De leerling die intimiteit zocht

Geert Kimpen, geliefd en bekend schrijver, deelt hier een prachtig verhaal over de man. De man die zoekt, de man die liefheeft, de man die zo hevig verlangt naar het begrijpen van de vrouw, dat hij het soms echt niet meer weet. Herkenbaar en ontwapenend als altijd, steekt hij iedere man een hart onder de riem. Heb lief, is zijn korte, maar krachtige boodschap.

Met een bezwaard gemoed ging de leerling in het zand aan de voeten van zijn meester zitten.

‘Wat zit je dwars, jongen?’ vroeg de meester.

‘Ik begrijp mijn vrouw niet,’ zei de leerling. ‘waarom verstrekken ze geen gebruiksaanwijzingen bij vrouwen?’

‘Heb je dan je eigen gebruiksaanwijzing al gelezen?’ vroeg de meester met een glimlach. ‘Zou je jezelf kunnen verklaren aan je vrouw?’

 

Met een stok tekende de meester een man en een vrouw in het zand.

‘Mannen,’ sprak hij, terwijl hij pijlen tekende van de ogen van de man naar de mond, borsten en billen van de vrouw, ‘nemen vrouwen waar vanuit hun mentale seksualiteit. Ze fantaseren over haar seksuele aantrekkingskracht en proberen haar beschikbaarheid in te schatten. Dit zorgt voor oververhitting in hun hoofd, en sneeuwval in hun hart en geslacht. Ze zoeken naar sterke prikkels en maken geen verbinding.’

De leerling wilde protesteren. Hij was zo helemaal niet. Hij hield veel van zijn vrouw - alleen zag zij dat niet. Ze sloot zich af voor zijn liefde en hij had geen idee meer hoe hij haar kon bereiken. Maar, realiseerde hij zich, in tegenstelling tot wanneer hij met zijn vrouw sprak, onderbrak hij zijn meester niet omdat hij zijn wijsheid erkende. Misschien moest hij eens overwegen om met zijn vrouw te praten zoals hij met zijn meester sprak, bedacht hij zich.

 

De meester tekende een cirkel in het zand rond het hart van de vrouw.

‘Vrouwen,’ zei hij, ‘nemen waar vanuit hun hart, hun gevoel. Ze wegen hoe betrouwbaar en veilig een man is. Of hij zijn zaakjes op orde heeft en of hij doet wat hij zegt. Als ze daar de veilige bedding, de connectie en verbinding voelt, dan kan ze zakken in haar bekken en zich voor hem openen. De warme gloed uit haar hart kan neerdalen.’

De leerling knikte omdat hij dat herkende. Soms voelde hij dat ze zich zomaar aan hem overgaf. Hij dacht altijd dat het met de grillen van haar vrouw-zijn te maken had, maar hij besefte nu dat het op die dagen was dat hij onbewust de deur van zijn hart op een kier had gezet.

 

‘Wanneer een vrouw haar hart geopend heeft, geeft ze zich totaal en overvloedig,’ zei de meester. ‘Soms enkele maanden, soms jaren, maar als de man zich niet ontwikkelt, wordt onvermijdelijk het echtelijk bed koud. Zij sluit haar schoot wanneer ze voelt dat hij haar blijft belagen als een prooi vanuit zijn seksuele behoeftigheid. Wanneer ze niet zijn commitment voelt, zijn keuze voor haar, zijn overgave, dan sluit haar schoot en uiteindelijk ook haar hart. En dan kan het haar zelfs niet veel meer schelen als hij...’ wil je verder lezen? Steun ons werk en bestel het boek.

Geert Kimpen is schrijver van vele bestsellers, waaronder 'De Kabbalist'. Zijn nieuwste roman is ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’, dat de weg belicht die iedere man loopt in zijn seksuele ontwikkeling en de wonden die hij daarbij oploopt en moet helen. Hij is tevens een enthousiasmerend spreker in binnen- en buitenland met lezingen zoals 'De TomTom van de Ziel' en begeleidt hij een lingam-ritueel voor mannen met sneeuwval, om de relatie met het geslacht te helen.

Visie voor een nieuwe wereld