De visie van Willemijn Bessem

Seizoen 2, aflevering 5 (S02E05)


Demonisering van zoekende zielen

Voor deze podcast begeven wij ons richting Den Haag waar Ferdinand in gesprek gaat met Willemijn Bessem. Willemijn is econoom, moeder, medium en auteur van diverse boeken, waaronder het in 2019 verschenen ‘Leven in Liefde, conversaties over Intimiteit’. Als kind al voelde ze dat er meer moest zijn tussen hemel en aarde en had ze een nieuwsgierigheid naar religieuze figuren.  Inmiddels deelt ze al meer dan 25 jaar haar kennis, inzichten en ervaring over verschillende levenswijzen. Dit doet ze onder andere door het geven van lezingen, retraites, workshops, festivals en privé-sessies. De laatste jaren ontwikkelde Willemijn zich vooral in muziek, moestuinen en wildplukken.  Ze is de oudere zus van Bonnie Bessem die wij vorig jaar samen met haar partner Irina Veelders interviewde.

 

Lees hieronder verder (ook het ingezonden stuk van Willemijn) of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 7 mei 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E05 Willemijn Bessem trailer
310 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.


Geef een vergoeding

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Overboekingen kunnen zowel eenmalig als periodiek ingesteld worden naar:


Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Of gebruik onderstaand formulier:



Vervolg:

Willemijn schrijft: 'Ferdinand en ik kwamen samen voor een interview vanuit het verlangen helderheid te brengen over termen zoals het kwaad, zoekende zielen, verdwaalde geesten ofwel demonen. Tijdens ons gesprek kwamen we ook uit op de verwarring die kan ontstaan uit oordelen over jezelf en de mensen om je heen. Het afgescheiden denken ofwel veroordelingen zijn eigenlijk de wortel van al het kwaad en kunnen zelf demonische vormen aannemen wanneer mensen vanuit politieke of religieuze ideeën denken andere mensen te moeten buitensluiten of doden. Ook kunnen gedachten vervuld worden met angstige beelden over geesten of monsters door verhalen of films over de ongeziene wereld. Het gevolg is dat je in onze cultuur niet van nature leert om je met je voorouders te verbinden ofwel overleden familie en vrienden en ze zodoende niet als een bron van wijsheid en steun kan ervaren. 

Als kind was ik bang voor de ongeziene wereld omdat we enge films kregen op school over dit onderwerp. Toen ik echter de liefdevolle begeleiding werkelijk ging ervaren van de geestelijke wereld was ik best boos dat we juist deze kennis niet kregen op school. 

Gelukkig ervoer ik bij mijn familie gedurende mijn weg van bewustwording veel steun in herkenning en openheid, maar ik was zeker in het begin erg ongeduldig over het alles direct willen begrijpen.

 

Tijdens dit interview delen Ferdinand en ik hoe opjagende en veroordelende gedachten je angsten en stress kunnen geven, wat tijdens je proces van bewustwording extra duidelijk wordt. Het leren van geduld is een van belangrijkste lessen waardoor er dieper vertrouwen kan ontstaan in onze innerlijke stem en de begeleiding vanuit de geestelijke wereld. Met het vertrouwen wat voorkomt uit ervaringen, kunnen we vervolgens onze eigen demonen ofwel destructieve gedachten patronen met geduld en liefde tegemoet treden en zo ook de zielen vanuit de ongeziene wereld die zoekende zijn naar aandacht, begrip en geluk. 

 

Als ik een mediamieke sessie geef komen vaak overleden familie en vrienden mijn bezoekers geruststellen, maar ze komen ook situaties verhelderen of vragen om vergeving. Daarnaast geef ik aan hoe mensen zelf het contact kunnen herkennen en zodoende zelf kunnen communiceren met hun voorouders en hun eigen bron van wijsheid. Op die manier kunnen wij de ongeziene zielen tot dienst zijn en zij ons. Een samenwerking van respect en liefde brengt harmonie en balans en zo is het ook met de communicatie met de geestelijke wereld. We leven zo dichtbij elkaar, slechts op een andere onzichtbare frequentie maar wel degelijk voelbaar. We hoeven niet bang te zijn voor elkaar als je weet dat je veilig bent in verbinding met je eigen bron van liefde. We worden allen gedragen door de aarde en onze Schepper.

 

De manieren die voor mij goed werken om me eenvoudig met mijn bron van liefde te verbinden zijn: mijn aandacht naar mijn ademhaling te brengen, tijdens handelingen of gesprekken proberen aanwezig te blijven door mijn lichaam te blijven voelen, te wandelen en zwemmen in de natuur, hulp te vragen of te bidden als ik dat nodig heb, dansen of muziek maken en te lezen over mooie inspirerende mensen.

 

Samenvattend komt er bij iedere ziel ooit een verlangen naar het ontdekken van zijn essentie ofwel spirituele aard. Daarna ontstaat er een proces van bewust worden, wat niet altijd even prettig is, maar wel het vertrouwen en de moed geeft om te leven vanuit je ziel. Gewaarwording van de ongeziene wereld hoort bij dit groeiproces en zodoende ook dat je leert daarmee om te gaan. Met het vertrouwen in je eigen kracht van liefde in verbinding met je Schepper.

 

Ik hoop dat jullie vanuit dit lezen en ons interview herkenning, inzicht en inspiratie kunnen vinden.

Warme groet Willemijn'

 

Vervolg van onze redactie:

Willemijn Bessem studeerde economie aan de universiteit in Rotterdam, en ging na haar studie werken bij een bank in corporate finance. Na een bezoek met haar vader aan het Arthur Findlay College, waar ze zag hoe je contact kon maken met de ongeziene wereld, werd ze zich bewust van haar van nature meegekregen mediumschap. Ze nam uiteindelijk ontslag bij de bank en bracht de jaren daarna veel tijd door in India om meditatie en yoga technieken te beoefenen en in de leer te gaan bij verschillende spirituele leraren om de essentie van alles te leren voelen en ervaren. Naar aanleiding van haar India-reizen schreef ze in 1998 ‘De Ashramgids’. Daarin beschrijft zij haar bezoeken aan meer dan vijftig spirituele leraren en ashrams. De jaren daarna gaf zij mediamieke consulten, workshops en lezingen over haar reizen. In 2009 verschenen haar boek ‘Scheiden in Liefde’ en het samen met haar zus Bonnie geschreven ‘Tao van het Mediumschap’. Haar meest recente boek ‘Leven in Liefde’ uit 2019 bestaat uit gesprekken met haar overleden vader over intimiteit binnen relaties, communicatie en seksualiteit. Verder begeleidt ze mensen in persoonlijke transformatieprocessen en verzorgt mediamieke privé-zittingen met als doel het communiceren met overleden familie en vrienden. Ze schreef diverse artikelen en werkte mee aan de documentaires ‘Angst’ en ‘In de Schoot van de zee’ van haar vriend George Schouten. Ze was mede initiatiefnemer en organisator van de jaarlijkse OpenUp festivals en geeft nog steeds workshops op verschillende festivals die verder groeien in verbinding en inspiratie.


Vanaf 2017 ontdekte ze het reizen in een camper langs de kusten van Europa en het plezier van surfen met haar zoon in Indonesië. In 2020 ging ze in het vluchtelingenkamp in Samos werken om meer inzicht te krijgen in het leven van vluchtelingen. De laatste jaren verschenen er steeds meer muziekinstrumenten in Willemijn haar leven en merkte ze hoe helend en inspirerend het is om intuïtief muziek te spelen waar ook haar stem de ruimte krijgt om zich te laten horen in klanken en zang. Met haar zelfgemaakte instrument verzorgde ze de openingsceremonie bij de lancering van de tweede editie van Tijdboek LuMens.

 

Onderwerpen die verder aan bod komen:
Demonen en gevallen Engelen

Lucifer als brenger van het licht

De film The Exorcist

Geestelijke begeleiders

Goeroes

Mind en ego

Trauma’s en kindstukken

Verslavingen en verdwaalde entiteiten

De creatieve uiting van het goddelijke

Het ritme van de natuur

Frequenties

De dood

De geestelijke wereld

Natuurlijk contact met voorouders

Dienend zijn in deze wereld

Vipassana

Alfons Ven

Keuze tussen angst en liefde


Voor meer informatie, zie de site van Willemijn: https://www.mediumschap.com

 

Boek Oahspe link naar artikel:
https://www.mediumschap.com/uploads/1/8/2/0/18208591/oahspe2.pdf

 


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Marga Sijm
een jaar geleden

De lichte spanning die ik voelde om deze podcast te luisteren toont weer de vooringenomenheid die is aangeleerd t.o.v. het onderwerp geesten en demonen. Het is geen natuurlijke nieuwsgierigheid meer, dacht ik. En toch was deze nieuwsgierigheid er wel...
Vanuit de buik. Dank weer voor dit gesprek.

Ferdinand van der Neut
een jaar geleden

Ha, herkenbaar!


LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen