De visie van Reinoud Eleveld

Seizoen 2, aflevering 9 (S02E09)


Extraatjes bij deze podcast

Meer weten over Reinouds visie op een veilige, wijze wereld? Reinoud biedt alle LuMens-kijkers een GRATIS fysiek exemplaar van zijn boek ‘Op weg naar Wijsheid’ (192 blz.) - je betaalt alleen een bijdrage aan de verzendkosten à €4,99. Meer info (en andere opties om laagdrempelig kennis te maken met taoïstisch trainen) via https://taotraining.nl/welkom-tijdboek-lumens/  

 

Wil je direct aan de slag met de seksuele transformatie-training? Dan heb je pakweg twee opties:

 

  • Optie 1: de online cursus Vallei-Orgasme, waarmee je deze practice binnen 3 maanden aan de praat krijgt, punt. Meer info via https://vallei-orgasme.nl/
  • Optie 2 (Ferdinand heeft zich al aangemeld!): het Jaarprogramma Parelbewustzijn, waar je (onder andere!) dezelfde practice leert, maar dan binnen het grotere (en meer diepgaande) plaatje van veiligheid en Wijsheid dat Reinoud tijdens de podcast al af en toe even aanraakte. Voor zelf- en wereldverbeteraars die zich hun macht meer willen toe-eigenen. Met de code TAO-LUMENS-150 krijg je 150 euro korting én schenk je nog eens 150 euro aan Tijdboek LuMens. Meer info via https://taotraining.nl/jaarprogramma-parelbewustzijn/ 

Hét fundament onder levenskracht

In deze aflevering van LuMens gaan wij in gesprek met Reinoud Eleveld in zijn kantoor in Utrecht. Reinoud is een gerenommeerd Taotrainer, die door jarenlange studie over de hele wereld de geheimen van seksualiteit en vitaliteit diepgaand heeft bestudeerd. Hij staat onder andere bekend om zijn kennis over seksuele kung fu en is de oprichter van Taotraining Nederland, Vallei-orgasme en Iron Shirt. Ruim vijftien jaar geleden introduceerde hij het pad van de Zeven Sluiers. Hij bracht deze eeuwenoude kennis weer terug en ontwikkelde moderne en bruikbare handvatten, waardoor hij het voor iedereen toegankelijk maakte. Reinoud is ‘a man on a mission’, al meer dan twintig jaar geeft hij les in de transformatie van seksuele energie tot verhoging van het bewustzijn en levensenergie.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 23 juli 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E09 Reinoud Eleveld trailer
231 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.

 

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Geef een vergoeding

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Overboekingen kunnen zowel eenmalig als periodiek ingesteld worden naar:


Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Of gebruik onderstaand formulier:Vervolg:

Reinoud groeide op in Amstelveen in een gezin met vier kinderen. Zijn vader was een intelligente en imposante man die als piloot werkte voor de KLM. Hij leed echter aan een psychische stoornis, waardoor het gezin opgroeide in een zeer onveilige situatie. Hierdoor ontwikkelde Reinoud een vader-wond. Om zijn vader te kunnen ‘verslaan’ bedacht hij dat als je niet heel sterk en intelligent bent, je moet kunnen toveren. Dus besloot Reinoud op zijn vijftiende dat hij tovenaar wilde worden. In zijn zoektocht naar magie reisde hij de hele wereld over, totdat hij dertig jaar geleden bij de taoïsten vond waarnaar hij op zoek was. Een toegankelijk, veilig en compleet inwijdingspad waarin alle esoterische stromingen samenkomen. Reinoud heeft zich de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een deskundige en goed getrainde man, met een enorme hoeveelheid diepgaande kennis.
Eind jaren tachtig stuitte hij op het boek “Taoïstische geheimen der liefde” van Mantak Chia, de grondlegger van Healing Tao. Voor het eerst vond hij heldere informatie over de samenhang van seksualiteit, interne alchemie en zoals hij het zelf noemt, het wonderbaarlijke. In 1996 kwam hij vervolgens in aanraking met Taikiken, de Japanse versie van de Chinese krijgskunsten Tai Chi Chuan, Hsing I en Yi Chuang. Vanaf 1998 verbleef Reinoud gedurende vijf jaar met grote regelmaat in het trainingscentrum van Mantak Chia in Thailand. Hier werd hij gecertificeerd in diverse technieken en meditaties.
Tussen 2000 en 2007 gaf Reinoud fulltime taotraining in Nederland. Samen met verschillende Nederlandse healing tao-instructeurs startte hij Healing Tao Nederland. Hier kwamen diverse trainingen, workshops, seminars en opgeleide instructeurs uit voort. Vanaf 2007 trok hij zich terug als Taotrainer en werkte ruim zeven jaar als marktkoopman op de Noordermarkt in Amsterdam. Op de achtergrond was hij ondertussen bezig met het verdiepen van zijn eigen training en bereidde hij zich voor op nieuwe initiatieven.
In 2014 lanceerde Reinoud een aantal digitale platformen met als doel om de oude Taoïstische technieken en zijn kennis over seksuele transformatie beschikbaar te stellen voor een breder publiek. Met een team van deskundige ontwikkelde hij hiervoor online-cursussen, opleidingen, seminars en boeken. Daarnaast werd Taotraining Nederland groter opgezet en kwam er de mogelijkheid om een zevenjarige opleiding te volgen. Verder ontwikkelde Reinoud een passie voor de toepassingen van taoïstische technieken en inzichten in de (top)sport. Dit resulteerde in de lancering van een nieuw digitaal platform met de naam ironshirt.golf. Hier kun je onder andere online materiaal vinden over de mentale training voor golfers en de kunst van het trainen.
Momenteel werkt hij samen met zijn team aan verschillende nieuwe online lesmodules en de mogelijkheden om dag-trainingen en lezingen te volgen. Reinoud is bewust kinderloos gebleven -kindvrij noemt het dit- en woont sinds enkele jaren met zijn Romeinse vrouw in Italië. Hij is het voorbeeld van ‘walk your talk’. Een van zijn leerlingen werd tot over haar oren verliefd op hem, maar hij ging niet in op haar advances. In plaatst daarvan leerde hij haar over seksuele vrijheid en vertelde dat verliefdheid en je aangetrokken voelen tot iemand, allemaal prachtig is. Maar dat je deze aantrekking ook kunt zien als inspiratie en energie die niet per se geconsumeerd hoeft te worden, maar gebruikt kan worden voor de verdere ontwikkeling van je bewustzijn. Pas dan kun je echt een begin maken met seksuele transformatie. Reinoud vergelijkt liefde met verantwoordelijkheid nemen. Mensen die alleen maar roepen dat alles liefde is, vergeten dat het vooral gaat over verantwoordelijkheidsbesef. Echte liefde gaat over verantwoordelijkheid nemen voor alles in jezelf en je omgeving.
Wat verder ter sprake komt in deze podcast:
Drie niveaus van waarnemen
Ankering in het oog van de storm
Eerlijkheid versus bescheidenheid
Het trainen en omzetten van seksualiteit in vitaliteit
Het aanmaken van babystof
De tovenaarswereld en de gemanifesteerde wereld
Toegang tot het innerlijk landschap
Chi, levensenergie
Mono-cultivatie
Yoga en meditatie
Sjamanisme en ayahuasca
Daan van Kampenhout
Tantra
Ecstatic Dance
Seksuele identiteit
Seksuele revolutie en seksuele onderdrukking
Spying the teacher
Infantiele seksuele kracht
Pedofilie en necrofilie
Systematisch kindermisbruik
Vreemdgaan en bedriegen
Macht, machteloosheid en machtsmisbruik


LuMens artikelen:
Tijdboek LuMens 1: De kracht van Mono-cultivatie, geschreven door Sanne Burger
Tijdboek LuMens 2: De Zeven Sluiers, geschreven door Sanne Burger

 


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Tineke
2 maanden geleden

Wat een eye-openers heb ik gehoord in deze podcast. Ga meteen op zoek naar boek- en cursusinformatie.
Dankjewel Ferdinand!

Ferdinand van der Neut
22 dagen geleden

You're welcome! :)

eugene
3 maanden geleden

super interessant en waardevol. De eenvoud van het bestaan.
Dank jullie wel

Ineke
9 maanden geleden

Ik ben ontzettend blij met deze podcast. Dit voelt idd als het fundament. Ik ga hier zeker mee aan de slag. DANK

Ineke Kooij
9 maanden geleden

Ik vond het interview fantastisch mooi en waardevol en ik ga er zeker wat mee doen en hopelijk met mij iedereenšŸ˜‰zodat we weer een gezonde wereld krijgen. Hartstikke bedanktā¤ļøšŸ™


LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen