De visie van Jan Storms

Seizoen 2, aflevering 3 (S02E03)


Kosmische intelligentie via ether

In deze aflevering gaat Ferdinand van der Neut een diepgaand gesprek aan met schrijver, therapeut en veelgevraagd spreker Jan Storms. Jan is bewustzijnsdeskundige en onder meer bekend door zijn boek ‘Destructieve Relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren’, waarvan er inmiddels meer dan 30.000 exemplaren zijn verkocht. Jan heeft honderden lezingen gegeven over tal van onderwerpen zoals, onderwijs, politiek, de gevaren van genetische manipulatie, de kwetsbaarheden van de moderne wetenschap en technologie, de bescherming van de kinderen, de impact van collectieve trauma’s en essentiële meditatie. Hij geeft cursussen, workshops en trainingen en begeleid individueel mensen die te maken hebben met psychopathie en destructieve relaties. Daarnaast geeft Jan intervisie en advies aan juristen, mediators en mensen werkzaam in de (geestelijke) gezondheidszorg en de jeugdbeschermingsketen. Ook is hij deskundige op het gebied van ouderverstoting en de onderliggende psychopathie die meestal de oorzaak is van dit verschijnsel. Kortom, de gast van deze aflevering is een vraagbaak met ongekende diepgang. En dat komt tot in de essentie tot uiting.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering (zondag 9 april 2023, 08:00):

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen dit geluid te verspreiden? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E03 Jan Storms trailer
276 downloads

 

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden. Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

 

Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw stem.


Geef een vergoeding

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling.


Vervolg:

Jan Storms heeft een academische achtergrond en op universitair niveau bestudeerde hij onder meer psychologie, pedagogie, wetenschapsfilosofie, bestuurskunde en logica. Zijn geliefde onderwerp is het bewustzijn, dat ontstond door zijn verlangen de kern van de werkelijkheid te doorgronden. Volgens Jan is de studie van het bewustzijn - de wetenschap van het weten - het fundament voor alle kennis. Zonder bewustzijn verdwijnt de hele wereld en is er sprake van innerlijke armoede. Als bewustzijnsdeskundige helpt hij mensen bij de ontplooiing van het bewustzijn, het verdiepen van het innerlijk comfort en het daarbij ervaren van levensvreugde. Verder heeft Jan een achtergrond in de Vedische wetenschap, de wetenschappelijke en spirituele tradities uit het oude India. De Vedische wetenschap is gebaseerd op de beschaving en wijsheid van de Veda’s. Het omvat diverse takken van wetenschap maar de kern ervan is de wetenschap van het bewustzijn zelf. Deze eeuwenoude kennis heeft mensen over de hele wereld geïnspireerd om zinvol te leven, te groeien en door de jaren heen meer geluk en tevredenheid te ervaren.

 

In zijn werk liep Jan regelmatig tegen mensen aan, die niet in staat waren om hun bewustzijn te ontwikkelen. Toen hij dit verder ging onderzoeken, kwam hij erachter dat deze mensen te maken hebben met een bewustzijnsgebrek, of anders gezegd een intens gebrek aan empathie en geweten en een onvermogen om contact te maken met zichzelf en met anderen. Deze mensen lijden aan psychopathie, een ernstige stoornis van het geweten. Bij ongeveer één op de twintig mensen is het licht van hun geweten zo zwak dat zij zich innerlijk niet kunnen ontwikkelen. Ze hebben geen contact met hun ziel of innerlijke kern en daardoor geen sturing van binnenuit. Om te kunnen overleven moeten ze totale controle hebben op hun omgeving. Hierdoor tref je psychopaten vaak aan op hooggeplaatste posities in grote bedrijven en in de politiek, waar ze controle en macht kunnen uitoefenen over anderen. Helaas zijn ze hierbij uiteindelijk niet goed voor zichzelf en zeker niet voor hun omgeving. Je kunt met psychopathie geboren worden of het in de prille jeugd ontwikkelen. Er zijn gradaties in psychopathie maar het is in bijna alle gevallen niet te genezen, voor zover bekend.


Jan legt uit dat wij te maken met een overheid die het geld via belastingen steeds meer verschuift naar de bovenste laag van de macht waardoor wij nauwelijks nog kunnen bepalen wat wij zelf willen doen met ons geld. Door ons geldsysteem en belastingstelsel wordt onze creativiteit als het ware van ons afgetapt. Het is volgens Jan dan ook de hoogste tijd dat er een nieuwe generatie bestuurders opstaat met een nieuwe vorm van leiderschap. Nieuw leiderschap kan ruimte maken voor een nieuwe vorm van leven, zo kan de huidige dominante levensvorm van ‘overleven’ achter ons gelaten worden. Vanuit deze rust en vanuit vertrouwen is de mens beter in staat om dieper naar binnen te keren en te verbinden met het Allerhoogste, de Bron van alle Kennis en Wijsheid, om dat vervolgens tot manifestatie te brengen in de buitenwereld.


Verder in dit gesprek komen aan bod:
Religie en dogma’s
De werking van ons geheugen
Interne of externe locus of control
Dualiteit en tweedeling in de maatschappij
De Ayurveda
Vedische wetenschap versus moderne wetenschap
De werking van de vijf elementen (aarde, water, vuur, lucht en ruimte)
Ether als de brug tussen bewustzijn en materie
De invloed van de Vedische astrologie
‘DNA Phantom effect’ van Peter Gariaev
Atavisme
Gevaren van Genetische Manipulatie
Het opruimen van GMO levensvormen
Kwantumfysica
Klimaat Hoax
Nicola Tesla en vrije energie
Effectieve spiritualiteit
Parmenides, filosoof van het Zijn
Morfogenetische velden

 

Zie Jan's website voor meer informatie: https://janstorms.org/nl/boeken/


Bestel een Tijdboek: haal een blauwdruk voor een nieuwe wereld in huis

Wil jij jezelf verder groeien, verwonderen, en meer visie in huis halen? Over 'hoe dan wel' en 'hoe onderscheid je illusie van waarheid'? Daar zijn de Tijdboeken van LuMens voor ontwikkeld, door vele handen vanuit verschillende invalshoeken, om een gezamenlijk fundament beschikbaar te hebben. Deze boeken beschrijven een nieuwe manier van leven, om via het ware zelf tot een wereld in waarheid, liefde en vrijheid te komen.

De boeken zijn ook als kado beschikbaar om weg te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Anna Kallenberg
een jaar geleden

Wat een prachtig gesprek. Ik heb ademloos geluisterd. En, Ferdinand, ik vind jouw open reactie ook erg fijn. Wat legt Jan het toch goed uit, dat het weglaten van het element ether het materialisme inluidde. En hoe nodig het is om dat er weer bij te betrekken. Enorm blij ook met het laatste stuk over de essentie van meditatie. Dank!

Joop
een jaar geleden

Prachtig weer hoe jullie de levenssluier weer een beetje optillen. Vooral de uitleg van Jan in de laatste 10 minuten over mediteren is erg treffend.
Hartelijk dank daarvoor !!

Ingrid
een jaar geleden

Deze ga ik echt zeker nog een x beluisteren … er kwam me toch wat voorbij waarmee mijn gedachten aan de haal gingen en daarmee miste ik wat in tussentijd gezegd werd .. veel, boeiend, verdiepend!

Ferdinand van der Neut
een jaar geleden

Ha, herkenbaar Ingrid!

Iwan Coletto
een jaar geleden

Ondanks dat het een glashelder gesprek was tussen Storms en Van der Neut, weet Storms ons toch achter te laten met een gewaarwording die zich laat omschrijven als een combinatie van beduusdheid en devotie. Fenomenaal gesprek!

Ferdinand van der Neut
een jaar geleden

Dank je Iwan! Was ook geweldig om te doen, enorm inspirerend


LuMens is aangesloten bij de VVJ

Bewust waarnemen en verwonderen