De visie van vijf jongeren: Tobias (17), Dana (25), Nout (23),  Pip (24) en Jill (19)

Seizoen 2, aflevering 7 (S02E07)


Eigen wijze jongeren

Voor deze podcast zijn wij na een klein jaar opnieuw op bezoek in het zonovergoten appartement van Irina Veelders en Bonnie Bessem in Den Haag. Irina heeft vijf jongeren uitgenodigd in de leeftijd van 17 tot 25 jaar, waar zij samen met Ferdinand van der Neut mee in gesprek gaat. De gesprekken gaan onder andere over zingeving, authenticiteit, jezelf terugvinden en je eigen koers durven varen. Vijf bijzondere mensen die ondanks de hoge verwachtingen die deze tijd met zich meebrengt, de moed hebben hun hart te volgen. Die soms met ups down en door vallen en opstaan, toch trouw blijven aan zichzelf. De persoonlijke verhalen zijn bedoeld om leeftijdsgenoten een hart onder de riem te steken en een positieve boodschap mee te geven. Maar het zijn ook inspirerende en herkenbare verhalen voor volwassenen. Want ook voor volwassenen en ouders die houvast zoeken in een steeds complexere en  polariserende maatschappij geldt, er is altijd wel iets waar je hoop uit kunt putten. 

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 11 juni 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E07 Jongeren trailer
260 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.

 

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Geef een vergoeding

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Overboekingen kunnen zowel eenmalig als periodiek ingesteld worden naar:


Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Of gebruik onderstaand formulier:Vervolg:

Aanleiding voor dit initiatief was een bericht dat Irina plaatste op social media, waar enorm veel reacties op kwamen en dat massaal werd gedeeld. Ze schreef een aangrijpende boodschap over kinderen die zich niet meer zo thuis voelen op deze aarde omdat hun binnenwereld anders is dan dat de buitenwereld van ze vraagt. Kinderen die vaak niet meer passen in het huidige onderwijssysteem en die ons laten zien dat verandering in onze samenleving meer dan nodig is.

De redactie van LuMens speelde ook al enige tijd met het idee om kinderen en jongeren aan het woord te laten over de huidige tijd en de veranderingen die nu plaatsvinden. En zo ontstond uiteindelijk het idee om dit in co-creatie neer te zetten.

 

De jongeren die aan het woord komen zijn:

 

Tobias Faber (17 jaar),
Tobias is ademcoach in opleiding en ecstatic dance DJ. De weg van de middelbare school naar beroepsonderwijs om vervolgens een baan te zoeken, bleek niet Tobias zijn pad te zijn. Hij ging met grote tegenzin naar school en werd somber van al het moeten en de stress die dit met zich meebracht. Hij besloot om uit het schoolsysteem te stappen en te gaan doen waar zijn hart lag. Tobias was een gelukkig kind en zijn ouders gaven hem een goede bedding. Zijn vader is ademcoach Lars Faber en beide ouders staan achter zijn weloverwogen beslissing en steunen hem volledig.
Quote Tobias: “Als het pad al bewandeld is, is het niet de jouwe”.
Wat hij jongeren wil meegeven: Blijf vooral goed ademen, en ga regelmatig even stil zitten en voelen wat er in je leeft. Zo wordt je master over je eigen leven.
Instagram: @djaytobi

 

Dana Bruynesteyn (25 jaar)
Dana is de dochter van Bonnie Bessem en bonusdochter van Irina. Ze is net terug uit Kaapstad waar ze 6 maanden verbleef. Ze is sinds kort een tiktok account begonnen onder de naam ‘De Dochter van Bonnie’. Dana heeft wel het gangbare pad gekozen en deed dit met plezier. Na de middelbare school ging ze rechten studeren en ronde met succes haar master mensenrechten af. Dit sloot aan bij haar innerlijke behoefte en haar wens om mensen te helpen. Ze heeft geluk gehad met haar ouders die haar alle ruimte gaven om zichzelf op een authentieke manier te ontwikkelen.
Quote Dana: “Geluk is vooral zelfliefde en goed zelfzorg”.
Wat ze jongeren wil meegeven: Blijf altijd bij jezelf en zoek wat bij je past. Ouders willen uiteindelijk het liefst dat hun kind blij en gelukkig is.
Insta: @danabruynesteyn
Tiktok: @dedochtervanbonnie

 

Pip Peters (24 jaar)
Pip is een vriendin van Dana en is model en freelance stylist. Ze is voor de podcast gevraagd omdat ze eigenzinnig en authentiek is. Ze komt uit een kunstzinnig gezin met een vader die acteur is. Pip omschrijft zichzelf als het kind dat altijd een beetje gek was en daardoor op de middelbare school vaak werd gepest. Dit was de tijd dat ze zichzelf kwijt raakte en lang ziek is geweest. Ze leidde 10 jaar aan anorexia, waarvan ze nu is hersteld. Ze kwam er uiteindelijk achter dat het delen van haar problemen juist veel meer opleverde in haar vriendschappen. Ze durft nu anders te zijn en merkt dat mensen dit juist zo leuk aan haar vinden.
Quote Pip: “Oprechte verbinding met je naasten is waardevoller dan therapie”.
Wat ze jongeren wil meegeven: Ga je gevoel delen en durf anders te zijn door jezelf te zijn.
@pippeters

 

Nout Bruynesteyn (23 jaar)
Naut is de jongere broer van Dana en na twee jaar studeren ontdekte hij dat dit niets voor hem was. Hij is iemand die zich niet gek laat maken door de druk van buitenaf. Samen met zijn neef en een goede vriend is hij sinds kort een videopodcast begonnen onder de naam Quarterlife. Ze stelde zichzelf de vraag: wat moeten wij met ons leven en wat doen wij hier eigenlijk? Vanuit deze vraag zijn ze maar gewoon begonnen met het idee dat er dan vanzelf wel iets ontstaat. De podcast gaat over zeer uiteenlopende onderwerpen van een ei tot verslaving, door en voor mensen die op een kwart van hun leven zitten (Quarterlife). De eerste gast was zijn moeder Bonnie, waar hij mee in gesprek gaat over zingeving, transformatie, visualiseren en manifesteren.
Quote Naut: “Als je niet op je bek gaat, heb je het niet gevonden”.
Wat hij jongeren wil meegegeven: doe wat je leuk vindt, haal het geluk uit jezelf en trek je niet teveel aan wat anderen van je vinden.
@quaterlife.podcast
@noutbrnstn

 

Jill von Rotz (19 jaar)
Jill melde zich drie jaar terug aan bij het levenscollege van Bonnie en Irina met een hulpvraag. Ze was in die tijd heel erg gevoelig voor allerlei verwachtingen en wat anderen mensen van haar vonden. Ze liep hierdoor op verschillende gebieden vast en kreeg last van psychische klachten. Bij één van de eerste gesprekken met haar, voorspelde Irina dat Jill uiteindelijk zelf mensen zou gaan helpen. En dit bleek uit te komen, ze draait nu volwaardig mee in de workshops van het levenscollege.
Quotes Jill: “Dingen die fout gaan brengen je terug naar jezelf”.
Wat ze jongeren mee wil geven: Ga denken wat je moet doen om je leven beter te krijgen en denk ook na over wat je op dit moment gelukkig maakt. De kern van alles is, dat je niets moet.
Jill zit bewust niet op social media

 

Website Irina / het levenscollege: https://hetlevenscollege.com/


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen