De visie van Christine Pannebakker en Robert Bridgeman

Seizoen 2, aflevering 10 (S02E10)


Bevrijden van verborgen trauma's

Voor deze podcast zijn wij in Amsterdam en komen Christine Pannebakker en Robert Bridgeman bij ons op bezoek. Zij zijn de auteurs van het medio 2023 verschenen boek ‘Trauma, je bent gek als je het niet hebt’. Christine is een bestseller auteur, columniste, journalist en schrijfmentor. Robert is transformatiecoach, opleider, auteur, documentairemaker en een veelgevraagd spreker. Ferdinand gaat met ze in gesprek over waarom iedereen trauma’s heeft, waar ze vandaan komen en wat de effecten en gevolgen kunnen zijn. Maar vooral ook hoe je trauma kunt transformeren om je weer gelukkiger en betekenisvoller te voelen. Of om Christine haar woorden te gebruiken, om weer gulzig te kunnen genieten en schaamteloos gelukkig te zijn.

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Zondag 13 augustus 2023, 08:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S02E10 Robert Bridgeman en Christine Pannebakker trailer
198 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.

 

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Geef een vergoeding

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Overboekingen kunnen zowel eenmalig als periodiek ingesteld worden naar:


Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70

 

Of gebruik iDeal via deze betaallink:

https://bunq.me/LuMens


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties via een tussenplatform (Donorbox):Vervolg:

Christine Pannebakker studeerde aan de school voor journalistiek en na haar studie interviewde ze internationale auteurs en vrouwelijke kopstukken uit de wereldpolitiek en het internationale zakenleven. Ze schreef zeven bestsellers, waaronder het boek “Wie ben ik, een spirituele rondreis”. Daarnaast is ze schrijfmentor voor de top van het Nederlands taalgebied en geeft ze lezingen en workshops.

Robert Bridgeman onderzoekt traditionele mystieke stromingen, oude culturen, profetieën en geschriften over het ontstaan van de mensheid en de Nieuwe Aarde. Hij specialiseerde zich in traumawerk en het ontwikkelen van het bewustzijn. Via zijn Bridgeman Academy  traint hij transformatiecoaches en hielp hij duizenden mensen met hun trauma en het opheffen van blokkades. In 2021 verscheen zijn bestseller “2044, het mysterie van de vijfde dimensie”, een eigentijdse versie van George Orwell’s “1984”.

Robert speelde al enige tijd met het idee om een boek over trauma te schrijven en werd aan Christine gekoppeld door Geert Kimpen, haar ex-partner en uitgever van het boek. Bij de eerste zoom voelden ze direct herkenning en synchroniciteit. Ze zien hun samenwerking dan ook als een zielsafspraak. Het schrijfproces werd een magisch reis, een spannende ontdekkingstocht waarmee ze de diepte en het duister in durven te springen. In het boek stellen ze zich open en kwetsbaar op en delen hun meest persoonlijke verhalen. Hierdoor is het geen theoretisch boek geworden maar eerder een ervaring waarin de lezer zichzelf kan herkennen en de inzichten vervolgens kan toepassen in zijn of haar eigen leven. Christine en Robert geven je daarbij een doeltreffend stappenplan om tot transformatie en heling te komen. Ze nemen je van het begin tot het einde mee op de zoektocht die ze samen hebben afgelegd om tot de kern van trauma te komen.

Ieder mens heeft in meer of mindere mate last van trauma en we gaan ons steeds meer realiseren dat een overgroot deel van onze problematiek hieruit voortkomt, zowel persoonlijk als op wereldschaal. Daarom is het werken aan je trauma steeds belangrijker aan het worden binnen onze veranderende samenleving en maatschappij. Een voorwaarde bij traumaverwerking is dat mensen zich open en kwetsbaar durven op te stellen. Dat ze de essentie van het menszijn weer durven te omarmen. Dit is de route om inzicht te krijgen in wat ons raakt en wat ons pijn doet. Bij trauma wordt vaak gedacht aan iets ingrijpends wat iemand heeft meegemaakt. Het gaat er echter minstens zo vaak over wat iemand niet heeft gekregen, zoals bijvoorbeeld veiligheid en een gezonde hechting. En het ene trauma is niet erger dan het andere, het gaat er vooral om wat een trauma met je doet.

Je kunt bij traumaheling de ziel en karma niet buiten beschouwing laten volgens de auteurs. Dit leven is een gevolg van eerdere levens. Wij zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring. Een ervaring van ups en downs, van succesverhalen, tegenslagen, valkuilen, verlangens en worstelingen. Een van de belangrijkste redenen dat je hier op aarde bent is om karmische wonden te openen, te onderzoeken en deze vervolgens te helen.

Het mooie van traumaverwerking is volgens Christine en Robert, dat je het niet alleen oplost voor jezelf, maar dat je het ook doet voor de gehele mensheid. Jouw transformatie is dus van wezenlijk belang voor het welzijn van het collectief. Als voldoende mensen aan hun trauma’s werken en de ‘nieuwe aarde’ gaan leven komt er vanzelf een kantelpunt. Het licht heeft al gewonnen, het duister voert nog slechts een achterhoede strijd. En wij zijn allemaal filters van hetzelfde licht. Tot slot, er zijn veel methodes om trauma’s te verwerken, zoek wat bij je past en geef jezelf de tijd. Uiteindelijk zul je merken dat het leven steeds lichter wordt.

Van angst naar liefde, van trauma naar heelheid, van afgescheidenheid naar eenheid.

 

Transformatieprotocollen
De kracht van woorden en intenties
Mantra’s, Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen
Altazar Rossiter
Impacttrauma en procestrauma
De kosmos
Transitie naar de nieuwe tijd en de nieuwe aarde
Chakra’s
DNA
Moeder aarde
Schijnverlichting
Authenticiteit
Conditionering
De invloed van overledenen en entiteiten
Vervloekingen
Verslavingen
Karmische- en zielswonden
Trauma als bron van creatie
Integratie, zo binnen zo buiten
Compassie
Heksenvervolging, kolonisatie en de kerk
Katharenland en de kruistochten
De matrix
Nieuw leiderschap
Zielskarma, familiekarma en energetisch karma
Openbaring van Johannes
Het christusbewustzijn
Het evangelie van Thomas

Website Robert Bridgeman: https://bridgeman.nl/

Website Christine Pannebakker: https://www.christinepannebakker.com/


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

ineke
8 maanden geleden

Zo herkenbaar .Heb vreselijke trauma's meegemaakt maar desondanks toch een hele grote overleven gehad en gekeken wat me wel zou kunnen helpen .En dat is sinds 2015 mijn Spaanse hond opgeleid tot buddy hulphond we hebben elkaar gered en samen kunnen we nu de hele wereld aan . En onze missie is nu om te laten zien hoe zwaar het leven soms ook kan zijn dat je zelfs denkt voor mij hoeft het niet meer dat er toch altijd iets op je pad zal komen om door te kunnen gaan met leven in plaats van overleven . Dit maakt mijn hond nu mogelijk


LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - Bewust waarnemen en verwonderen