LuMens Gesprekken


Mannencirkel met Inipi Zweethut: Heilige Seksualiteit en Eerlijke Zelfreflectie

 

Eerstvolgende cirkel: april/mei 2024

Deze dag delen we om stil te staan bij wat er speelt bij mannen in onze binnenwereld aan culturele programmering, dwalingen op seksueel gebied, en hoe stappen te zetten zijn om jezelf hiervan te bevrijden. Centraal hierin staat eerlijke zelfreflectie, om zelfstandig je eigen coach/guru te worden. Tijdens mannencirkels kan een dieper verlangen voor mannen onderling ontdekt worden: in gelijkwaardig broederschap verbinden en naast elkaar staan, in plaats van tegenover elkaar in competitie om een plek op de aperots. Vanuit onze stammen-oorsprong is een belangrijk deel van de mannelijke oerkracht aan te wakkeren en te ont-dekken via mannenkringen. Mannen onder elkaar die kunnen delen en begrijpen. 

 

Met de Inipi als centraal onderdeel van deze dag kun je  nog dieper naar je eigen stukken te gaan om het te kunnen aanschouwen voor wat het is: een oud programma wat zijn doel heeft gediend. De Zweethut is een oud inheems ritueel wat wereldwijd terug te vinden is in archeologische opgravingen en nu weer herontdekt wordt. Je kunt jezelf hiermee bevrijden van oude onbewuste ketenen en uit de Zweethut herboren worden als de onbevangen, vrije mens die je in essentie bent. Lees hieronder verder.

 

Tijdsduur: 10-12 uur (van 10:00 tot 20:00 + uitloop) waarvan de laatste 3 informeel napraten met voedzame soep, brood en fruit. In samenwerking met Inti Wasi.

Meld je aan en blijf op de hoogte:


Over de Inipi (Zweethut)

Inipi betekent letterlijk ‘opnieuw leven ontvangen’ en ‘het huis van de adem’. Het komt uit de taal van de Noord-Amerikaanse prairie volkeren, oftewel Native Americans.

Inipi wordt door de inheemse volkeren gezien als de baarmoeder van Moeder Aarde, waarin een hergeboorte wordt beleefd.

Hoe werkt een Inipi?

De inipi heeft vier poorten, vier windrichtingen, vier rondes die worden doorleeft. Elke ronde worden de grootvaders, roodgloeiende stenen, binnengebracht door de vuurman en verwelkomd door de ceremonie-leider en deelnemers.

De ceremonie begint in het Oosten waar we geboren worden als zaadjes, die net uitkomen en voor het eerst licht zien. In het Zuiden zijn we jong-volwassenen en wordt het leven gevierd en geëerd. In het Westen zijn we aangekomen in de staat van volwassenheid en kunnen we oude pijnstukken genezen om tot slot in het Noorden volleerd en met wijsheid de staat van Grootvader/moeder te bereiken. Wanneer de deur opengaat na dit levenspad, begin je opnieuw in het Oosten. Hier is ook de in/uitgang van de hut en is jouw nieuwe ‘ik’ geboren.
Volgens de inheemse volkeren verwarmt Vader Zon met zijn vuur de stenen, die het zaad representeren. De hut is de baarmoeder van Moeder Aarde, waaruit wij uiteindelijk geboren zullen worden.

Tijdens het ritueel kunnen er veel processen ingang gezet geworden, oude stukken aangeraakt worden en een diepe verbinding met de natuurlijke innerlijke -en omgeving ervaren worden.

Mijn werkwijze is geïnspireerd door verschillende inheemse tradities uit Noord-Amerika. Ik volg dus niet één bepaalde traditie of stam, maar eer de heilige weg van de ‘Red Nation’

Aho Mitakuye Oyasin

(aan al mijn relaties)

Inti Wasi


Testimonials

 

"Mijn eerste mannencirkel was met Ferdinand op het Ayuna Festimony. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten maar de energie die ontstond was bijzonder. Dit is wat ik als man nodig heb. Broederschap waarbij wij als mannen naast elkaar staan in plaats van vechtend voor die plek op de apenrots. Kwetsbaarheid, openheid, eerlijkheid en vanuit daar de verbinding. Heel fijn en dankbaar." - Harm Koningen

 

 

"Toen we te laat aankwamen bij de mannencirkel van Ferdinand, die het thema groei en leiderschap omarmde, werd ons meteen duidelijk hoe veilig en geborgen de cirkel al was opgezet. De deur van de Yurt was al gesloten, maar na goedkeuring van de groep mochten mijn broeder en ik toch nog aansluiten. Misschien lijkt het overdreven, die goedkeuring, maar juist daardoor voelden we ons des te meer welkom en omarmd door de mannen die al begonnen waren.

Ferdinand creëerde een sfeer van vrijheid en openheid, waarin iedereen vrijuit kon spreken. Hij opende de cirkel met een zachtheid en subtiliteit die ons meteen op ons gemak stelden. Vanuit een staat van innerlijke rust nodigde hij ons uit om te praten over mannelijke onderwerpen die ons allen raken.

Er was ruimte voor het delen van obstakels en emoties, waardoor de getuigenissen eerlijk en oprecht waren. Ferdinand moedigde ons aan om diepere vragen te stellen, waardoor we eerlijke gesprekken met onszelf konden voeren, met de groep als spiegel voor ons eigen proces.

In die bijzondere mannencirkel ontstond er een sfeer van liefde en begrip, waarin mannen elkaar steunden en omarmden. Ferdinand creëerde een veilige haven waarin we ons kwetsbaar durfden op te stellen en onze ruimte namen om te groeien. Het was een transformerende ervaring die ons allen verbond en ons deed beseffen hoe krachtig en waardevol onze broederschap kan zijn.

Dankzij Ferdinand en zijn warme begeleiding hebben we niet alleen een mannencirkel ervaren, maar ook een waardevolle reis naar ons eigen hart. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn toewijding en zijn vermogen om de essentie van mannelijkheid aan te raken.

Met bewondering en dankbaarheid,"

- Bart van Kralingen

 

 

“Ik vond het lastig om er in te stappen met alle mannen energie. Er was veel ruimte voor kwetsbaarheid. Er was veel saamhorigheid. Ferry heeft veel begrip. Hij is rustig. Hij is respectvol. Hij creëert een veilige ruimte door er te zijn. Dat was heel mooi. Er werd veel gedeeld en er was veel herkenbaarheid. De organische vorm liet Ferdi bestaan. Het was een cirkel met hele krachtige mannen, juist door hun kwetsbaarheid en eerlijkheid. Ferdi gaf deze cirkel leiding door ons leiding te geven over ons zelf. Hartelijk dank, Ferdi, voor deze mooie ervaring.” - Jean-Paul Kleijne

 

"Op het Ayuna festival heb ik deelgenomen aan een indrukwekkende mannencirkel, geleid door Ferdinand. Zijn aanwezigheid bracht een sfeer van veiligheid, openheid en kwetsbaarheid teweeg. Daarnaast heeft zijn boek 'Lumens' mij geïnspireerd en spreekt het over thema's die actueler zijn dan ooit!" - Maurice Kostelijk

 

"Ik heb op het Ayuna festival de mannencirkel van broeder Ferdinand mogen bijwonen. Wat een verademing! Het was mijn allereerste, hij voelde als speciaal voor mij opgezet. Ferdinand opende met een enorm geladen en persoonlijk Onderwerp. Dit was zo puur en zuiver dat iedereen die volgde zich zo op zijn gemak voelde dat het delen als vanzelf ging. Toen het mijn beurt was waren er zo veel onderwerpen voorbij gekomen die op dat moment in mij speelde dat ik echt kon voelen dat we allemaal één waren. Ik kon op die manier mijn band met de man in het algemeen voor een groot deel herstellen. Ik ben Ferdinand ontzettend dankbaar voor het dragen van deze groep! Als ik deze mogelijkheid weer aangeboden krijg zal ik dit zeker aannemen. ❤️" - Nicky Zegveld

Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben, vul dan onderstaand contactformulier in.


LuMens - bewust waarnemen en verwonderen