LuMens Team

Hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen wie er nou allemaal zorg dragen voor de inhoud en vorm van LuMens. Dat zijn inmiddels zeer veel mensen om onze kern als redactie heen. Het is niet alleen het rijtje namen wat je onderaan deze pagina ziet die dit initiatief vorm geven. Tal van bezielde ingevingen komen via verschillende wegen bij ons binnen, zo komen veel nieuwe verbindingen tot stand om de inhoud van LuMens te stuwen naar haar hoogst mogelijke potentieel. Hiermee is het een ware co-creatie te noemen, in onze ogen is dit ook dé manier om een breed gedragen visie voor een nieuwe wereld te ontwikkelen als nieuw fundament voor een samenleving.

Onze rol als redactie is om te faciliteren en te toetsen: wat is kloppend en wat niet? Daar is regelmatig overleg, invoelend vermogen en veel zelfreflectie voor nodig. Mocht je echter het gevoel hebben dat iets nóg beter kan, of zelfs compleet anders zou moeten, dan horen wij dat heel graag. Wij pogen niet de wijsheid in pacht te hebben, wij zoeken die slechts, samen met jou en alle medemensen die maar willen.

Redactie Tijdboek 1 en 2 + podcast:

Ferdinand van der Neut

Käthie Schene

Podcast editor: Joey Baeten

Redactie Tijdboek 1 en 2:

Jeroen Morssink

Esther Landa

Irma Lamberts

De grootste missie van Jeroen Morssink is mee te werken aan het vormgeven van een nieuwe geneeskunde waarin bewustzijn en natuurlijke middelen de belangrijkste medicijnen zijn. Jeroen gaf 25 jaar les aan opleidingen in homeopathie en natuurgeneeskunde en schreef boeken over gezondheid en spiritualiteit. Daaronder ‘Hé dokter, word wakker!’, ‘Heel de gewonde genezer’ en als co-auteur ‘Doei angst, hallo liefde’.

Esther Landa is Essentiecoach, ondernemer en schrijfster. Tevens is zij één van de kernteamleden van Vrouwen voor Vrijheid en is ze vanaf het begin betrokken bij het ontstaan van LuMens. Met haar openhartige en eerlijke schrijven over haar binnenwereld laat ze zien dat de wereld om ons heen gezien kan worden als een grote spiegel voor het werk dat we van binnen te doen hebben.

Irma Lamberts richt haar aandacht het liefst op ontwikkeling en groei. Ze heeft communicatie-, massage- en coaching opleidingen gedaan en is autodidactisch (web)designer. Ze verlangt ernaar om alles wat zich in de binnen- en buitenwereld afspeelt aan te voelen, te begrijpen en met elkaar in verband te brengen.

Joey Baeten werkt als freelance visual content creator en focust zich in zijn werk het liefst op het maken van content die verdiepend en emotioneel pakkend is. Vanuit natuurlijke interesse in bewustzijnsontwikkeling zet hij zich in om met zoveel mogelijk empathie en compassie een dieperliggende boodschap over te brengen. Zijn intentie hierbij is dat zijn werk op wat voor manier dan ook mag bijdragen aan de ontwikkeling van zijn eigen en het collectieve bewustzijn.

Käthie Schene is freelance journalist en programmamaker. Na een carrière in diverse managementfuncties in het bedrijfsleven, werkte ze ruim 18 jaar als leidinggevende bij de Vrije Universiteit. Ze is mede-oprichter en bestuurslid van de Vereniging van Vrije Journalisten (VVJ) en werkt voor diverse alternatieve mediaplatforms. Haar uitdaging is om op zoek te gaan naar de kern van je eigen wezen. Op zoek te gaan naar antwoorden vanuit het hart in plaats van de voorgeprogrammeerde responsen uit de kaders van je logische denken.

Ferdinand van der Neut is de enthousiaste drijfveer achter LuMens en heeft een voorliefde voor innovatie en vernieuwing. Hij heeft vier jaar geleden zijn leven compleet omgegooid om zich volledig te richten op 'het nieuwe'. Hij liet praktisch alles achter wat hij had opgebouwd, waaronder een succesvol en razendsnel groeiend bedrijf, omdat hij wist dat er meer moest zijn in het leven. Dat zou hij niet vinden als hij alles bij het oude liet dacht hij… En dat bleek te kloppen. Hij vond grootsere schatten dan ooit tevoren, waaronder zichzelf.


Inkomsten afhankelijkheid

LuMens is financieel afhankelijk van boekverkopen en donaties, dat zorgt er voor dat wij door kunnen blijven gaan. Wij ontvangen geen subsidies of staatssteun.

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen