LuMens #308 Ishtara Araminta, mysticus en auteur 'The Divine Romance Experience'

Podcast seizoen 3, aflevering 8 (S03E08)


Oproep tot heilige strijd

Voor deze online LuMens aflevering gaat Ferdinand wederom in gesprek met Ishtara Araminta, dit keer vanwege haar unieke beschrijving van het heilige vuur dat in ieder sluimert en er uit wil. In haar boek 'The Divine Romance Experience' beschrijft ze als geen ander hoe die 'vuurdraak' ieder mens kan bevrijden. Haar boek is het enige boek van buiten LuMens wat in onze webshop te vinden is, en dat is niet zonder reden. Ishtara's boek is voor ons een 'categorie op zichzelf' en voegt iets essentieels en unieks toe aan het huidige boekenlandschap en 'bewustzijnsbeweging'. Ishtara spoort je aan én geeft je de handvatten om jezelf te bevrijden uit het afgescheiden, beperkte ego, om zo in jouw volledige, unieke identiteit te gaan staan. En dat is goddelijk. Het is onbevangen, vreugdevol, en het is datgene waar we ten diepste altijd naar verlangd en gezocht hebben. De diepste kern van ieder mens is hiermee verbonden en komt steeds dichterbij. Haar boek en deze podcast hebben de intentie om daar steeds verder aan bij te dragen.

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Donderdag 16 mei 2024, 20:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S03E08 Ishtara Araminta Trailer
79 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen en ander relevant nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Waarde en waardering

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Geef je dankbetuiging of waardeuitwisseling:


Of stel een overboeking in (eenmalig of periodiek) naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties met PayPal en credit card via een tussenplatform (Donorbox):Vervolg:

In het gesprek benoemt Ishtara 26 tinten licht. Dit zijn ze, uit haar boek overgenomen (blz. 187):

Vertrouwen hebben Streven naar vrede
Zuiverheid in hart en brein Focus op je Hogere Zelf, in plaats van lagere zelf, en die van anderen
Hoeder van wijsheid Compassie voor alle wezens
Dienstbaarheid door iets te willen betekenen voor iets buiten jezelf Gul-altruisme
Soberheid Geduld
Het uitvoeren van spirituele oefeningen en ontvangen van initiaties Bescheidenheid (afwezigheid van arrogantie en verwaandheid)
Het bestuderen van heilige teksten en boeken Innerlijke kalmte
Zelfdiscipline Zelfvertrouwen (in eigen waarde en kunnen)
Oprechtheid Vergevingsgezindheid
Sympathie Empowerment
Waarheidsgetrouwheid Afgestemd zijn op goede of positieve eigenschappen (deugden)
Vrij van woede en wraak Liefde
Wereldse plichten nakomen Dankbaarheid

De vier levels van Bewustzijn

In het gesprek beschrijft Ishtara ook vier levels van bewustzijn. Deze zijn gebaseerd op de vier stadia van de ontwikkeling van het hart, op blz 238 uit haar boek 'The Divine Romance Experience'. Hieronder een zeer korte omschrijving:

1. Het donkere hart: de aandacht richt zich vooral op de uiterlijke schepping. De verlossing en vervulling komt van buiten, de liefde gaat dan ook naar de vorm, niet de energie erachter.

2. Het gemotiveerde hart: ontevredenheid is de voornaamste drijfveer. Het hart ontwaakt en verlangt naar meer.

3. Het geaarde hart: er ontstaat stabiliteit en innerlijke rust. Er is dankbaarheid en vertrouwen naar het Universum en the Divine.

4. Het toegewijde hart: universele, onvoorwaardelijke liefde is onderdeel van je directe waarneming, waar je ook bent. Je ziet letterlijk de Eenheid en de gelijkwaardigheid van, en voelt compassie voor, alle wezens.

 

In het boek kun je een verdere uitwerking en handvatten vinden om hierin te groeien.


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een goddelijk leven in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste (nog meer) zin en vertrouwen in het leven te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Saskia Derks
14 dagen geleden

Wat ben je toch een geweldige lieve man Ferdinand, met een hele mooie missie. Dankbaar voor wederom een mooi podcast met Ishtara. Ik heb haar mogen ontmoeten in Portugal en ben ontzettend dankbaar voor al haar great teachings♥ Ik kijk ernaar uit om jullie beide te ontmoeten as zondag♥

Ferdinand van der Neut
14 dagen geleden

Leuk Saskia! En dank je wel. Tot zondag!


LuMens onderschrijft de RPG's van Agenda 2029

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens hanteert de Floreer Spiraal als kapstok voor haar activiteiten

LuMens - podcast seizoen 3: Het verschijnende pad