Anna Fernhout (36), muzikant en directrice Centrum voor Stembevrijding

Podcast seizoen 3, aflevering 4 (S03E04)


Durf jij in je kracht te staan?

In deze bijzondere uitzending van LuMens gaan wij op bezoek bij zangeres, liedjesschrijver en stembevrijder Anna Fernhout, op haar kantoor in de Vrijburg-kerk in Amsterdam. Anna is stembevrijder en schrijft en zingt Nederlandstalige liedjes. Ze werkt en leeft vanuit een diep besef dat we elkaar vinden in openheid en daar waar we kwetsbaar durven zijn. In haar teksten hoor je haar verlangen naar ‘echt’ mens zijn, zonder masker en met een open hart. Aan de hand van vier van haar songteksten gaat Ferdinand met Anna in gesprek.

 

Ook is Anna spreker op het Floreer Bootcamp. Zij zal een waanzinnige workshop verzorgen voor ieders bekrachtiging en bevrijding. Wees erbij!

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering

Donderdag 21 maart 2024, 20:00

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen deze boodschappen verder de wereld in te brengen? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

LuMens S03E04 Anna Fernhout Trailer
56 downloads

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden.

Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

Tot slot: Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw ervaring.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van volgende afleveringen en ander relevant nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol ingeschreven!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en zorg dat we elkaar kunnen bereiken


Waarde en waardering

Als je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Geef je dankbetuiging of waardeuitwisseling:


Of stel een overboeking in (eenmalig of periodiek) naar:

Tijdboek LuMens

NL58 BUNQ 2059 7083 70


Onderstaand formulier kan gebruikt worden voor donaties met PayPal en credit card via een tussenplatform (Donorbox):Vervolg:

 

Anna Fernhout (36) groeide op in een gezin met drie broers. Een familie waar vooral vanuit het hoofd werd geleefd. Anna had echter al jong de behoefte om meer vanuit haar hart te leven. Zo besloot ze jaren voordat ze in aanraking kwam met stembevrijding te stoppen met haar studie algemene sociale wetenschappen. Ze wilde pas weer een nieuwe studie oppakken als ze er vanuit haar hart door gegrepen zou worden. Ondertussen ontwikkelde Anna een groot verlangen om haar volledige potentieel te leven, en iets te gaan doen waar ze haar natuurlijke kwaliteiten in tot uitdrukking kon brengen. Een lange tijd had ze geen idee wat dat was en bleef ze wachten, in plaats van weer iets te gaan studeren om maatschappelijk maar iets te 'worden'. In die periode werkte ze in de horeca, en vanuit het niet-weten hoopte ze dat er zich vanzelf iets zou aandienen, als ze maar haar verlangen bleef koesteren. En die hoop werd uiteindelijk waarheid. Vanaf het moment dat ze een stap op het pad van de ‘stembevrijding’ zette, voelde ze: JA, dit klopt, dit ben ik.

 

Gedurende de opleiding tot stembevrijder begon ze te ervaren dat als ze stembevrijding gaf, dat alles op een natuurlijke manier samenviel. Haar liefde voor muziek en zingen, haar interesse in de mens en haar idealisme om een betere wereld te creëren. Vanaf dat moment ging het allemaal heel snel. Van een kantoorbaan bij het Centrum voor Stembevrijding, naar verschillende stembevrijdingsactiviteiten, om vervolgens te werken als docent in de opleiding tot stembevrijder, tot uiteindelijk in 2020 het directeurschap.

 

Anna heeft een heilig geloof in haar vak. De eenvoud, diepte en kwaliteit van verbinden die stembevrijding in zich draagt maakt dat ze een sterk vertrouwen heeft in de heilzaamheid en de importantie van dit werk. Als ze denkt aan de wereld, de verharding die kan plaatsvinden in mensen, de af-gescheidenheid die we kunnen ervaren, de eenzaamheid, de prestatiedruk, de oppervlakkigheid, dan verlangt ze naar het creëren van plekken waar we als mensen kunnen samenkomen om te zingen. Om te verzachten en te ontspannen en waar onze muurtjes mogen zakken. Waar we ons verbonden kunnen voelen met elkaar in onze openheid en kwetsbaarheid en in onze gedeelde ervaring van dit menszijn. Met alles erop en eraan.

 

Tijdens haar concerten neemt ze je mee in de ervaring van luisteren en nodigt ze je uit om mee te zingen. Om de verbindende werking van zingen te ervaren en steeds weer te voelen dat we in dit leven samen onderweg zijn. Het is haar missie om plekken te creëren waarin we als mensen samen kunnen komen, kunnen genieten van onze eigenheid en waar onze harten zich mogen openen. Waar we niet iets hoeven te presteren, maar waar we ons mogen ontspannen in wie we zijn en thuiskomen in een geheel waar niemand buiten valt.

 

Onderwerpen die besproken worden in deze aflevering:

Zangcirkels
Flow en stagnatie
Zijn met wat er is
De waarheid van vandaag, is de spirituele gevangenis van morgen (citaat Bram Moerland)
Liedje: Alles in mij doet er toe?
Alles omarmen, alles inclusief nemen
Alles doet er toe en alles mag er zijn
Onvoorwaardelijkheid
Kwetsbaarheid
Eigen ruimte innemen
Iedereen is onderweg
Liedje: Is de liefde breekbaar?
Gevangen in goedkeuring
Als ik mijn pad volg, breekt de liefde dan?
Blijft de liefde bestaan als het moeilijk wordt?
Echte liefde kent geen tijd of afstand
Durf ik mij te openen voor verandering, omwille van de liefde?
Dienende tijdelijke verbindingen

Bindings- en verlatingsangst
Relatie in het nu, in de realiteit (niet in plaatjes denken)
Een trigger betekent: ik heb zelf iets te doen
Horizontaal- en verticaal contact
Liedje: Heb lief
Alle wat je voelt gaat ook weer voorbij
Co-creatie
Eigenaarschap: draag het zelf
Heb lief, waar jij jezelf verlaat
Authenticiteit
Innerlijke processen
Zingen de wereld inbrengen
Liedje: Ik leef
Beweging van hoofd naar hart
Durven afdalen naar eigen gevoeligheid
Intrinsieke motivatie
Wie zijn angst niet kent, weet ook niets van de liefde
Het donker en het licht voelen
De stem is het voertuig, maar het gaat om de bevrijding

Website Anna Fernhout: https://centrumvoorstembevrijding.nl


Bestel een Tijdboek: haal visies voor een goddelijk leven in huis

Tijdboek LuMens is een bundeling aanvullende visies voor een nieuwe manier van leven, geschreven door bekende en gepassioneerde pioniers. De boeken geven een positief antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Deze boeken zijn daarmee waardevolle documenten om in huis te hebben voor nu én de jaren die gaan komen. Ze worden gezien als houvast, wegwijzer en (gouden) stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste (nog meer) zin en vertrouwen in het leven te geven.

Geef een vergoeding: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Wanneer je het waardevol vindt wat wij maken, dan willen we je vragen om een vrijblijvende vergoeding als waarde uitwisseling. Al is het maar een euro per maand, het geeft ons een fundament om op door te gaan. Je helpt ons ook enorm door onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens onderschrijft de RPG's van Agenda 2029

LuMens is aangesloten bij de VVJ

LuMens - podcast seizoen 3: Het verschijnende pad