Ontwijken of Ontwaken

Wat is het échte verhaal?


Rating: 5 sterren
1 stem

Uitvoering: 314 pagina's normaal formaat paperback

Levertijd: 1-2 werkdagen

Betalingen zijn nu ook mogelijk in Florijnen, neem daarvoor even contact op.

 

Velen herkennen zich niet meer in de berichtgeving van overheid en media, of betwijfelen of ze wel de gehele waarheid te horen krijgen. En, waar is de discussie gebleven? Waarom wordt er door mainstream media en in de sociale media grootschalige censuur gepleegd? Het lijkt wel of er nog maar één waarheid mag bestaan, namelijk die van de overheid. Hebben we dan nog wel een democratie? Dit boek is geschreven voor en door mensen die niet willen wegkijken, maar die de realiteit onder ogen durven te zien. Die bereid zijn de confrontatie met een onverwachts onzekere toekomst aan te gaan en die hun eigen zoektocht naar de waarheid zijn gestart. Een zoektocht die we hier aanduiden met ontwaken. De samenstellers van dit boek vroegen aan een groep kritische en mondige mensen uit Nederland en Vlaanderen hun persoonlijke verhaal op schrift te stellen over wanneer en waardoor hun bewustzijn over de werkelijkheid veranderde en wat dat voor consequenties voor hun leven heeft gehad. Bij sommigen gebeurde dit al jaren geleden, anderen ontwaakten tijdens de zogenaamde coronacrisis.

Zie reacties onderaan deze pagina.

 

Met bijdragen van:

Roy Martina
Bryan Roy
Geert Kimpen
Michaéla Schippers
Maarten Oversier
Peter Toonen
Robert Bridgeman
Brecht Arnaert
Käthie Schene
Mordechaï Krispijn
Ceylin de Jong
Pieter Stuurman
Frank Stadermann
Ella Ster
Liesbeth Becu
Willem Frederik Erné
Angelo Meijers
Almo Caloe
Ferdinand van der Neut
Tanni Koens
Harriet Algra
Esther Landa
Karel Besseling
Berber Pieksma
Frits Bus
Maria Groot
Elise van Keulen
Arie Elgersma
Carolina Schomper
Corry van der Schouw
Wytske van Hoven


Wat lezers vinden van Ontwijken of Ontwaken

Reactie plaatsen

Reacties

Helen
een jaar geleden

Pas een aantal verhalen gelezen, maar absoluut de moeite waard! Ook fijn dat het diverse kortere stukken zijn: leest lekker weg tussendoor. Maar de inhoud is natuurlijk, waar het om gaat. En deze is deels verontrustend, maar ook met de nodige lichtpuntjes. En dat is waar we in mogen blijven geloven, in het licht, ons licht. En het licht in elkaar gaan zien.

Uschi
een jaar geleden

De geur van gedrukt inkt, ritselend papier, heerlijk! En een boek ‘doet het’ altijd ;)! Jammer dat er geen kleine ‘preview’ op de site staat (de 1e blz ‘moet’ pakkend zijn voor mij. Dat geeft de doorslag voor de aankoop.). Toch staat ie op mijn lijstje, daarmee steun ik jullie initiatief meteen. Een geweldig initiatief, waarvoor dank! Keep it up!

jose
een jaar geleden

Ik zou het graag lezen, maar koop alleen nog e-boeken

Inessa
een jaar geleden

Waarom is dit boek er niet als ebook? Er zou dan een groter publiek voor zijn.


Bestel ook Tijdboek LuMens: haal blauwdrukken voor een nieuwe wereld in huis

Tijdboek LuMens geeft een concreet alternatief voor de oude manier van samenleven. Het geeft daarmee antwoord op de veelgestelde vraag: 'Hoe dan wel?'. Deze bundeling van inzichten en wijsheden is door vele handen geschreven vanuit verschillende invalshoeken. Ook zorgt het delen van een gezamenlijke basis voor wederzijds begrip en het vertrouwen om met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken. Dit boek is daarmee een zeer waardevol document om in huis te hebben voor de jaren die gaan komen. Zie het als houvast, wegwijzer en gouden stip op de horizon.

Tevens is dit boek als kado beschikbaar om ook je naaste een onderbouwd en doorvoeld vertrouwen in de toekomst te geven.


LuMens is aangesloten bij de VVJ

Visie voor een nieuwe wereld