De visie van Els Thissen

Seizoen 2, aflevering 15 (S02E15)


De aanvaller raken in het hart

Over Els Thissen gaat een zeer bijzonder verhaal de ronde. Els schijnt overvallen te zijn met een mes, maar reageerde totaal op dat drama maar zocht juist een oprechte verbinding en dat lukte. De man ontdooide en ze hebben vervolgens uren nagepraat. Ze is later zelfs bij hem thuis wezen eten. Met LuMens proberen we mee te stuwen aan een wereld in harmonie waarin we niet meer blind zijn voor elkaars essentie, ons niet meer voor de gek laten houden door de maskers die iemand op heeft. Het verhaal van Els sprak ons enorm tot de verbeelding. We hebben contact gelegd en Els geïnterviewd over hoe zij in het leven staat en tot zo'n sterk de-escalerend karakter is gekomen. Ze deelt haar non-dualistische inzichten en hoe zij dit zo sterk heeft weten te integreren in haar doen en laten.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 26 november 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E15 Els Thissen Trailer
174 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.

 

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Waarde en waardering

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling.

Doneer rechtsstreeks met iDeal:


Of stel een overboeking in (eenmalig of periodiek) naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties met paypal en credit card via een tussenplatform (Donorbox):Els is woonachtig in zuid Limburg en leent zich daarom uitstekend voor een try-out met een nieuw concept voor LuMens: de online podcast. Het online interviewen van gasten met een bijzonder verhaal stelt LuMens in staat om verder te kijken dan slechts onze lokale bubbel. We kunnen nu overal ter wereld mensen het podium geven die ons kunnen inspireren en bekrachtigen. We zien een pad voor ons waarop steeds meer oerkracht en bevrijding te vinden is, en we blijven ontdekken hoe voedend gesprekken kunnen zijn. Ware wegwijzers naar onze Goddelijke Essentie. We vertrouwen er op dat de energie en verbinding voelbaar is en wij door kunnen met deze aanpak. We horen graag jullie reacties!


Vervolg:

Els Thissen is coach en schrijfster en relateert haar werk veelvuldig aan Een Cursus in Wonderen. Els heeft op haar inmiddels bloemrijke levenspad veel ervaring opgedaan, zoals het werk in een gevangenis en hulp in oorlogsgebied. Dit alles heeft haar een enorme schat aan levenservaring gegeven, plus de mogelijkheid om in de praktijk te toetsen wat zij aan wijsheid via boeken, cursussen en introspectie heeft opgedaan. Dit alles maakt haar een ervaringsdeskundige voor het pad dat wij met LuMens voor ogen hebben: via informatie en inspiratie naar integratie.

 

Voor meer informatie, bezoek de website van Els Thissen:

https://www.elsthissen.nl/


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Helen Kloosterman
4 maanden geleden

Wat een mooie, duidelijke visie! Je intentie zetten en je eigen verantwoordelijkheid nemen, dus.

Voor wat betreft het stukje "toeval" ben ik de mening toegedaan, dat toeval wel degelijk bestaat: het is wat je - op dat moment - toevalt.

Miriam Mehadipur
8 maanden geleden

Ik ben woonachtig in Israel...en kan hier niet naar luisteren na wat er hier op 7 oktober heet plaatsgevonden. Gruwelen die ik niet kan aanschouwen...daar was geen ruimte voor liefdevol kontakt maken.Daar zijn babies op barbaarse wijze vermoord voor de ogen van hun ouders. etc. Het hele land is in diep verdriet.

Ferdinand van der Neut
8 maanden geleden

Hoi Miriam, ja die voel ik. Liefde is ook verantwoordelijkheid en daar valt begrenzen en verdedigen ook onder. Maar vaak is er wel nog contact te maken waar we denken dat we moeten vechten. Dank je wel voor jouw toevoeging want dat extreme stuk wordt vaak niet genoemd maar doet er juist wel toe.


LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen