LuMens #309 Tijn Touber, mysticus, onderzoeker en auteur van Timebender

Podcast seizoen 3, aflevering 9 (S03E09)


De functie van onlicht

In deze videopodcast gaan wij op bezoek bij Tijn Touber op zijn hippie-woonboot, gelegen aan het water op een prachtige plek in Amsterdam. Tijn is auteur, muzikant, journalist, inspirator en meditatieleraar en schreef diverse boeken over kunst, verlichting en zijn innerlijke avonturen. In 2019 verscheen zijn veelgeprezen boek ‘Time Bender, de man die de aarde kwam redden’. De langverwachte opvolger ‘Time Bender en de opkomst van Anika Laroo’ kwam begin dit jaar uit. Tijn is daarnaast een veelgevraagd spreker en geeft Stilte Retraites, Sound Healings, Time Bender Events, Meditatie Cursussen en online events. 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Donderdag 30 mei 2024, 20:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S03E09 Tijn Touber Trailer
84 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen en ander relevant nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Waarde en waardering

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Geef je dankbetuiging of waardeuitwisseling:


Of stel een overboeking in (eenmalig of periodiek) naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties met PayPal en credit card via een tussenplatform (Donorbox):Vervolg:

Tijn Touber is van huis uit journalist en dat zie je terug in zijn diepgaande onderzoek naar wat er allemaal gaande is in deze wereld. Hij is als geen ander in staat om de ingewikkelde materie die hij onderzoekt, simpel en behapbaar te maken voor een breed publiek. Maar hij is vooral bekend geworden als oprichter van de succesvolle band ‘Lois Lane’ waarmee hij meer dan 100.000 platen verkocht. Hij schreef onder meer de titelsong voor de Nederlandse film en kaskraker Amsterdamned. Na dit muzikale avontuur ging hij zich toeleggen op bewustzijnsontwikkeling en gaf meditatietrainingen aan onder andere de Amsterdamse politie, de Koninklijke Landmacht, delinquenten in de Bijlmerbajes, academische ziekenhuizen en bezoekers van Lowlands. Daarnaast is Tijn een veelgelezen en -geprezen auteur en initiatiefnemer van meditatienetwerk Stadsverlichting met zo’n 1500 huiskamers, Schoolverlichting, Kidsverlichting en de Gevonomie.

Volgens Tijn zitten we in een overgangstijd, die je ook wel een crisis kunt noemen. Een fase waarin het oude niet meer werkt en het nieuwe nog niet werkt. Steeds meer mensen gaan zien en voelen dat dit systeem, deze werkelijkheid niet meer functioneert. Maar uiteindelijk speelt zich dat allemaal in onszelf af. Wat deze tijd dus vraagt is om naar binnen te gaan en je af te vragen wat voor jou waar is en vooral hoe je in liefde blijft. Als je naar binnen kijkt en dus niet meer de vijand buiten jezelf zoekt en je realiseert dat die vijand ook in jou zit en als je die kunt vergeven, dan maak je de echte vijand in feite onschadelijk. Het gaat dus vooral over de reis naar binnen. Tijn ziet het potentieel dat wij meer vanuit een verlichte staat kunnen leven en daar komt zijn passie vandaan. Zijn grootste missie is om mensen bewust te maken dat ze eigenlijk allang verlicht zijn, je hoeft het je alleen maar te herinneren.

Deze tijd kenmerkt zich ook door enorme onrust, oorlogen, misbruik en onzekerheid. Ook Tijn is zijn ‘darkness’ tegengekomen en realiseert zich dat ook hij nog een weg te gaan heeft. Maar lijden is in zijn ogen bedoeld om te leren. Behalve als het uitzichtloos lijden is zoals het georganiseerd ritueel misbruik wat wereldwijd plaatsvindt met kinderen. Daar moet op worden ingegrepen maar helaas kijken de meeste mensen hiervoor liever (nog) van weg.

Uiteindelijk moeten wij dus vooral onszelf redden, zoals de Hopi’s zo mooi zeggen ‘We are the ones we have been waiting for’. Je hoeft niet gered te worden want je bent allang verlicht. Wij zijn de scheppers en vormgevers van onze werkelijkheid, dus wordt wakker en ga staan in je eigen goddelijke grootsheid.

 

Onderwerpen die aan bod komen in deze uitzending zijn:

"Onwetendheid is de bron van alle kwaad" (dit openingscitaat in de podcast is ofwel op Socrates ofwel op Plato terug te leiden, hoewel zij het op hun beurt wellicht weer van hun eigen leraren gehoord hebben. Zie link.)
The Rabit Hole
Spirituele bypass
Wij zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring
De kosmische connectie
Martijn van Staveren
Dolores Cannon
The Hidden Hand
De enige manier om mensen in hun kracht te zetten is het tegenspel
De ondankbare rol van de antagonist
Wes Penre
Het spel op aarde is opgebouwd uit dualiteit en de verborgen agenda is polarisatie
Buitenwereld begrenzen, we hebben ook NEE te zeggen
Quote: ‘The Truth will set you free, but first it will piss you off’
Hoe langer we blijven wegkijken, hoe harder de maatregelen
De aarde is een planeet om kosmisch trauma uit te werken
Wij moeten onze rol en missie hier vervullen
De grote transitie is nu, dus nu is de tijd om keuzes te maken
In je liefde gaan staan
Schaduwwerk
Loslaten of toelaten?
Planeet Aarde als afvoerputje van het universum
Meditatie
Het Christendom en de Bijbel, de run naar Jezus
De kracht van humor
Jan Storms: psychopathie
Wij worden aangestuurd door duistere entiteiten
De mens wordt gemanipuleerd om hun wereld te creëren
Doe je eigen onderzoek
De mens Mark Rutte en zijn (mogelijke) rol
Zionisme en antisemitisme
Schuld, schaamte en boete
Goede doelen worden gekaapt
AI: Artificial intelligence
Grafeenoxide
Paradigma verschuiving
Rupert Sheldrake: Morfogenetische velden
De waarheid hoeft niet bewezen te worden
Kosmisch- en universeel bewustzijn

 

Website Tijn Touber: https://www.tijntouber.com/


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een goddelijk leven in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste (nog meer) zin en vertrouwen in het leven te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Marga
10 dagen geleden

Wat een prachtig, open gesprek met Tijn die gelukkig zijn zalvende toontje kwijt is!
Deze video brengt zoveel meer rondom datgene wat we allemaal in ons hebben, licht én duister. Dank heren!

Joop
13 dagen geleden

Deze podcast roept weer veel vragen op, interessante onderwerpen worden bekeken vanuit een hoek die mij onbekend was.
Inspirerend!!


LuMens onderschrijft de RPG's van Agenda 2029

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens hanteert de Floreer Spiraal als kapstok voor haar activiteiten

LuMens - podcast seizoen 3: Het verschijnende pad