurig medisch traject en diverse operaties, ontdekte ze een andere weg. Een weg los van de conventionele, reguliere geneeskunde. Toen iemand haar vertelde dat er emotie zat op haar 'aandoening' was er in eerste instantie veel weerstand. Maar uiteindelijk ontrafelde ze het geheim van de kracht van de geest en het lichaam, en wist ze zichzelf volledig te resetten. Ze kwam erachter dat wij zelf de sleutel bezitten tot onze gezondheid en levenskracht. Of anders gezegd, je bent in feite je eigen medicijn.


Ze ontdekte dat vastgeroeste denkpatronen en onverwerkte, geblokkeerde emoties vast zitten in je lichaam en in je cel-geheugen opgeslagen liggen. Door deze te resetten en opnieuw te programmeren kunnen je lichaam en geest zich weer herstellen. Ze ‘heelde’ zichzelf van haar langdurige klachten door de kracht van emoties te omarmen en te verwerken. En zo ontstond er een nieuwe versie van Vilna en daarmee veranderde haar bestaan volledig. Een leven vrij van pijn, angst en ziekte. Dit was het begin van een indrukwekkende reis. Ze wilde alles leren over deze ongekende mogelijkheden en begon toegewijd met het vergaren van kennis en het opdoen van ervaringen. Dit deed ze onder andere aan de hand van voorbeelden van ervaringsdeskundigen en theoretische achtergronden uit de positieve psychologie, energetische geneeskunde, oosterse wijsheden en neurowetenschappen.


Ze voelde direct dat deze kennis voor iedereen toegankelijk moest zijn. Met de ‘Vilna Methode’ ontwikkelde ze haar eigen helende methodiek. Sinds haar bevindingen heeft zij zich gespecialiseerd in het oplossen van schijnbaar onoplosbare fysieke en mentale klachten. Met haar methode heeft ze inmiddels talloze mensen klachtenvrij gekregen, inclusief haar eigen man die in 2018 een ernstig motorongeluk kreeg, waarbij hij zwaar hersenletsel en botbreuken opliep. Ondanks een uiterst sombere prognose kreeg Vilna hem, op een voor de artsen onverklaarbare wijze, weel volledig op de rit.


De missie van Vilna is om mensen een ‘heel’ leven te laten creëren. Ze wil het liefst iedereen bewust maken van de kracht in jezelf. Dit doet ze door mensen lichaamsbewust de maken, te laten voelen wat hun lichaam wil vertellen en hun de zelfhelende kracht te laten ervaren. Als je ervan uitgaat dat alles energie is en dat je cellen dus uit energie bestaan, dan is het logisch dat klachten ook via deze weg kunnen worden verholpen. Een emotie is ook energie in beweging, en een niet verwerkte emotie, verstoring of blokkade veroorzaken vrijwel altijd klachten. Door de emotie alsnog te verwerken, kunnen we hiervan verlost worden. Als jij je bewust wordt van wat je cellen je willen vertellen en leert hoe je daarmee invloed hebt op je gezondheid en geluk, dan ervaar je dat je ‘heel’ bent en dan kan je jouw volle potentie gaan benutten. Je komt dan in een ruimer en dieper bewust zijn, waarmee je niet alleen jezelf bevrijdt maar ook de wereld om je heen.


Onderwerpen die in deze aflevering verder besproken worden:
- Citaat Yeshua (uit Thomas Evangelie): ‘’Gelukkig zijn degenen die hebben geleden en het leven hebben ontdekt’’
- Energie en frequenties
- Je hart in vrede brengen
- Wat wil de ziel je vertellen
- Je zielenpad lopen
- Het lichaam als wegwijzer
- Kritisch zijn op traumawerk
- Freud en Jung
- Epi-genetica
- Kwantummechanica
- Sjamanisme
- Bram Moerland
- Selectieve ziektewinst
- Transgenerationeel- en Karmische invloeden
- Innerwork
- Detachement
- Jeanne d’Arc
- “De maagd is terug” van Christine Pannebakker
- Dualiteit en afgescheidenheid
- Onrecht en onmenselijkheid
- Polarisatie
- Je missie uitdragen
- Wie ben je nog als alles wegvalt
- Conflicten in jezelf oplossen
- Je bent niet je gedachten
- Porno- en seksindustrie
- Terug naar de essentie
- Bijna dood ervaring (BDE)
- Bliss gevoel
- Iets doen tegen de status quo, brengt gevaar met zich mee (Jomanda)
- Radicale zelfreflectie
- Uit je comfortzone treden
- HEEL: Herkennen, Erkennen, Er naar handelen, Loslaten.
- Traumadumping tijdens seksualiteit
- De zeven chakra’s
- Heiligheid in jezelf omarmen
- Een aan-doening: je doet eraan (waar hou je nog aan vast?)
- Wie ben je nog zonder je ziekte
- Boeddha
- Verstoorde mannen- en vrouwenenergie

 

Website Vilna van Betten: https://vilna.nl/


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een goddelijk leven in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste (nog meer) zin en vertrouwen in het leven te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Janny van der Horst
9 dagen geleden

Geweldig wat een mooi open gesprek.
Het resoneert helemaal met mij ,zoals ik in het leven ben.
Blij van binnen om deze aansluiting te voelen.
Hartegroet voor jullie


LuMens onderschrijft de RPG's van Agenda 2029

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens hanteert de Floreer Spiraal als kapstok voor haar activiteiten

LuMens - podcast seizoen 3: Het verschijnende pad