De visie van Jan Golembiewski

Seizoen 2, aflevering 16 (S02E16)


Het ontrafelen van magie

Een zeer bijzondere samenloop van omstandigheden heeft tot deze podcast met Jan Golembiewski geleid. Jan is sjamanistisch hoogleraar in Sydney, Australië en was zeven jaar geleden met zijn gezin de gastheer van Ferdinand, oprichter van LuMens. Ferdinand verbleef een maand bij hen in huis en deed daar diepe inzichten op tijdens de vele uitwisselingen. Jan stuurde vervolgens zijn nog niet gepubliceerde boek naar Ferdinand, die pas na een half jaar thuis ontdekte wat een verbluffend verhaal Jan heeft opgeschreven. Het is een auto-biografische roman over een wereldreis op zijn 18de. Een bizarre ontdekkingstocht naar de allergrootste waarheid, met vele herkenbare situaties -en daardoor ook zeer goed aan te relateren als lezer. Dit boek is transformatief geweest voor Ferdinand, en nu in 2023 geeft LuMens het boek van Jan uit in Nederland. Zeker in de huidige tijd zijn deze levenslessen van onschatbare waarde, het is als een moderne Alchemist van Paulo Coelho waarin op het einde al het geleerde in het leven toegepast zal moeten worden om niet het onderspit te delven...

 

Heel veel kijk- en leesplezier!

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 3 december 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E16 Jan Golembiewski Trailer
184 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.

 

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Waarde en waardering

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling.

Doneer rechtstreeks met iDeal:


Of stel een overboeking in (eenmalig of periodiek) naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties met Paypal en credit card via een tussenplatform (Donorbox):Een speciale uitgave van LuMens; een zinderend waargebeurd verhaal

De 18-jarige Jan begint vanuit Australië aan een reis door een gedeelte van de Cariben, Europa en Afrika, maar tevens – belangrijker nog – aan een innerlijke reis, op zoek naar de zin van het leven. Op het moment van vertrek denkt hij een rugzak nodig te hebben die bijna net zo zwaar is als hijzelf. De rugzak is een projectie van zijn innerlijke uitgangspositie. 

Beide reizen zijn door het hele boek met elkaar in wisselwerking. De innerlijke reis dwingt hem keuzes te maken in de uiterlijke reis, de gevolgen waarvan weer invloed hebben op zijn innerlijke reis, enz. Hij ontmoet demonen (de egokant van de maatschappij) en engelen (mensen die hem belangeloos helpen). Geleidelijk aan, na een bezoek aan een RastafarI, krijgt de innerlijke reis de overhand en wordt zijn geestelijke ontwikkeling duidelijk, met als hoogtepunt zijn verblijf in de gevangenis. Daar ontdekt hij wat hij voor zijn medemens kan betekenen.

Ik heb al veel boeken mogen vertalen, maar ben er nog nooit eentje tegengekomen als dit. In de uiterlijke wereld lijkt de reis op een avonturenroman, in de innerlijke een zoektocht naar God, naar rust. Zoals hij het zelf uitdrukt: “Mijn vrijheid zit vanbinnen. Ik ben gelukkig en niemand kan me daarvan beroven”.

- René Swinkels, vertaler van esoterische boeken


LuMens brengt een Australisch boek uit in Nederland, een autobiografische roman wat gezien kan worden als waargebeurde Alchemist, naar het boek van Paulo Coelho. Een zinderend verhaal van een jongeman op wereldreis op zoek naar magie en tot de grootste ontdekkingen komt en al het geleerde moet toepassen om te overleven...

 

Zie ook onze podcast met de auteur Jan Golembiewski.

Life changing - Door Ferdinand van der Neut
Ik heb de winter van 2016-2017 doorgebracht in Australië, om mijn toenmalige initiatief Fruit Fly Ninja (tegenwoordig Super Ninja) onder de aandacht te brengen 'Down Under'. Daar verbleef ik op verschillende plekken, waaronder een maand bij Jan Golembiewski en zijn internationaal georiënteerde gezin in Sydney. Er ontstond een bijzondere connectie, en samen hebben we kerst gevierd op hun land een paar uur zuidelijk in hun bos aan zee. Een werkelijk schitterend gebied, maar wat nog meer indruk op mij maakte was de voelbare harmonie en verbinding binnen hun gezin. Oprechte interesse en betrokkenheid, het voelde super natuurlijk maar tegelijkertijd zo zeldzaam. Ik weet nog dat ik na een week al vroeg wat hun geheim hierin was. Ze zeiden unaniem: 'Meditatie. Wij doen dagelijks aan Transcendente Meditatie.'


Dit antwoord heeft mij ertoe gebracht om eenmaal thuis ook een cursus TM te gaan doen, hoewel dit inmiddels al flink gecommercialiseerd en prijzig was. De ervaring bij Jan en zijn gezin heeft mij persoonlijk op een ander levensspoor gezet, waar ik voorheen nog weerstand had op zaken als meditatie werd dit een hoeksteen van mijn leven. Jan stuurde me terloops een pdf met een boek dat hij geschreven had over een bijzondere periode uit zijn leven. Pas na een aantal maanden begon ik zijn pdf te lezen, en zijn verhaal greep mij direct en bleek een echte pageturner te zijn.. Waanzinnig inspirerend en tijdloos, spannend en meeslepend.

Ik ben bepaalde inzichten die ik zijdelings oppikte uit het verhaal nooit vergeten, en recent kwam ik weer in contact met Jan. Nu ik zelf met LuMens boeken uitgeef ontstond het idee om na Australië en Italië het boek ook in Nederland uit te brengen. Zeker gezien de aansluitende boodschappen die we via de podcasts en boeken al podium geven, maar vooral ook omdat het ook zo fijn en ontspannend kan zijn om gewoon weer eens een goed verhaal te lezen waarin het niet in de eerste plaats draait om de informatie. Het waargebeurde verhaal van Jan vindt zijn basis in spirituele overgave en een actieve keuze maken om voor het goede te gaan staan.

Dit boek heeft mij blijvend geraakt en is nog steeds een wegwijzer op mijn pad. Ik zou zeggen, probeer het eens.

 

Uitvoering: 330 pagina's normaal formaat paperback

Levering: begin november


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen