De visie van Roosmarijn van Baarsen

Seizoen 2, aflevering 13 (S02E13)


Geen drama maar verbinding 

Voor deze videopodcast rijden wij naar de Betuwe en bezoeken het plaatsje Asch, een piepklein dorpje in de gemeente Buren. Wij gaan op deze landelijke locatie in gesprek met coach en IFS therapeut, Roosmarijn van Baarsen. Roosmarijn studeerde psychologie aan de universiteit van Leiden met een master in Child and adolescent psychology’. Hierna volgde ze diverse trainingen en cursussen, waaronder de driejarige opleiding tot integraal coach. Momenteel is ze bezig met de afronding van de training ‘Internal family system (IFS) therapie’. Ferdinand en Roos gaan in gesprek over authentiek relateren, hoe je dat doet zowel in een groep als met een partner. Dit thema raakt ieder mens tot in de diepte. Er valt een wereld aan inzichten over te geven zodat we vreedzaam in volledigheid kunnen gaan leven.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 15 oktober 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E13 Roosmarijn van Baarsen Trailer
163 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.

 

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Waarde en waardering

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling.

Doneer direct met iDeal:

https://bunq.me/LuMens


Of stel een overboeking in (eenmalig of periodiek) naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties met paypal en credit card via een tussenplatform (Donorbox):Vervolg:

Roosmarijn woont samen met haar 9-jarige zoontje en 7 andere mensen in een woongroep. De woongemeenschap is een tijdelijk project dat Roosmarijn begin dit jaar, samen met twee andere mensen, is gestart. Het project loopt tot eind augustus 2024. Het pand dat ze tijdelijk huren is een woning uit 1864 met een woonoppervlakte van bijna 450m2. De gemeenschap is een groep die ze gezamenlijk hebben gevormd, waarbij alle leden op hetzelfde moment zijn ingestapt. Ze wonen en leven samen, waarbij ze niet alleen tuin, keuken, woonkamer en badkamer delen, maar ook de wens om het community leven met elkaar te ervaren. 

In haar dagelijks leven werk Roosmarijn vanuit haar eigen praktijk als coach en IFS therapeut. Sommige periodes in het jaar is ze tevens actief als theatermaker met haar eigen bedrijfje IK Theater. Hiermee maak ze persoonlijke theaterstukken over mensen hun leven. Wat haar drijft is het verlangen naar verbinding en community. Dit heeft ze de afgelopen jaren in vele vormen om haar heen verzameld en vergaard. Ze creëert, faciliteert en neemt deel aan verschillende vormen van communities.  Het centrale thema is dat mensen elkaar daar kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen verbinden en verdiepen.

Naast de vriendengroep waar ze deel van uitmaak, heeft ze ook een vrouwenzangcirkel die minimaal twee keer per maand samenkomt. Daarnaast faciliteert ze eens per maand Yurtdagen die gaan over authentiek contact en verbinding maken en organiseert ze groepsvakanties. Verder neemt ze één maal per maand deel aan een dialoogkring met de IFS community en host ze vanuit huis maandelijks een community-gathering waarbij het vooral gaat over plezier maken en genieten samen.

Roosmarijn heeft haar hele leven al iets gehad met het bouwen van tribes en communities. De meerwaarde van een community is volgens haar onder andere, dat je elkaar in de groep kunt spiegelen en scherp kunt houden. Je bent onderdeel van het groepssysteem en zo krijg je automatisch feedback terug uit de groep die je zelf nog niet helder hebt. Zaken komen zo makkelijker boven tafel en dit geeft weer meer kans op heling. Want waar je getriggerd wordt ben je nog niet vrij en ervaar je nog geen veiligheid.

De groep of gemeenschap vraagt je om aanwezig te zijn en in echtheid te verbinden. Zo kun je in waarheid met elkaar om leren gaan. Alle delen van alle groepsleden zijn welkom en er is geen ruimte meer voor manipulatie. Je kunt als het ware met elkaar gaan finetunen.

 

Verder in dit gesprek komen aan bod:
Vriendschappen loslaten
Triggers
Mannen- en vrouwen cirkels
Toewijding en commitment
Structuren inbouwen
Clearing techniek
Werken met leiderschap
Omgaan met autoriteit

Relevante info en links:
IK Theater: https://www.ik-theater.nl/

Psycholoog Roosmarijn van Baarsen | Caredate: https://www.caredate.nl/psycholoog/Roosmarijn-van-Baarsen

Voor hulp bij het vormen of opzetten van een community of een vaste cirkel: roosmarijnvbaarsen@gmail.com

 


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen