De visie van Henk Fransen (2)

Seizoen 2, aflevering 8 (S02E08)


Hoe integreer je wat resoneert?

Voor deze videopodcast gaat het LuMens team voor een tweede keer naar Henk Fransen in zijn prachtige huis in Arnhem. Henk is met name bekend geraakt door zijn omvangrijke kennis over het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Hij deelt zijn kennis onder andere via zijn boeken, lezingen, trainingen, workshops en de blogs en artikelen op zijn website. Ferdinand en Henk gaan deze keer in gesprek over hoe wij alle kennis en wijsheid die wij tot ons nemen via o.a. podcasts, ook daadwerkelijk kunnen integreren en toepassen in ons dagelijks leven. Feelgood informatie kan heel verslavend werken maar als wij er niets mee doen, blijven wij zoeken en komen wij niet verder.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 2 juli 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

Lu Mens S 02 E 08 Henk Fransen Teaser
264 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.

 

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Geef een vergoeding

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Overboekingen kunnen zowel eenmalig als periodiek ingesteld worden naar:


Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Of gebruik onderstaand formulier:Vervolg:

Henk Fransen werkte na zijn studie Geneeskunde enkele jaren in ziekenhuizen in onder andere Afrika en India. Terug in eigen land begeleide hij meer dan 30 jaar mensen met kanker en ontdekte de enorme herstelkracht van ons lichaam en onze geest. Op basis van zijn jarenlange praktijkervaring werd het hem duidelijk dat het voorkomen van kanker en andere ziektes makkelijker is dan het genezen ervan. Door zijn kennis en ervaring is hij een expert geworden op het gebied van preventie van ziekte en wat je kunt doen om te zorgen voor een optimale gezondheid en vitaliteit. Henk werkt met de betekenis van ziekte via de psychosomatische benadering. Hierbij kijk hij vooral naar de relatie tussen lichaam en geest, welke rol ziekte hierin speelt en wat de achterliggende oorzaak van een ziekte kan zijn. Dit kan vervolgens worden ingezet als een wegwijzer naar gezondheid. Hij leert ons de signalen die het lichaam afgeeft te begrijpen en te gebruiken om de ziekte in je lichaam te genezen.

Volgens Henk zijn wij hier op aarde niet alleen om informatie tot ons te nemen, maar vooral om deze tot uitdrukking te laten komen. In dit informatietijdperk wordt een groot deel van alle informatie die wij consumeren, niet meer omgezet in de praktijk. Dat zou anders moeten volgens Henk. Hij illustreert dit met de uitdrukking “een onsje theorie en een kilo praktijk”. Doe je niets met de verkregen informatie kan dit op den duur zelfs belastend gaan werken. Bijvoorbeeld omdat je zenuwstelsel hierdoor overprikkeld kan raken. Henk vergelijkt het met te veel eten, ook dit is niet gezond. Het kan onder andere overgewicht, diabetes en indigestie veroorzaken.

Het uitdrukken van informatie komt volgens Henk voort uit onze unieke blauwdruk. Het is daarom goed om af en toe even te stoppen met het vergaren van informatie, en na te denken over wat je zelf al weet over een bepaald onderwerp. Dit kun je vervolgens gebruiken als kapstok voor wat je vanuit jezelf kunt leren. Zo kun je als je een cursus volgt na elke les met elkaar in gesprek gaan over wat je allemaal nog meer weet over een onderwerp. Wat verder behulpzaam kan zijn, is om iedere dag te starten met een focus of een intentie. Dit kan een gesloten intentie zijn zoals “ik hou van mijzelf” of een open intentie zoals “op hoeveel manieren hou ik van mijzelf”. Een intentie brengt je in verbinding met het leven. Je kunt dit ook toepassen als er sprake is van trauma. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is een Whatsapp supportgroep starten me een klein groepje mensen, waar je elke dag vanuit kracht het beste van jezelf inbrengt. Zo kun je in de ochtend een intentie uitspreken of een leervraag inbrengen en in de avond delen wat je die dag hebt geleerd.

Henk verteld verder dat wij door opvoeding en onderwijs afgesneden zijn van onze eigen-wijsheid en van wat werkelijk in ons leeft. Het onderwijs en andere bestaande structuren zijn dan ook dringend toe aan een makeover. Wij hebben onderwijs nodig waar je bijvoorbeeld leert ‘out of the box’ te denken, hoe je effectief met andere communiceert en hoe je het leven op een natuurlijke manier kunt volgen. Ieder mens heeft zijn eigen design en komt hier op aarde iets unieks brengen. Vanuit het schema goed-fout verliezen wij het leven. Integreren is dan ook voorbij gaan aan goed en fout.

Volgens Henk ontstaat spontane genezing vooral bij mensen die in staat zijn het diepste wat in je leeft uit te drukken. Je hebt hiervoor geen extra informatie nodig. Kun je dit niet loop je meer kans om ziek te worden. Alleen maar ideeën hebben die je vervolgens niet uitdrukt kan als ziekmakend worden ervaren. Het is vooral belangrijk om erachter te komen wat de bedoeling is van je leven. Creëer ruimte voor waar het werkelijk over gaat. Bij deze ontwikkeling, vaak via trial en error, kan een dagboek behulpzaam zijn. Voor schrijvers bijvoorbeeld is het schrijven van een boek een enorme ontwikkeling. Schrijven wordt volgens Henk ook wel gezien als een kwantumsprong in ontwikkeling. Uiteindelijk is het belangrijk om je pad van je passie te gaan leven en te manifesteren. Wees daarbij blij met kleine stapjes en met de mensen die je onderweg tegenkomt. Wees tevreden met de dingen die je doet, zonder dat je het succes nodig hebt. Kijk daarbij naar de natuur, elk zaadje heeft zijn eigen tijd nodig om tot bloei te komen.

 

Wat verder ter sprake komt in deze videopodcast:
De Celestijnse belofte, een spiritueel avontuur
Human Design
Carl Jung
Michelangelo
Een vonkje van de schepper
Visionboard en soulboard

Website Henk Fransen: https://genezendvermogen.nl/

 


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Louise Steintjes
een jaar geleden

Iedere morgen bij het ochtendgloren voel ik me even opnieuw geboren.
Een intens geluk overvalt me,omdat ik weet
Dat zelfs ik uniek mag zijn in het spel dat leven heet.
Ik ben zo dankbaar voor de Bron,die iedere minuut ons leidt.
Die steeds het licht weer bovenhaalt en het donkere vermijdt.
Ik ben zo dankbaar voor de ontdekking wat de zin is van ons bestaan.
Ik heb het leven lief en het mag van mij tot in het oneindige verder gaan. LS.
Dankjewel weer,het was zo leerzaam en een wijsheid vanaf jullie kant!
Het doelloos rond lopen is voorbij,we worden Wakker! Dank voor al dit goede werk.Louise.

Ferdinand van der Neut
een jaar geleden

´╗┐´╗┐Dankbaarheid, een van de fijnste gevoelens om te hebben en te delen! En aanstekelijk :) Aho <3

Maria Brukx
een jaar geleden

Henk leeft - De stroom uit de bron - heel inspirerend gesprek een bijzonder moment vandaag ik geniet - dank hiervoor - Boek waarnemen is ook heel inspirerend voor mij

Ferdinand van der Neut
een jaar geleden

Super fijn Maria <3

Ineke Dane
een jaar geleden

Terwijl ik wil reageren word ik helemaal stil. Hier gaat het volgens mij om. Dit is LEVEN zoals het bedoeld is. Diepe dankbaarheid.
Ineke

Ferdinand van der Neut
een jaar geleden

Mooi :) Hier ook diepe dankbaarheid


LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen