LuMens #15 Fer


Het kwaad vernietigt zichzelf

Voor deze video podcast zijn we in Amstelveen en gaat Ferdinand in gesprek met niemand minder dan Drs. Karen Hamaker-Zondag. Karen is een veelzijdige wetenschapper, onderzoeker, auteur en veelgevraagd spreker. Al op haar zestiende begon ze haar studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna volgden studies planologie, astrologie, Jungiaanse psychologie en parapsychologie. Ze geniet internationale bekendheid en heeft een groot aantal boeken op haar naam staan die in meerdere talen zijn uitgebracht. Karen ontving diverse onderscheidingen voor haar baanbrekende werk op het gebied van de astrologie en de Jungiaanse psychologie. Ze heeft haar eigen opleidingsinstituut waar ze verschillende opleidingen en trainingen heeft ontwikkeld, waaronder de vierjarige HBO opleiding astrologie en de nieuwe module ‘Niets is wat het lijkt’ over maatschappelijke autonomie.

 

Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:


De aflevering (donderdag 24 november, 20:00):

 

Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen dit geluid te verspreiden? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:

Trailer LuMens #14 Karen Hamaker-Zondag
0 downloads

 

Dank je wel voor het meehelpen verspreiden. Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:

 

Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw stem.


Doneer: stimuleer kwaliteit en verspreiding


Vervolg:

Van jongs af aan was Karen Hamaker (Schiedam, 1952) geboeid door mensen, landen, culturen, geschiedenis en archeologie. Daarom besloot ze om Sociale Geografie te gaan studeren aan de UvA. Ook begon ze zich in die tijd te verdiepen in de astrologie, de wetenschappelijke parapsychologie, symboliek en Jungiaanse psychologie, Tarot en I Tjing. Ze begon naast haar universitaire studie lezingen en cursussen te volgen over deze, voor haar fascinerende onderwerpen. Ondertussen werkte ze hard door aan haar studie en haalde in 1972 cum laude haar kandidaats (tegenwoordig Bachelor) in de Sociale Geografie om vervolgens te starten aan een tweede studie Planologie. Ook begon ze astrologielessen te volgen en wilde daarnaast graag het hoe en waarom van het menselijk gedrag begrijpen. Dat vond ze in de Jungiaanse psychologie, waar ze in die tijd tegenaan liep. Ze ontdekte dat déze psychologie een interessant kader vormde voor de astrologie. Gaandeweg begon ze verbanden tussen beide te zien en begreep hoe ze die kon combineren. Dat werkte ze vervolgens uit in een eerste serie astrologieboeken, en werd tevens een belangrijk onderdeel van de astrologielessen die ze ging geven.


In 1975 studeerde Karen af en werd doctoranda in de Sociale Geografie. Enerzijds vond ze alles wat met geografie samenhangt boeiend, maar tegelijkertijd begon ze datzelfde jaar met een eigen bescheiden astrologische praktijk. In 1976 begon ze met lesgeven in de astrologie, dat uiteindelijk uitgroeide tot een opleiding die officieel in 1980 van start ging onder de naam Stichting Achernar. In deze tijd begon ze ook met het geven van lezingen in de astrologie. Tussendoor vond ze ook nog tijd om haar tweede universitaire studie af te maken, ook al wist ze dat haar hart meer in de richting van astrologie, Jungiaanse psychologie en symboliek en lag. Maar Karen houdt ervan dingen af te maken dus in 1978 studeerde ze af als doctoranda in de Planologie. In het najaar van datzelfde jaar verscheen haar boek ‘Psyche en Astrologisch Symbool’. Er zouden nog vele boeken volgen. In diezelfde periode kwam Karen voor het eerst op televisie in een uitzending met Freek de Jonge, die geheel gewijd was aan de astrologie. Karen genoot van het lesgeven, en door haar reizen naar congressen en lezingen in het buitenland nam ze de nieuwste ontwikkelingen mee naar Nederland. Naast astrologie en parapsychologie bleef ze ook intensief bezig met de psychologie van Carl Jung. Dat resulteerde uiteindelijk in een vijfjarige opleiding Symbolische Psychologie, gebaseerd op de psychologie van Jung, die in 1987 van start ging. Jung stelde dat “Macht verschijnt waar liefde verdwijnt”, hierdoor werd Karen aangezet om het verschijnsel macht verder te onderzoeken. Ze heeft dit meer dan 25 jaar gedaan en stuitte daarbij op veel informatie en achtergronden over het geheime en criminele handelen van machthebbers. Dat verwerkte ze vervolgens in twee speciale modules van de opleiding: Wereldbepalende Machtsstructuren en De Financiële Wereld.


Door haar lezingen en workshops in het buitenland, verwierf ze internationale bekendheid. In 1992 werd ze in de Verenigde Staten genomineerd voor de prestigieuze Regulus Award. Dit is de hoogste astrologische onderscheiding die eenmaal in de drie jaar wordt uitgereikt. In 1998 werd door de astrologische gemeenschap, de Regulus Award for Astrological Education toegekend voor haar werk op het gebied van astrologisch onderwijs en de verbreiding van astrologische kennis via woord en geschrift. In 1999 ontving ze in Australië het ‘Honorary Masters Diplom’ van de International Astrological Guilds of Educators, en in hetzelfde jaar werd ze benoemd tot erelid van de Argentijnse Vereniging voor Jungiaanse Psychologie. In februari 2009 werd ze door de C.G. Jung Vereniging Nederland benoemd tot erelid.

 

Op YouTube plaatste ze verschillende informatieve lessen over astrologie met als doel misverstanden over de astrologie uit de weg te ruimen en te laten zien wat een horoscoop precies is. Naast haar passie voor alles wat samenhangt met de psyche van de mens heeft ze ook een passie voor geschiedenis. Historische ontwikkelingen zijn immers het gevolg van een opeenstapeling aan menselijke beslissingen, die op hun beurt de mens weer beïnvloed. Daarnaast verdiepte ze zich ook in de wereld van economie en geld.

 

Sinds het begin van de Coronacrisis is Karen regelmatig te gast in verschillende, veel bekeken video podcasts over al deze onderwerpen. Het historische en psychologische materiaal, gecombineerd met de actualiteit, heeft ze verwerkt in haar recente cursussen en modules waaronder Achtergronden van de huidige crisis, Diepere dynamieken van onze tijd, en Niets is wat het lijkt.

 

Onderwerpen die in dit gesprek aan bod komen:
De mens als expressie van de bron
Machtsstructuren
Menselijke psyche en psychopathie
Zoektocht naar de waarheid
Het verlaten van de eenheidsbeleving
Het ego-bewustzijn en bewustzijnsontwikkeling
De mannelijke- en vrouwelijke waarden
De middeleeuwen en de verlichting
Astrologie
Carl Jung en de Jungiaanse psychologie
Het archetype van de schaduw, de donkere kant van de ziel
De taal van het onbewuste
De laatste stuiptrekkingen van macht en controle
Het Yin en Yang denken
Geld als zinvol ruilmiddel
De Federal Reserve Bank (FED), de Tempeliers en de Rothschilds
Familieopstellingen van Hellinger
Het boek van Henoch
Het collectieve onbewuste
De functie van emoties
Het zelf genezend vermogen
Kindermisbruik
Zoektocht naar innerlijke autoriteit
Passieve en actieve projectie
Trauma als grootste kracht
De utopie van ‘The great reset’ en de nieuwe wereld orde
De einde van de huidige ‘Kali yuga’, bekend als het Duistere Tijdperk, Tijdperk der Ontucht

 

Meer informatie op https://www.karenhamakerzondag.com/v2/


Bestel het Tijdboek: haal een blauwdruk voor een nieuwe wereld in huis

Wil jij jezelf verder verdiepen, verwonderen, en meer visie in huis halen? Over 'hoe dan wel'? Daar is Tijdboek LuMens voor ontwikkeld, door vele handen vanuit verschillende invalshoeken, om een gezamenlijk fundament beschikbaar te hebben waarop we als mensen elkaar weer kunnen vinden en verbinden in harmonie.

Dit boek is ook als kado beschikbaar om weg te geven.

Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek

Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

LuMens is aangesloten bij de VVJ