Jochem Anthonijsz (41), oprichter 'Happy Spirit'

Podcast seizoen 3, aflevering 2 (S03E02)


De grap van het bestaan

In deze aflevering van de LuMens podcast gaan wij in gesprek met een hele bijzondere gast. Jochem Anthonijsz is docent, healer, ondernemer en oprichter van het bedrijf Happy Spirit.  Jochem heeft in zijn jeugd en jongvolwassenheid een aantal ‘donkere’ kanten van het leven ervaren. Ondanks, of wellicht dankzij zijn lastige en turbulente jeugd, ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd en gewaardeerd docent en healer. Daarnaast startte hij als jonge ondernemer zijn inmiddels succesvolle bedrijf in spiritualiteit en edelstenen.

 

Ferdinand en Jochem ontmoetten elkaar voor de lancering van het boek 'Het Ontrafelen van Magie'. Dit boek gaat over vertrouwen op het pad dat voor je verschijnt. Deze podcast is daar een direct gevolg én mooi voorbeeld van!

 

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Donderdag 22 februari 2024, 20:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S03E02 Jochem Anthonijsz Trailer
121 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen en ander relevant nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Waarde en waardering

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Geef je dankbetuiging of waardeuitwisseling:


Of stel een overboeking in (eenmalig of periodiek) naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties met PayPal en credit card via een tussenplatform (Donorbox):Vervolg:

Jochem Anthonijsz heeft op zijn 41ste dus al een bewogen leven achter de rug als zoon van twee journalisten. Zo gingen zijn ouders al snel uit elkaar, raakte zijn vader aan de drank en werd hij als 13 jarige jongen door zijn moeder, die inmiddels een nieuwe vriend had, het huis uitgezet. Maar het contact met de spirituele wereld was er altijd voor Jochem. Al vanaf zijn 5e jaar had hij contact met zijn overleden opa, die hij ervaarde als zijn geestelijke vader. Het contact met het bovennatuurlijke is voor hem dan ook iets heel natuurlijks.


Zijn uitdagende jeugd vertaalde zich in periodes zonder vaste woon- of verblijfplaats waardoor hij in contact kwam met mensen die hem ‘op het verkeerde pad brachten’. Maar spiritualiteit bleef altijd een rode draad in zijn leven en voelde als een warm bad. Voor Jochem is het dan ook geen zweverige aangelegenheid, maar simpelweg een onderdeel van het aardse bestaan. Hij ziet de mens als een spirituele wezen met een aardse ervaring. Het spirituele is daarbij behulpzaam maar het gaat om de menselijke ervaring hier op aarde. Niet wegvluchten maar simpelweg de ervaring van, en in ieder huidige moment.
Naast baantjes als redacteur en webdesigner was hij ook enige tijd eigenaar en uitbater van een café. Maar nadat hij voor zijn verjaardag van zijn moeder een spirituele cursus cadeau kreeg, opende zich voor hem een hele nieuwe wereld. Al vrij snel begon Jochem met healing consulten en startte hij zijn lesprogramma’s waaronder Trance Healing en Spirit Work. In zijn werk hanteert hij een nuchtere aanpak en werkt vanuit de visie dat iedereen contact kan leggen met de spirituele wereld. Geen donkere energieën, maar de pure liefde die ieder mens in zich draagt.


Zijn lessen en healings liepen zo goed dat hij een winkelpand huurde op de Geitenkamp in Arnhem. Zo had hij een vaste plek voor zijn werkzaamheden. Omdat het een winkelgebied betrof leek het hem sympathiek naar de andere winkeliers, om er ook iets te gaan verkopen. En zo groeide drie kastjes met edelstenen al snel uit tot één van Nederlands grootste en meest bekende edelstenen winkel en website in Nederland. Omdat de winkel gevestigd was in een achterstandswijk ontstond het idee om de hoogste kwaliteit edelstenen en andere producten, aan te bieden tegen de laagste prijs. Door de snelle groei verhuisde zijn bedrijf Happy Spirit van de Geitenkamp naar een veel grotere locatie in Huissen. Maar zijn bedrijfsfilosofie van de beste producten tegen de laagste prijs, die bleef. En zo bleek zijn spirituele pad zich uiteindelijk ook te vertalen in zijn business waaronder zijn bijzondere contacten met zijn klanten en zijn vele indrukwekkende reizen naar leveranciers over de hele wereld (Indonesië, Peru, Pakistan, Marokko, Brazilië, China).


Onderwerpen die in dit gesprek verder besproken worden:
Alcohol en alcoholisme
Geld en bezit
Handelsgeest en ondernemen
Een ‘Satori moment’
Slachtofferschap
Boeddhisme
Nihilisme
Verlangen
Verantwoordelijkheid
Goed en kwaad
Dualisme en polarisatie
Leven vanuit licht en liefde
Meditatie
Fysiek mediumschap
Wijsheid, Humor en Spiritualiteit
Spiritwork en healing
Het placebo effect
God en al wat is
Vergeving
Zelfredzaamheid en autonomie
Reïncarnatie
Bindings- en verlatingsangst
Angst en trauma
Medium Jaco Elken
Kleur edelsteen correspondeert met kleur chakra
Edelstenen als hulpmiddel
Materialisme als onderdeel van aardse ervaring
De kracht van gedachten
Het ‘Bliss gevoel’

 

Website Jochem Anthonijsz: https://happy-spirit.nl/ 


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een goddelijk leven in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste (nog meer) zin en vertrouwen in het leven te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens onderschrijft de RPG's van Agenda 2029

LuMens - podcast seizoen 3: Het verschijnende pad