Klanktaal en symbolentaal met een missie

Wat in dit eerste nummer van LuMens snel kan opvallen, zijn de bijzondere symbolen die bij ieder artikel staan afgebeeld, en de kunstwerken zoals aan het begin van het boek. Om de achtergrond en betekenis van deze afbeeldingen toe te lichten gaat Irma Lamberts in gesprek met de vrouw achter deze werken, de Nederlandse kunstenares Aluna Omnium. Het wordt een verrassend gesprek met antwoorden die een kijkje geven in een vrij onbekende maar wonderlijke wereld.

Aluna, jij creëert kunstwerken en symbolen met 'lichttaal'. Kun je uitleggen wat dat voor taal is?

 

Ja, lichttaal is een voor mensen vrij onbekende taal. Het is een taal die vanuit de bron, vanuit de sterren, vanuit de engelenwereld, vanuit de ongeziene wereld naar ons toe wordt gestuurd. Het heeft dus geen relatie tot de 'talen' zoals wij die tegenwoordig kennen, met losse letters en woorden waar een vaste betekenis aan gekoppeld is. Deze taal werd tot nu toe niet of nauwelijks door mensen gesproken, maar er zijn steeds meer mensen die zich de lichttaal kunnen herinneren.

 

In mijn beleving is het een taal die je je met je hart of met je ziel kunt herinneren. Ik zie lichttaal als een frequentiegolf, net zoals licht en geluid uit frequentiegolven bestaan. Ik weet nooit de letterlijke betekenis van de woorden of klanken die door mij heen stromen, maar het heeft wel een bepaalde frequentie. Lichttaal heeft altijd een frequentie van zachtheid en positiviteit; het is bijvoorbeeld onmogelijk om te schelden in lichttaal.

 

Je geeft ook sessies en workshops waarbij je de kunstwerken 'klankt', waarbij je dus als het ware de klank van het kunstwerk laat horen. Dit heeft vaak een diepgaande impact op mensen. Hoe komt dat?

 

Haha, dat weet ik eigenlijk niet precies. Volgens mij zijn we zielen die een ontdekkingstocht beleven in een lichaam. Ik geloof in reïncarnatie, het concept dat je opnieuw geboren kunt worden en we steeds weer terugkomen op Aarde om verder te leren. We kunnen tijdens al die levens leren om ons steeds dieper te verbinden met het eenheidsbewustzijn. In onze essentie hebben we dat bewustzijn al, zijn we één met de bomen, met ieder ander en met alles wat leeft. En ook met de lucht, de zon, de maan en de wolken.

 

Vanuit het veld van de Aarde en de kosmos kan ik een frequentie oppikken van een boodschap die doorgegeven wil worden, bijvoorbeeld de uitnodiging om meer in liefde te blijven, of om uit de strijd te stappen. Dat is vaak de essentie van de boodschappen.

In dat veld komt er een frequentie door die mijn stembanden laat trillen. Die frequenties komen in realtime door; ik weet van tevoren niet wat ik ga zeggen of ‘klanken’. Het voelt alsof ik een fijnbesnaarde radio ben die signalen oppikt uit de kosmos en de Aarde. Die signalen stromen vervolgens door mij heen en raken mijn hart, mijn innerlijk weten, mijn stembanden aan. Het is vergelijkbaar met hoe een snaar van een instrument wordt bespeeld.

 

Op die manier ontstaan de prayers, zoals ik ze noem. Deze prayers kunnen mensen helpen om zich te herinneren wie ze in essentie zijn en wat hun missie is. Ze ondersteunen de herinnering dat we allemaal in het eenheidsbewustzijn kunnen bestaan, dat we elkaar kunnen respecteren en accepteren. Dat is vaak wat het veld van 'heelheid' wil overbrengen; het is een groot veld van licht, liefde en compassie.

 

Ik heb niet een specifieke intentie als ik een klanksessie geef. De ene keer is het voor tien mensen en de andere keer voor dertig. Iedere cirkel is anders. Bij de ene groep is het de bedoeling dat er meer baarmoeders aandacht en heling ontvangen, bij de andere groep ligt de focus volledig op het vergroten van zelfliefde. Ik weet niet wat er gaat komen en ik weet ook niet waarom ik de dingen zeg die aan bod komen. Het komt simpelweg door mij heen.

 

Kun je beschrijven hoe je het spreken van lichttaal hebt ontwikkeld?

 

Ik 'sprak' deze codes en taal al toen ik kind was. Ik sprak het en ik tekende het en het werd door mijn ouders en leraren gezien als een sprookjestaal. Toen ik een jaar of zeven was, vergat ik het helemaal. Ik moest gewoon meedoen met tekenles en niet zo 'lelijk krabbelen', en ik moest vooral niet deze sprookjestaal of elfentaal spreken. Jaren later kwam ik op de kunstacademie waar ik een mode-opleiding deed en toen werd het doodlen genoemd. Toen was de uitnodiging om maar op te houden met doodlen 'want je kunt zo goed tekenen en ontwerpen', waardoor ik de lichttaal opnieuw heb weggeduwd. Totdat het in 2012 weer heel sterk naar boven kwam. Ik dacht dat ik gek werd. Ik kreeg... wil je verder lezen? Steun ons werk en bestel het boek.

Aluna Omnium is spiritueel kunstenares en deelt de lichttaal die zij ontvangt via getekende symbolen en klanken. Ze produceert persoonlijk gecodeerde lichtsymboliek-platen en geeft groeps-ceremonies met klank-activaties. Aluna krijgt uitnodigingen vanuit de natuur, de elementen, het universum om haar werk te doen, met als doel de Aardse frequenties te verhogen en bij te dragen aan het nieuwe Aarde grid.

Visie voor een nieuwe wereld